Angel Food Cake de te matxa@Cuinem a 6 mans
Avui tornem a fer un @Cuinema6mans amb l'Olga i la Marta...
Aquesta vegada ha triat l'ingredient la Marta, entusiasta de la cuina oriental i en especial del te matxa.
Jo, doncs la segona vegada que el faig servir, i per fer el coc d'avui he estat fent proves...perquè vam dir de fer-lo amb la TMX i em van passar la recepta, però no sé perquè no em queda de color de te matxa, és a dir verd, em queda més aviat de color marró...sembla més un coc de cafè!
I preguntant-li al Sr Google he vist que si es cou a més temperatura de 170º va perdent el color verd i guanyant en tonalitat marronosa...vet aquí, això és el que em va passar.
Doncs canvi de plans... un Àngel Food Cake que es cou a 160º i a veure que passa...
Necessitem:
Posem el forn a preescalfar a 160º.
Batem les clares a punt de neu fort, junt amb el cremor tàrtar i el polsim de sal.
Quan estiguin ben fortes, és a dir que agafem el bol i no cauen, hi anem incorporant a poc a poc la farina, barrejada amb el te matxa, tamissada. Ho barregem, amb una llemgua de silicona, fent moviments de baix cap dalt mirant que no ens baixin gens les clares.
Ho aboquen en un motlle d'Àngel Food Cake, que NO HEM DE GREIXAR GENS, i el coem a 160º uns 40-45 minuts.
Una vegada passat aquest temps els traiem del forn i posem el motlle de cap per avall, que s'aguanti damunt les tres potetes que té, i el deixem refredar bé.
Amb ajuda d'un ganivet pla el desmotllem i el posem damunt una safata. El decorem amb sucre glaç i te matxa al gust i ja el tenim a punt.
Ah! per tallar-lo feu servir un ganivet de serra, el de tallar el pa és perfecte.
Veritat que aquesta vegada he aconseguit un color verd ben bonic? Doncs em sembla que l'èxit està en la temperatura de la cuita.
I ara anem a veure què ens han fet la Marta i l'Olga i comencem a pensar en el proper "Cuinem a 6 mans. Abans o després de l'estiu?
Aquesta vegada ha triat l'ingredient la Marta, entusiasta de la cuina oriental i en especial del te matxa.
Jo, doncs la segona vegada que el faig servir, i per fer el coc d'avui he estat fent proves...perquè vam dir de fer-lo amb la TMX i em van passar la recepta, però no sé perquè no em queda de color de te matxa, és a dir verd, em queda més aviat de color marró...sembla més un coc de cafè!
I preguntant-li al Sr Google he vist que si es cou a més temperatura de 170º va perdent el color verd i guanyant en tonalitat marronosa...vet aquí, això és el que em va passar.
Doncs canvi de plans... un Àngel Food Cake que es cou a 160º i a veure que passa...
Necessitem:
- 9 clares d'ou
- 100g de farina
- 200g de sucre
- 10g de te matxa
- 1 culleradeta de cremor tàrtar
- Un polsim de sal
Posem el forn a preescalfar a 160º.
Batem les clares a punt de neu fort, junt amb el cremor tàrtar i el polsim de sal.
Quan estiguin ben fortes, és a dir que agafem el bol i no cauen, hi anem incorporant a poc a poc la farina, barrejada amb el te matxa, tamissada. Ho barregem, amb una llemgua de silicona, fent moviments de baix cap dalt mirant que no ens baixin gens les clares.
Ho aboquen en un motlle d'Àngel Food Cake, que NO HEM DE GREIXAR GENS, i el coem a 160º uns 40-45 minuts.
Una vegada passat aquest temps els traiem del forn i posem el motlle de cap per avall, que s'aguanti damunt les tres potetes que té, i el deixem refredar bé.
Amb ajuda d'un ganivet pla el desmotllem i el posem damunt una safata. El decorem amb sucre glaç i te matxa al gust i ja el tenim a punt.
Ah! per tallar-lo feu servir un ganivet de serra, el de tallar el pa és perfecte.
Veritat que aquesta vegada he aconseguit un color verd ben bonic? Doncs em sembla que l'èxit està en la temperatura de la cuita.
I ara anem a veure què ens han fet la Marta i l'Olga i comencem a pensar en el proper "Cuinem a 6 mans. Abans o després de l'estiu?
Ui, què bo que deu ser, amb te o sense, deu ser això, un sospir d'àngel. No l'he tastat mai, però em tenta molt aquesta recepta... Segue que el faig. Petons.
ResponEliminaVinga Sara...anima't, és com mossegar un núvol!
EliminaPtnts
Glòria
Que preciós t'ha quedat!
ResponEliminaGlòria jo el vaig coure a 160 i va quedar marronet, jejeje! (després d'aquest ja m'he comprat el termòmetre del forn!!)
A veure quin serà el proper #cuinema6mans
Ptns
Estic contenta amb el verd que m'ha quedat. Amb els cocs no hi va haver manera.
EliminaPtnts
Glòria
Queda muy vistoso con el color que le da el te matcha y que esta bueno eso por descontado.
ResponEliminapetons
T'ha quedat molt bonic!!! Però molt! Et queden molt bé els Angel Food! Ara a pel proper @Cuinema6mans!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Veritablement fa molt bona pinta.
ResponEliminaLa presentació és de luxe.
Una abraçada
Hola Gloria. De vez en cuando tomo un té matcha pero nunca lo he empleado para hacer un bizcocho. En alguna ocasión sustituyo el café por este té.
ResponEliminaAl no haberlo utilizado en un bizcocho no me había preocupado por lo del cambio de color, ahora al leerte, siempre aprendo algo de ti, veo que influye la temperatura en el cambio de color. Siempre es bueno saberlo.
Te ha salido con un color precioso y estoy seguro de que su sabor será acorde a la belleza de su color. Sin duda delicioso.
Que disfrutes del fin de semana.
Un abrazo.