Truita oberta de bolets i filada de l'Esquella @PànxingCerdanya

La Isabel i el Ramon són l’anima de  Làctics L’Esquella, que podeu trobar al carrer de les escoles a Bellver de Cerdanya. 
A principis d’any van engegar aquest projecte que ha obert portes aquesta passada Setmana Santa.


Amb llet d’ una granja de Prullans fan iogurts ferms, iogurts líquids, la petita filada i la filada de l’Esquella.
I és amb aquesta última que he fet el plat que avui us porto. No sense abans haver fet proves per anar-la coneixent i tastant. En cru la hem tastat combinant-la amb escabetx d’albergínia o amanida amb oli aromatitzat i lleugerament desfeta la podeu tastar a la truita oberta que ara mateix us explico.



Necessitem per a dues persones:

  • Una filada de l’Esquella
  • 4 ous
  • Un bon grapat de bolets
  • Un allet tendre
  • Tòfona fresca
  • Oove
  • Sal




 En una paella amb una miqueta d’oli sofregim l’all tendre tallat petit. Quan comenci a agafar color hi afegim els bolets a trossos mitjans i els deixem, a foc  baixet, fins que estiguin cuits. Salpebrem

Batem dos ous, amb una mica de sal,  i en una altra paella, antiadherent, fem la truita només per un costat. Quan ja la tinguem quallada per sota i crueta pel damunt hi posem la meitat dels bolets, pel damunt hi disposem la filada tallada a rodanxes fines i ho tapem un parell de minuts perquè es fongui lleugerament.
Amb cura la posem en un plat pla i hi ratllem tòfona negra fresca al moment de portar-la a taula.
Amb els altres dos ous i la resta dels bolets fem la segona truita.

Gustosa, suau, tendre...al punt ...he trobat aquesta burrata que ells han batejat com la Filada de l’Esquella.


L'Isabel i el Ramon em van proposar de tastar-la amb ceps, però els tinc al congelador de Puigcerdà i les filades són a Reus. He de pensar a pujar-ne un parell i el dia que tornem a La Cerdanya prometo tastar-la amb ceps. 

Si passeu per Bellver o passejant per fires o mercats mai us trobeu amb aquesta etiqueta no dubteu a aturar-vos-hi...el producte i ells dos s’ho mereixen.
   

Comentaris

  1. Ummm, quina bona pinta.
    També l'imagino amb camagrocs que són tan aromàtics i/o amb trompetes de la mort.
    M'ha agradat això de la truita oberta.

    Una abraçada.

    ResponElimina
  2. Hola Glòria, una proposta ideal i boníssima . Aquesta burrata ha de ser de deu.👍👍👍👍😙😙😙

    ResponElimina
  3. Quin luxe de productes i aquesta truita, fantàstica!
    Petons i bon cap de setmana.
    Palmira

    ResponElimina
  4. Les deseo a Isabel y Ramón mucho éxito con su proyecto. En cuanto a tu receta, decirte que nada más verlo entra por los ojos, me parece una propuesta 10

    Petons!!

    ResponElimina
  5. Quina truita més espectacular! Quan pugi a la Cerdanya...tastaré els productes de l'Esquella!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  6. Quins producte més bons que elabores,!! felicitats! Aquesta truita oberta deu estar de vici!
    ptnts

    ResponElimina
  7. una idea muy buena con la cual me quedo....bsss

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides