Pastís de mató i macha @pànxingCerdanya

Làctics l'Esquella...repetim proveidor... us faig memòria 😉.
L'Isabel i el Ramon són l'ànima d'aquesta petita empresa que va obrir fa sis mesos a Bellver de Cerdanya, al carrer de les escoles 11  podeu visitar el seu punt de venda, veure l'obrador i tastar els seus productes.

La filada ja la coneixeu...ara estan ampliant la gama de productes làctics amb el mató i una línia de iogurts estacionals. Aquest estiu que tot just s'ha acabat han fet el iogurt amb menta i ens prometen anar-nos sorprenent amb  nous sabors.

I amb mató i iogurt natural de Làctics l'Esquella avui us portem aquest  pastís:



Necessitem:


  • 100g de sucre
  • 3 ous grossos
  • 250g de mató
  • 200g de formatge cremós o mascarpone
  • 250g de iogurt natural
  • 50g de farina d'arròs
  • 1 cullerada grossa de te macha
  • Melindros per a la base
Agafem un motlle de 20 cm de diàmetre, l'untem amb mantega. l'empolvorem amb farina i el reservem.
Cobrim la base amb melindros, mirant que no ens quedi cap forat.
Preescalfem el forn a 180º.
En un bol, amb el batedor de varetes, amb la KA o amb el robot que tingueu munteu els ous a punt de cinta junt amb el sucre. Després hi anem incorporant, a poc a poc, el mató, el formatge cremós, el iogurt i al final la farina tamissada i el te macha.
Aboquem la massa damunt els melindros i ho posem al forn, només per sota, a 170-180º entre 35 i 40 minuts. 


 Punxem-lo i veurem que l'agulla ens surt eixuta. El deixem dins el motlle un parell d'hores, fins que s'hagi refredat. Després, amb molta cura ja el podem desemmotllar.  Dic amb molta cura perquè és molt flonjo i s'esquerda amb molta facilitat...com m'ha passat a mi.
Ara es el moment de decorar-lo, si volem.  Pinzellem la superfície amb melmelada de fruites del bosc i al damunt hi podem posar gerds i mores, per exemple. O el podem empolsimar amb sucre glas barrejada amb te macha...
Ja veieu, no només podem menjar-nos-el amb mel i fruita seca el mató! 

Comentaris

  1. Quin goig de poder gaudir d'aquests excel·lents productes i quin goig de pastís!
    Petonets, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. És un luxe tot el que hi ha per La Cerdanya ...però aquí també tenim excel·lents productes. Res a envejar! Només diferents.
      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  2. Ens haurem de perdre per Bellver de Cerdanya o per aquí, prop de casa!! Una delícia! I definitivament hauré de canviar de forn!!!
    Ptnts

    ResponElimina
    Respostes
    1. Què li passa al teu forn Marta?
      El meu no va...però és perquè no l'engego o l'engego poc 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

      PTNTS
      Glòria

      Elimina
  3. Uummmmmmmmmmmm dan ganas de meter la mano y dar cuenta de un trozo ,te ha quedado de relujo y seguro que sabe mejor.
    Bicos mil wapa.

    ResponElimina
  4. No conocía esa tienda de lácteos de Bellver la tendré en cuenta y en cuanto a tu tarta, con la mezcla de elementos que le has puesto debe ser una delicia. un beso

    ResponElimina
  5. Con buenos ingredientes de calidad solo se puede conseguir resultados ricos y deliciosos como tu pastel :)

    Besos

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides