Torrades de StaTeresa amb maduixes @ColorYSabor de Temporada

Havia de fer unes postres per emportar i compartir en un sopar amb amics i tenia ganes de fer alguna cosa una mica diferent, marxar del coc o bundt que sempre esperen que porti.
Vaig recordar un pastís de poma que vaig tastar a la Bretanya aquest estiu i el vaig trobar al llibre de receptes bretones que va venir cap a casa amb mi. Pommé Breton...ha de ser molt bo...però al final vaig optar per una recepta més estacional i més de quaresma. Estacional perquè porta maduixes i de quaresma perquè és un pastís de torrades de Sta Teresa... en diuen Tarte au Pain perdu et fraises.

Per a sis persones necessitem:

  • 500g de maduixes, en el meu cas maduixots.
  • 50 cl de llet vegetal
  • la pell d'una llimona
  • Mitja branca de canyella
  • Una estrella d'anís
  • 100 g de sucre morè
  • 12 llesques de pa de pagès del dia abans
  • 6 ous
  • 20 g de mantega salada



Posem el forn a preescalfar a 200º.
Rentem i tallem els maduixots a làmines.
Batem els ous i els posem en un bol.
Posem la llet vegetal a escalfar i just quan arrenqui a bullir hi posem a infusionar la pell de la llimona, la canyella i l'anís estrellat. Ho deixem refredar, ho colem i ho posem en un altre bol.

Arreglem les llesques de pa traient la crosta i fent-ne quadrats o rectangles més o menys de la mateixa mida.
Suquem les llesques de pa a la llet infusionada i després a l'ou i les posem en una safata de forn que haurem untat amb una miqueta de mantega. Les empolsimem amb una mica de sucre moré i les posem al forn 15 minuts.

Les traiem i posem el forn a l'opció grill.
Posem les làmines de maduixa  , empolsimem amb la resta del sucre i hi posem unes puntetes de mantega al damunt.
Ho posem al forn fins que es caramel·litzin les maduixes lleugerament.

Deixem que es refredin una mica i tèbies són...una delícia!


Com ens diu el llibre : Une bonne raison de ne pas gâcher votre pain.





El llibre és aquest: " Bretons en cuisine. Saveurs et art de vivre de Bretagne"  Éditions Ouest-France.

Segur que no serà la darrera recepta que compartiré amb vosaltres perquè em sembla que el puc fer tot!

I amb aquesta recepta participo al @ColorYSabordeTemporada que ens fa cuinar amb maduixes.

Comentaris

  1. Quina proposte mes bone!!! me la apunto i te faig arribar quatre xurros per acompanyar!!!!!

    ResponElimina
  2. Quin goig fan aquestes torrades!
    Cuideu-vos molt!
    Palmira

    ResponElimina
  3. La rebosteria francesa...no falla mai! I si a més a més la prepares tu...no diguem!!!
    Una abraçada ben forta i molts petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Hola guapa, quina idea més bona, un bon aprofitament del pa. Son unes torradetes delicioses!!!!! M'agraden!!!!. Petons.

    ResponElimina
  5. Qué ricas!!
    ideal para llevar ;)
    Me ha gustado la receta
    Espero que esté bien

    Besos y cuídate!!

    ResponElimina
  6. Hola Gloria. Espero y me alegraría mucho de que te encuentres perfectamente y por lo que veo es así jj. Esperemos que la situación no se prolongue mucho pero creo que un mes más no no los quita nadie, así que toca quedarse en casa y armarse de paciencia.
    Estas torrijas tienen que estar de vicio. aunque las suelo hacer bastante en ninguna ocasión las he hecho al horno así que lo tendré en cuenta. De lo que tengo la absoluta certeza es de que tienen que estar exquisitas.
    Un abrazo y ¡cuídate!

    ResponElimina
  7. Torrades de sta Teresa, saps que a casa el meu pare se les fa per berenar! Ja li diré que s'hi posi maduixots (em dirà que els maduixots amb nata jej eje)
    Petons i molt bona propsta

    ResponElimina
  8. Glòria, a casa quan no sabien que menjar em demanaven torradetes de santa teresa, però no les havia fet mai al forn. Ho tinc pendent, igual que canviant el tipus de pa.

    Salut i ànims!!

    ResponElimina
  9. Pues imagino la cara de vuestros amigos cuando probaron este postre, vaya suerte que tuvieron, esto tiene que estar de miedo!

    Cuidaros mucho!!

    Petons

    ResponElimina
  10. Hola Gloria, nos dejas unas tostadas de Santa Teresa deliciosas, me guardo la recet para hacerla cuando termine el confinamiento, pues ahora mejor tirar poco de dulce, por lo menos los que estamos enclaustrados, la gran mayoría . Cuidate, un beso

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades populars