coc de llardons

I aquí em teniu...confinada i fent. cocs!
És Quaresma i des de fa temps que volia fer alguna cosa amb llardons que no fossin coques i mirant em vaig ensopegar amb aquesta recepta. Em va agradar perquè es fa amb oli i no amb llard o mantega i també perquè es senzillíssima de fer i el resultat va ser espectacular!

Aquí la teniu, feta a la meva manera, amb mató... no sé perquè però m'agrada molt la consistència que dona el mató als cocs i quan en tinc un de tan bo com el de làctics L'Esquella m'agrada fer-lo servir.

Necessitem;
  • 4 ous
  • 100g de mató @Làctics l'Esquella
  • Una culleradeta de canyella en pols
  • 200 g de sucre
  • 100 ml d'oove
  • 300 g de farina  
  • 1 sobret de llevat químic
  • 150g de llardons



Amb la picadora o TMX piquem els llardons petits però no massa, us agradarà trobar-los al coc ja que li donen un punt cruixent...i la gent us preguntarà...és d'avellana?

Posem el forn a preescalfar a 200º.

A la KA treballem els ous amb el sucre fins tenir-los a punt de cinta,  hi afegim el formatge fresc/mató i amb una velocitat més baixa ho remenem, després hi posem l'oli i al final la farina amb la canyella i el llevat tamissat.
Al final de tot, amb una espàtula o amb la velocitat més lenta hi barregem els llardons.

Preparem el motlle amb oli i farina o posant-hi un paper de forni hi aboquem la massa.
 Ho fem coure uns tres quarts d'hora a 200º...ja sabeu, punxem-lo abans de treure'l i si cal es deixa uns minuts més.

Es treu del motlle, es posa a refredar damunt una reixeta i s'empolvora amb sucre glaç.

Una magnífica manera d'acompanyar una tarda de jocs de taula, no us sembla?


Comentaris

  1. Noia haurem de fer cocs per passar el temps tot treballant des de casa els 2 fent col.legi a casa i entretenint els nens.
    Però amb l'oloreta del forn tot és viu millor!
    Una abraçada.
    Palmira

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Tot ajuda a passar el temps i si després podem fer un bon berenar encara millor!
      PTNTS
      Glòria

      Suprimeix
  2. Hola reina,i tant,fen cosetas com aquet coc pasan las hores mes entretingudas i segur que els de casa super contents!!!

    ResponSuprimeix
  3. Un coc molt original!! L'afegeixo a la llista dels pendents!
    Petonets,
    Olga

    ResponSuprimeix
    Respostes
    1. Estic seguríssima que a vosaltres us agradarà molt.
      Cuida't.
      Ptnts
      Glòria

      Suprimeix
  4. Hola Gloria. Espero que te encuentres perfectamente. Ya casi hemos pasado una semana de confinamiento forzoso y por lo que parece van a ser más de 15 días. Esperemos que la cosa vaya a mejor y a ver si entre todos conseguimos erradicar este virus.
    Lo que siento es no poder ir a coger un trozo de esta delicia y es que cuando estuve ahí por estas fechas la comía y me encantaba. Creo que la que has hecho tiene que estar insuperable.
    Un abrazo y ¡cuídate!

    ResponSuprimeix

Publica un comentari

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides