Pa de nous amb xocolata oli i sal @Pànxing Cerdanya

Quan pugem a La Cerdanya passem per davant el Forn de'n Jordi a Martinet. Aturar-s'hi és obligat...el pa de pagès IGP      ( premi a la dona emprenedora i mestre artesà), el pa de nous, el de ceba, el de xocolata i molts d' altres espectaculars , coques salades, coques dolces,   magdalenes... 

Entrar al Forn de'n Jordi i conèixer al Josep i la Dolors, veure el forn de llenya, conèixer el producte amb què treballen, producte local (farina, nous, pinyons... ) vol dir sortir carregat de propostes dolces i salades que amb aquell gust i aquella olor et transporten al món del pa artesanal i de la feina ben feta.

I què us sembla si fem unes postres clàssiques amb el seu pa de nous?  Aquesta és la proposta de l'1 de novembre per la revista Pànxing Cerdanya en col·laboració amb Agroalimentària Cerdanya

Som-hi!
Pa de nous amb xocolata, oli i sal...avui amb aquesta recepta agermanem diferents comarques catalanes... La Cerdanya (amb el pa), l'Urgell (amb la xocolata d'Agramunt), el Baix Camp  (amb l'oove arbequí) i Terres de l'Ebre (amb la flor de sal)
Comencem fent la mousse de xocolata.
Necessitem:
  • 200g de xocolata de fondre
  • 6 cullerades de sucre
  • 30g de mantega
  • 4 ous XL
  • 50ml d'aigua

Separem els rovells de les clares.
Piquem els 200g de xocolata finament (ho podem fer amb la TMX)
Muntem les clares a punt de neu fort amb la meitat del sucre.
Batem els rovells a punt de cinta amb el sucre restant.
Fonem la mantega al bany maria, hi afegim la xocolata picada i l'aigua i ho barregem amb energia fins aconseguir una barreja homogènia.  Ho anem remenant fins que estigui fred, aleshores hi incorporem els rovells a punt de cinta i després les clares, remenant-ho amb una llengua de silicona amb moviments de baix cap dalt.  Quan la barreja estigui ben feta ho posem dins de cercles d'emplatar i ho deixem reposar una estona fora de la nevera. Després ho posem a refredar un mínim de tres hores.
Després fem els fils de xocolata.
Necessitem:
  • Una rajola de xocolata negra /blanca
  • Una safata que posarem al congelador




Desfem la xocolata negra i la posem en una mànega pastissera. Fem uns fils de la mida que vulguem  a damunt la safata  i els deixem refredar. 

Fem el mateix amb la xocolata blanca.
Preparem el pa:
Tallem una llesca de pa de nous, en traiem la crosta i en fem uns rectangles una mica més grossos que el diàmetre dels cercles d'emplatar on hi tenim la mousse de xocolata.
Els torrem lleugerament. 
Muntem les postres.
Posem la torradeta de pa, al damunt la mousse de xocolata i ho coronarem amb uns quants fils de xocolata posats per decorar.
Si hi volem donar una mica de color hi podem posar un gerd o uns tallets de maduixa.
Un rajolí d'un bon oli d'oliva verge arbequí i uns cristalls de flor de sal del Delta arrodoniran la presentació.
Aquí tenim una versió una mica més elaborada del clàssic pa amb xocolata, oli i sal que es menjava antigament a totes les cases...espero que aquesta proposta agradi i us animeu a recuperar aquell berenar que sembla que volia caure en l'oblit però poc a poc es va recuperant. 



Fet amb pa de nous del FORN DE'N JORDI teniu l'èxit assegurat.




Comentaris

  1. Nada como poder disfrutar de panes asi aqui por suerte las panaderias que tenemos hacen e pan en hornos de leña como antaño y poco a poco estan haciendo panes de ese tipo con nueces y otros tipos de harinas .
    Seguro que ese postre que has preparado con el pan de nueces estaba de rexupete a mi el dulcerio me pierde asi que imaginate como estoy de babeadita despues de ver las fotos., te ha quedado de relujo.
    Bicos mil y feliz finde wapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Por suerte se està recuperando la cultura del buen pan y este horno de Martinet es un buen ejemplo.
      Y los postres que hemos hecho...ricos verdad?????
      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  2. Me paso tres o cuatro meses en La Cerdaña pero no suelo pasar por Martinet, pero cuando lo hago es parada obligada entrar en El Forn de Jordi, y entonces hago acopio de panes, mis preferidos el de cebolla y l de nueces, espectaculares, o sea que estoy de acuerdo contigo en todo lo que dices. Me ha encantado tu receta, es lo de antes pero con elaboraciones actuales, ¡una pasada!, lo único que me chirría es lo de la sal, ya se, ya se que es así como se tomaba, pero yo como no lo tome de pequeña no me acostumbro a la mezcla dulce salado, en cambio a mi marido le encanta. Un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pilar,
      Jo no em passo tant de temps seguit a La Cerdanya però ganes de fer-ho no me'n falten.
      Cada vegada que pugem o baixem passem per davant el Forn de''n Jordi de Martinet i sempre cau algun pa i alguna altra llepolia 😉
      A veure si algun dia quedem per conèixer-nos.

      Ptnts
      Glòria

      Elimina
  3. Unes postres de luxe!!! De restaurant d'estrelles Michelin! Has fet una espectacular versió del clàssic pa amb xocolata.... deliciós!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. Aquest pa de nous, és autèntic no com el meu!!! jeejeejee
    Ptnst

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho diràs tu que el teu no és autèntic...i tant que ho és!!!!
      Ptnts
      Glòria

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides