Kumquats confitats
M'arriba una bossa plena de taronges de la Xina o kumquats i em diuen "són molt bons menjats tal qual".
Doncs a casa no...tal qual no han acabat d'agradar! Hem hagut de transformar-los una mica, i, quan els hem tornat a tastar així, dolcets, hem canviat d'opinió.
Dies enrere vaig veure la recepta de la Sílvia, que confitava els kumquats.
Vaig dubtar entre fer-los confitats o en melmelada però els trobo tan monos petitons, sencers, amb aquest color tan bonic que m'he decidit per fer-los així.
Necessitem per a un quilo de kumquats:
- Els kumquats
- 400g de sucre
- Pots de vidre
- Aigua
Comencem esterilitzant els pots i els taps i els deixem de cap per avall mentre fem els kumquats.
Els netegem bé sota el raig de l'aixeta.
Posem una olla amb aigua, quan bulli hi tirem els kumquats i els escaldem un parell de minuts. Els aboquem en un escorredor, llencem l'aigua i els deixem refredar una mica.
Mentrestant posem un litre d'aigua a la mateixa olla amb el sucre i la posem a escalfar. Remenem de tant en tant perquè el sucre es desfaci. Quan arrenqui el bull hi tirem les taronges de la Xina i les deixem a foc mig, durant uns tres quarts d'hora, remenant de tant en tant, suaument, vigilant que no es trenquin.
Anirem veient com van tornant-se translúcids, d'un color taronja lluent i boníc.
Apaguem el foc, amb cura omplim els pots, hi aboquem l'almívar, els tapem i els posem de cap per avall.
Els esterilitzem al bany maria per poder-los posar al rebost amb les melmelades ... i ja està!
Uns quants pots i potets més... ara a veure com ens els menjarem ...
Ohh oh això está molt bo!! Quin color mes bonic . Merci per la menciò petonets 💕
ResponEliminaGràcies a tu...no vaig tenir cap dubte d'on anar a buscar inspiració 😉
EliminaPtnts
Glòria
Hola preciosa !!!!amb sembla excelent tenir a la cuina maravellas com aquestes,,,es poden fer mil cosessss,,,o robarna de tan en tan per fer el llaminer....ets una crak!!!
ResponEliminaMoltes gràcies Mamilú. Realment són molt bons confitats. M'agrada anar coneixent coses 😉
EliminaPtnts
Glòria
Vull un potet d'aquests per poder-los tastar! 😉
ResponEliminaPetonets,
Olga
M'hauré de fer amb una capsa ben grossa per omplir-la de cosetes...i enviar-les cap a Mora😉
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. No he probado esta fruta, bueno ahora que recuerdo si que la probé en una ocasión. Fue en una cena y el postre llevaba como acompañamiento un par de estas naranjitas. al natural me gustaron pero creo que más me gustarían si probara los que has hecho y es que no me cabe duda de que están de vicio.
ResponEliminaSi no te importa voy a enviar a los amigos que tengo en Prades que se pasen por ahí y, como van a venir ahora, recojan un par de estos botes jj, ya te diré como están jj.
Un abrazo.
Ya los puedes enviar Juan, pero lo que yo quiero es que vengas tu!!!!!
EliminaPTNTS
Glòria
Qué maravilla!!!
ResponEliminaMe parece genial tenerlos siempre a mano para su uso.
Besos
Son riquísimos conservados así Pepi.
EliminaPTNTS
Glòria
Hola Glòria. No he tastat mai aquesta fruita, però tal com l'has fet te una pinta estupenda!!!! Ara ja he vist que has tingut una bona mestra. Eh!!! petons.
ResponEliminaAssessorar-te al blog de la Silvia t'assegura l'èxit heheh
EliminaPTNTS
Glòria