coc invertit de kumquats

Fa uns dies em va arribar una capseta de kumquats acabats de collir.  
Els vam tastar i no van entusiasmar massa. Els vaig confitar i ja van agradar més...😊 

I mentrestant l'Olga em va fer arribar una recepta per fer amb kumquats,  una recepta agafada del llibre "Con harina en mis zapatos " de Natalia Osorio, @mis_macaron a instagram. 


Aquí teniu la meva adaptació perquè ja sabeu que sempre faig alguna variació... aquesta vegada són els kumquats,  el tipus de farina  i els líquids, que vaig barrejar la llet amb l' almívar dels kumquats confitats. 
El resultat... jutgeu vosaltes mateixos! 



Necessitem:



  • 115g de mantega en pomada
  • 140g de sucre moré
  • 2 ous
  • 170g de farina integral d'espelta
  • 1 sobre de llevat químic
  • 1 polsim de sal
  • 45g de iogurt
  • 90ml de llet
  • 90ml de l'almívar de confitar els kumkuats
Posem el forn a preescalfar a 175 º
Agafem un motlle desmuntable de 20cm de diàmetre i el preparem amb una mica de mantega i farina o el ruixem amb esprai perquè no se'ns enganxi.
Posem a la base del motlle una capa de kumquats mirant que quedi el més plena possible.

En un bol barregem els ous amb el sucre i el polsim de sal fins que ens quedin ben escumosos.  Hi anem afegint, sense deixar de remenar amb suavitat, la mantega en pomada i el iogurt.
Barregem els dos líquids i barregem la farina amb el llevat.

Amb l'ajuda d'una llengua de silicona anirem incorporant una mica de farina, una mica de líquids...a poc a poc, en quatre vegades. 
Quan tinguem una massa homogènia l'aboquem amb cura damunt els kumquats i ho posem al forn uns 35-40 minuts o fins que, quan punxem al centre del coc el téster ens surti net.

Ho traiem del forn i ho deixem refredar una estona dins del motlle. Passats uns 10 minuts, veureu que s'ha desenganxat una mica dels costats, és el moment de  desmotllar-lo, amb cura que no se us desmunti la capa de kumquats i girar-lo.



Comentaris

  1. Holaaaa!!! un cok ben de la tempurada....es genial veura aquestas maravellas,,,petonets.

    ResponElimina
  2. Maravilloso!!!
    El sabor a cítrico tiene que ser impresionante!!
    Te ha quedado con un aspecto impecable!!

    Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Té un sabor intens i dolcet a Kumquats confitats.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Un pastel buenísimo y original, no suelo comprar kumquats pero mira utilizados pra hacer un cok, una buenísima y original idea. Un beso

    ResponElimina
  4. UUuaaaauuu!!! Com m'agradaria poder tastar-ne un trosset! Es veu...perfecte i deliciós!
    Petonets i molt bona setmana,
    Olga

    ResponElimina
  5. Un coc ben bo i amb kumquats quin luxe! Aquí amb els preus que tenen no arribem a més que un grapat per menjar-los però confitats són un luxe de sabors!
    Una abraçada,
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ens van agadar molt confitats!!! És una llàstima que la fruita us la venguin a aquesta preus tan cars.
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  6. Una tatin amb Kumkuats que bona!!! M'agrada la versió de al recepta! Ptns

    ResponElimina
    Respostes
    1. Noooo Marta...no és una Tatin...és un coc!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  7. Hola Gloria. He probado una sola vez el kumquats y lo cierto es que no me hizo perder el juicio pero te aseguro que lo perdería si probara un trozo de esta tarta que tiene un aspecto sensacional.
    Un abrazo.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars