Panna cotta de castanyes amb ratafia


Aquests dies passats que ha fet fred han vingut de gust les castanyes torrades i, coincidint amb Tots Sants i sense coincidir-hi ens ha agradat menjar castanyes acabades de torrar; amb una miqueta de ratafia han estat sobretaula llarga i agradable al voltant de la llar de foc.
Però ara ha deixat de fer aquell fred...les castanyes torrades ja no venen tant de gust, però no hem volgut deixar de menjar-ne. I aquí teniu aquesta panna cotta de castanyes amb ratafia, postres de sobretaula llarga però amb la llar de foc apagada.

Necessitem per a quatre copes:
  • 300ml de nata 35%
  • 250ml de llet sencera
  • 250g de castanyes de Prades
  • 50g de sucre
  • 4 fulles de gelatina


Per a l'acabat:
  • 1 fulla de gelatina
  • 50ml de ratafia @CaRoman



Pelem les castanyes i les triturem amb un robot de cuina.  Les posem en una casola amb la llet i ho escalfem. Al moment que arrenqui a bullir ho retirem del foc, ho deixem refredar i ho posem a la nevera fins l'endemà.
L'endemà filtrem la llet de castanyes, ajudant-nos d'un drap de cotó o d'un colador de malla ben fina.

Posem a hidratar les fulles de gelatina.
POsem la nata al foc i la fem bullir tres minuts amb el sucre, remenant. Apaguem el foc i hi incorporem la llet de castanyes, la gelatina deshidratada, remenant-ho bé. 
Ho posem en copes i deixem que es refredi i després ho posem a la nevera.

Una vegada fred fem l'acabat. 
Posem a hidratar la fulla de gelatina que disoldrem en la ratafia que haurem escalfat. Ho aboquem damunt les copes i ho deixem refredar.

Unes postres de tardor, amb castanyes de Prades, ratafia @CaRoman...unes postres Km0 !



















Comentaris

  1. Postres de tardor amb sabor a casa ;o)
    Petons i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Hmmm. que bona, si porta Ratafìa, segur que m agrada.

    ResponElimina
  3. Mmmm, has versionat el menjablanc, i millorat amb la ratafia de @caroman!
    Pinten molt bé!!!
    Ptns

    ResponElimina
  4. Mmmm...unes postres ben bones! De plena tardor i...amb la millor ratafia del món! Que bona ha de ser! Com m'agradaria poder-la tastar!
    Petonets i bon cap de setmana,
    Olga

    ResponElimina
  5. Wowwww... que bó!.
    Unes postres ben bones i otonyals.
    Salutacions,
    :)

    ResponElimina
  6. Hola Gloria. Este postre me encanta y es que todo lo que lleve nata me llama a gritos jj. De ese pueblo que citas de las castañas es donde viven unos amigos y que de vez en cuando vienen por aquí ya que su mujer es hermana de la mujer de un amigo con los que salimos, parece un trabalenguas jj.
    Esta pannacotta tiene que estar tentadora, lástima que ya no quede jj.
    Aunque un poco tarde te mando mi felicitación por tu cumpleaños. Espero que pasaras un fabuloso día y que recibieras muchos regalos.
    Que pases un buen domingo aunque como sea por aquí la lluvia no te va a abandonar jj.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  7. Saps que la panacotta i jo estem enfadades? I sempre que en veig hi penso! Algn dia hauré de fer les paus amb ella! (però amb castanya, no!!) Ptnts

    ResponElimina
  8. También me encantan las castañas asadas y es verdad que apetecen más cuando hace frío.

    Yo creo que viendo tu postre solo puedo decir que una ración tiene que sentar de maravilla

    Petons!!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides