Coc de llet calenta (100) @Cuinem a 6 mans

I avui arribo al coc número 100
Aquell blog que va començar amb cocs i magdalenes i que de mica en mica ha anat publicant de tot ha aconseguit la fita que s'havia proposat, 100 cocs diferents, tots provats  i donat el vist-i- plau a casa abans d' ensenyar-vos-els. Alguns receptes de casa de tota la vida, altres inspirant-me en receptes d'altri i altres agafades de blogs de referència  sabent que sortiran bé segur.
Aquest és el  cas del coc de llet calenta d'avui. Em va cridar l'atenció només veure'l a la web de webos fritos i  em vaig proposar fer-lo, però coses que passen, va quedar oblidat. L'altra dia, amb la Marta i l'Olga, mentre barrinàvem quin podia ser el proper @Cuinem a 6 mans, se'm va acudir que podíem fer les tres el mateix coc i així celebrar aquest número tan rodó que és el 100.
I aquí ens teniu, assaborint un coc flonjo, suau i amb un lleuger gust a vainilla (en el meu cas)

Necessitem:

  • 4 ous
  • 300g de sucre
  • 250 cc de llet
  • 220g de mantega
  • Mitja culleradeta de concentrat de vainilla (HomeChef)
  • Un sobre de llevat químic
  • 300g de farina

 Posem el forn a preescalfar a 200º.
Prepara el motlle , de 22cm de diàmetre, amb mantega i farina, perquè no s'enganxi o amb esprai antiadherent.
Posem a la batedora de varetes els ous i el sucre durant 5 minuts llargs fins que estiguin ben escumosos.
En un pot posem al foc la llet i la mantega, quan comenci a bulli ho retirem del foc i hi afegim el concentrat de vainilla. Afegim aquesta barreja, ben calenta, ben a poc a poc , a la barreja d'ous i sucre sense parar de batre.
Tamisem  la farina, hi afegim el llevat químic i ho anem incorporant a pc a poc a la barreja anterior. Quan ho tinguem tot ben lligat ho aboquem al motlle i el posem al forn, uns 40 minuts a 200º, passat aquest temps abaixem una mica la temperatura, a 180/170º i ho deixem 10 minuts més. Ho punxem i quan veiem que l'escuradents surt net és hora de traure'l del forn.
Amb cura, ja que és molt flonjo el posem a refredar damunt una reixeta i una vegada fred l'empolvorem amb sucre glaç.


Un coc que compartim l'Olga i la Marta  amb el @cuinem a 6 mans d'avui, i que també compartim amb la Teresa   COM A CASA. RES, la Cristina BUFET DE POSTRES, la CUINETES-CARME, la Laura- CUINEJAR, l'Anna M´AGRADA CUINAR i la Montse MUSSOLA. Passeu pels seus blogs, facebook i instagram per veure les seves versions,
Gràcies a tots i jo segueixo endavant amb la meva dèria "coquera"

Comentaris

  1. Moltíssimes felicitats per aquest número rodó! I que siguin mooooolts més! Encantada d formar part d'aquesta celebració!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  2. Moltes felicitats per aquests 100cócs! Que es diuen aviat però quina feinada! El d'avui porto anys pensant en fer-lo però avui encara més ganes!!!
    A pels 1000 cócs, oi?!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  3. Ha estat un plaer compartir amb totes vosaltres aquesta celebració!! És un cóc requetebó!! Per molts més cócs i altres, Glòria!!

    ResponElimina
  4. Un coc de celebració boníssim! Moltes felicitats per aquest coc número 100 i que espero que no sigui el darrer! Un petonàs

    ResponElimina
  5. Felicitats per els cent cocs,aquest te un aspecte imponent. Petons

    ResponElimina
  6. Quina pintasa, i felicitats!! gràcies per endolcir el món ;)

    ResponElimina
  7. felicitatssss!!! 100 cócs??! els hauré d'anar estudiant a poc a poc! jajaj aquest té una pinta escandalosa! petons

    ResponElimina
  8. Enhorabona per arribar als 100, deu ni do quina bona recopilació de cocs! i tal com et vaig dir-te... cap als 100 següents, no hi ha pressa ;). Petonets!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides