Coc de carabassa i cardamom
Aquest coc no tenia cap intenció de publicar-lo. Vaig fer-lo per prendre'l a la feina i per aprofitar que em quedava una mica de carabassa torrada.
Vaig pensar en posar-hi cardamom i canyella i vaig fer foto a corre-cuita, sense mirar-m'hi massa...ja us he dit que no tenia cap intenció de posar-la al blog.
Però els ha agradat tant i com que m'han demanat la recepta... doncs aquí la tenen. A veure si s'animen i el fan (i el porten per esmorzar, heheh)
Necessitem:
- 250g de carabassa torrada
- 125g de sucre morè
- 2 ous
- 100ml d'oove
- 1 sobre de llevat químic
- 175g de farina
- sucre blanc i canyella en pols per empolvorar
- Mitja dotzena de llavors de cardamom
Agafem les llavors de cardamom, les xafem lleugerament i traiem les closques.
Emulsionem la carabassa amb l'oli, amb la batedora (posem la carabassa en un bol i la triturem amb la batedora, a poc a poc hi anem tirant l'oli fins que quedi ben lligat.) Hi afegim el cardamom.
Muntem els ous amb el sucre a punt de cinta. Hi afegim, a poc a poc l'emulsió de la carabassa. Després la farina tamissada barrejada amb el llevat.
Preparem un motlle, greixant-lo lleugerament perquè no s'ens enganxi. Hi aboquem la massa. Empolvorem generosament amb la barreja de sucre i canyella enpols i ho posem al forn, ja calent, una mitja hora. O fins que punxant-lo el tester ens surti eixut.
Què me'n dieu? Espero que us agradi tant com ha agradat a la feina...i si teniu una miqueta més de temps per gaudir-lo que la mitja hora que tenim nosaltres, acompanyeu-lo d'un bon vinet dolç, d'una ratafia...o senzillament acompanyant al cafè!
A mi de ben segur que m'agrada moltíssim! Ha de ser una passada! Prenc bona nota.
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana,
Olga
M'han dit aquesta colla que treballen amb mi que és molt bo Tant m'ho han dit que m'he animat a publicar-lo 😉
EliminaPtnts
Glòria
Sembla molt esponjosa.
ResponEliminaUna abraçada.
Va quedar mollt esponjós Manel.
EliminaPtnts
Glòria
Hmmm, bo de debò
ResponEliminammmmmmmm, siiiii Lolines
EliminaPtnts
Glòria
Quan en preparis per esmorzar a la feina, me'n fas un tros per a mi per a fer la cata! Què et sembla? i jo poso el cafè! ptnts
ResponEliminaDoncs ho hauríem de fer de tant en tant. Perquè més apropet no podem estar tu i jo 😂😂😂
EliminaPtnts
Glòria
A punt de cinta és allò que en castella en diuen a "punto de nieve?
ResponEliminaSi, però amb l'ou sencer. Les clares sol és a punt de neu.
EliminaPtnts
Glòria
Ohhh!!! Quina bona pinta!!! Segur que déu ser deliciós . Petons.
ResponEliminaEm.van dir que era molt bo Mj.
EliminaPtnts
Glòria
Quin cóc més bo! El cardamomo li queda molt bé a la carbassa i la carbassa a tots els dolços :o)
ResponEliminaPetons i bon diumenge!
Palmira
El cardamom és una mica desconegut per a mi. Estic començant a coneixer-lo.
EliminaPtnts
Glòria