Galtes amb ratafia @Color y Sabor de Temporada
M'agrada la combinació mandarina i ratafia. I l'altra dia em va caure a les mans aquesta recepta del blog Els fogons del pare i de seguida em van venir ganes de fer-la. El Manel fa la recepta amb taronja... jo, com sempre, a la meva manera!
Necessitem:
- 4 galtes de porc
- Dues cebes grosses
- Dos grans d'all
- Mitja dotzena d'allets tendres
- Un got de ratafia
- Mig litre de suc de mandarina
- Llorer
- Farina
- Oove
- Sal
- Pebre
Comencem salpebrant les galtes, les enfarinem , les posem en una cassola amb una mica d'oli i les enrossim bé. Les reservem.
Amb la liquadora fem el suc de les mandarines, sense pell, menys una que la posarem sencera.
A la mateixa cassola hi posem la ceba, que haurem tallat ben petita, i la posem a sofregir. Quan comença a agafar color hi afegim els alls i el llorer i deixem que s'acabi de sofregir.
Quan ja veiem que està a punt hi posem el suc de les mandarines i la ratafia. Aixequem el foc fins que comenci a bullir, hi posem les galtes i ho abaixem. Deixem que vagi fent xup-xup, a foc ben lent, girant les galtes de tant en tant. Les he tingut un parell d'hores fins que he vist que estaven ben tendres i meloses.
Les deixem, tapades, que reposin fins l'endemà.
Una estona abans de menjar-nos-les encenem el foc i afegim al suc uns quants camagrocs que amb el temps d'escalfar-se bé les galtes ja s'hauran cuit.
I aquesta és la meva proposta per aquest mes pel @Color y Sabor de Temporada que ens proposa fer recepta amb mandarines i /o amb bolets.
Sorprenent combinació, peró bonissima, sens dubte.
ResponEliminaLa taronja amb la ratafia combinació d'èxit...i amb la mandarina tb! Prova-ho Lolines.
EliminaPtnts
Glòria
Las mejillas como tal no las he probado....no se si tendran otro nombre, pero lo que si se es que se ven riquísimas tal cual las veo. besinos wapa
ResponEliminaFely, son las carrilleras! 🤣🤣🤣
EliminaPtnts
Glòria
Mmmm....quin plat més deliciós!! No em faria res tastar-lo!!! Una combinació...high level!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Quina pasada de recepta, es de dia festiu, ole ole!! petonets :)
ResponEliminaQue ricas las carrilleras me encanta la melosidad de su carne , está forma de hacerlas es la primera vez que la veo .
ResponEliminaTe ha quedado un plato de relujo y seguro que está de rexupete 😋
Bicos mil wapa 😘
Vaya aspecto! Y menudo sabor tiene que tener. Un plato de 10
ResponEliminaUn abrazo
Clara
Este plato promete ser una delicia, las carrilleras es una carne muy melosa y ese combinación de mandarina y retafía le daría un sabor espectacular. Un plato que me gusta mucho, seguro.
ResponEliminaBesos
Ohhh que bones són les galtes de porc. Fa una estoneta he comprat peus i galtes. Aixi que ja tinc una molt bona recepte. 👍👍👍😘😘
ResponEliminaHola Gloria. Nunca he preparado carrilleras aunque sí que las he comido y lo cierto es que me gustaron. Tal como las has preparado creo que te han debido salir muy ricas. La salsa estará de rechupete.
ResponEliminaBuen fin de semana.
Un abrazo.
Se ve delicioso! :)
ResponEliminaMenuda combinación!!! Un beso
ResponElimina