Croquetes de cua de vedella amb carxofes cruixents @Color Y Sabor de Temporada
Avui és dia 22 i toca publicar per a @Color y Sabor de Temporada. L'ingredient que he triat són les carxofes i les volia fer fregides i cruixents. Només em calia buscar amb què acompanyar-les.
A veure què us semblen aquestes croquetes. Són de cua de vedella i la panada o beixamel amb que les he fet no porta llet, està feta amb el suc de rostir la carn, amb la qual cosa tenen un gust intens de carn sense que res l'amagui.
Comencem amb la cua de vedella que he fet seguint la recepta que ja tinc publicada .
Amb els talls més petits i els que ens sobrin (si en sobren ;-D) podem fer les croquetes.
Necessitem:
- 250g de carn de cua de vedella, cuita, neta d'ossos i gelatina
- 250ml de suc de rostir la cua
- 25 g de farina
- Ou/ Farina/ pa ratllat per arrebossar
- Oli per fregir
- Sal
Agafem la carn i la triturem, no massa fina, amb la picadora o el robot que tingueu.
En una paella posem la farina i a foc mig la torrem, hi afegim el suc, ho remenem bé i quan comença a espessir-se i afegim la carn. Ho barregem bé i ho coem tot junt uns minuts sense deixar de remenar.
Ho posem en una mànega pastissera i ho deixem refredar un mínim de dues o tres hores a la nevera.
Passat aquest temps preparem tres plats, en un hi posem farina, a l'altrte un parell d'ous ben batuts i al darrer pa ratllat.
Amb l'ajuda de la mànega pastissera anem donant forma a les croquetes i les passem pels tres plats. Les posem en una safata, mirant que no es toquin l'una amb l'altra i deixem que s'assequin una mica (aquest és un truc que fem sempre a casa i aconseguim que no se'ns obrin en fregir-les).
Mentrestant netegem i tallem les carxofes ben fines i les fregim, aconseguint uns xips ben cruixents. Les deixem en un plat damunt un paper absorvent pèrquè deixin anar l'excedent d'oli i les salem.
Fregim les croquetes, en l'oli ben calent, però no cremant, mirant que quedin igual de daurades per tots els costats.
Les posem als plats, acompanyades amb els xips de carxofes.
Hem trobat un acompanyament perfecte per a les carxofes, no us sembla?
Jeje em quedo amb els chipis
ResponEliminaPtnts
Ja ho sabia😉
EliminaPtnts
Glòria
Se ve un plato exquisito. Me encantan las croquetas.
ResponEliminaFeliz fin de semana de carnaval.
Besos
Igualmente!
EliminaPtnts
Glòria
Holaaaa!!!! deuen estar boníssimassss,i a sobre escarxofes,que son el meu deliri...un 10 !!!!
ResponEliminaHola Mamilú...si que són bones i amb les carxofes queden de luxe 😉
EliminaPtnts
Glòria
Hola, deuen estar molt bones!!!!! amb carxofes i vedella, ohhhhhhh!!!!!! m' agraden molt.
ResponEliminaHola Gloria. Estoy seguro de que estas croquetas son una delicia. Y no es que las haya probado, digo estas jj, es que es una de las cosas que nos pedimos cuando salimos a cenar y la verdad es que son una tentación. Estoy seguro de que estas que has hecho están infinitamente mejor que las que tomamos de ahí que lamente no poder probarlas y más con el acompañamiento de alcachofas que ya sabes me encantan. A ver si la próxima vez que las hagas me llega una invitación jj.
ResponEliminaUn abrazo.
Me parecen una croquetas muy originales.
ResponEliminaSaludos
https://micocinayotrascosas.com/