Melindros @Montserrat Seguí, la cuinera
Sempre he volgut fer melindros i sempre m'ha fet mandra. Ara que els he fet no entenc perquè, ja que són senzillíssims de fer i surten molt bons.
La recepta sempre la he tingut molt clara, la del llibre Cuinar és senzill de la Montserrat Seguí, llibre de capçalera a casa la meva mare, llibre que ara tinc jo, i que sempre que he fet alguna recepta ha sortit perfecte.
I quan la Cristina ens va proposar de fer una publicació d'aquest llibre ho vaig tenir clar, fora mandra i a fer melindros.
I avui a Reus neva (poquet però neva), com a la resta de Catalunya. i ve de gust estar-se a casa i engegar el forn...
Necessitem:
- 75 g de sucre
- 75 g de farina
- 3ous
- 1/2 cullerada de llevat químic en pols
- sucre glaç
Separem les clares dels rovells.
Batem els rovells amb el sucre fins que quedi una pasta espessa i blanquinosa.
Batem les clares a punt de merenga.
Afegim a poc a poc la farina tamisada a la barreja dels rovells i el sucre, després hi afegim les clares muntades i ho barregem suaument.
Col·loquem la massa en una màniga pastissera amb broquet llis.
Posem un full de paper de forn en una safata i formem tires d'uns 5 cm de llarg i 2 cm d'ample.
Els empolvorem amb sucre glaç i els posem a coure al forn a 200ºC durant 10 minuts.
Amb aquestes quantitats m'han sortit uns 25 melindros, prou per a un bon berenar amb xocolata desfeta per a una tarda tan freda com la d'ahir,
Bona tria! De fet qualsevol recepta del llibre val la pena!
ResponEliminaQue fàcils no? A veure si m'animo (el problema és que els melindros m'agraden molt!!!)
ptnts
A mi tb, Marta! M'agraden massa😉
EliminaPtnts
Glòria
Glòria, has fet una bona elecció amb aquesta recepta.
ResponEliminaSenzilla i fàcil! Tal i com és la cuina de la Montserrat Seguí.
No he fet mai melindros i sempre m'han cridat l'atenció.
Segons les teves anotacions, i pel que he pogut comprovar, són fàcils de fer. Així que prenc bona nota de la recepta i de ben segur que els fare. Pnts
A mi em passava el mateix Montse, ganes de fer-ne però no m'acabava d'engrescar. I la Cristina m'ho ha facilitat!
EliminaPtnts
Glòria
Ohh! deliciosos! Un clàssic que sempre té l'èxit assegurat i, si és amb una recepta Seguí encara més. Li anirien molt bé a la meva copa Núria. :-D Gràcies per participar Glòria!
ResponEliminaA tu per proposar-nos-ho Cristina.
EliminaPtnts
Glòria
X quants ous???
ResponEliminaPer a tres!
EliminaMoltes gràcies. Et segueixo. Ets molt potent!!
EliminaGràcies, Qui ets?
EliminaTe han quedado perfectos. Muy ricos seguro. Un besazo.
ResponEliminaMuchas gracias Nati
EliminaPtnts
Glòria
Glòria....t'han quedat perfectes! Espectaculars! Preciosos! M'has fet venir moltes ganes de fer-los!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Ja tardes Olga. Rapidets de fer, facilets i molt bons
EliminaPtnts
Glòria
Qué ricos! Y vaya peligro! ...imposible comer uno y no desear más. Un fuerte abrazo, Clara
ResponElimina