Romesco de popets
I de tant en tant una recepta de tota la vida, d'aquelles de xup-xup-xup i sucar pa amb la salseta...però avui la he fet una mica diferent.
Vaig agafar els popets, nets, amb una fulleta de llorer i un all tendre, els vaig envasar al buit i els vaig fer coure a 55º uns 20 minuts...ja sabeu, m'he tornat molt fan de la baixa temperatura.
Necessitem:
- mig quilo de popets
- una ceba
- dos alls tendres
- un pebrot de fer romesco
- un tomacó (dels de sucar pa)
- deu o dotze avellanes
- un carquinyoli (galeta maria o llesqueta petita de pa fregit)
- oove
- sal
- pebre molt
Posem el pebrot de fer romesco en remull amb aigua calenta i en traiem la polpa, que posarem al morter junt amb les avellanes i el carquinyoli , ho picarem bé i ho reservarem.
Escaldem el tomacó, el pelem i tallat ben petit l'afegim al sofregit. Quan veiem que comença a estar cuit obrim la bossa i ho afegim, popets i líquid (sense el llorer i l'all tendre), i ho deixem coure un quart d'hora, tot junt, remenant-ho o sacsant-ho una mica de tant en tant.
Ara es el moment d'agafar una cullerada o dos del suc i posar-lo al morter, remenar bé el romesco i tirar-lo als popets.
Ho tastem de sal, hi posem una mica de pebre ( un parell de tombs del molinet), 5 minuts més i ho traiem del foc. Ho deixem reposar fins l'endemà i amb un bon pa...BON ROFIT!
I si no feu els popets a baixa temperatura es fa igual, només cal allargar el temps de cocció fins que estiguin tendres.
Un guiso de los de toda la vida con los toques de tu zona.Fantastico.
ResponEliminaBona setmana
El romesco el fa diferent Miquel.
EliminaPtnts
Glòria
Caram Glòria, quin senyor plat!
ResponEliminaEl temps esmerçat queda del tot compensat per la bondat del plat.
Si el deixes reposar una estona més, tinc temps d'arribar...
Queda anotada.
Una abraçada.
Ja pots venir quan vulguis, n'hi ha un tuper al congelador... En vaig fer per un parell de menjades 😉
EliminaPtnts
Glòria
De lujo Gloria!!
ResponEliminaDe buenas me plantaba en tu casa para comer jijiji
Besos
Serías muy bien recibida Pepi!
EliminaPtnts
Glòria
Visca la baixa temperatura, i els popets petits! Quin luxe de plat! Les tradicionals no fallen mai! ptnts
ResponEliminaJa saps que al senyor de casa mevs quan se surt dels tradicionals... li costa 😂😂😂😂
EliminaPtnts
Glòria
Hola guapa!!! Es un plato excelente. El romesco seguro que le da un toque riquísimo. Felicitats , avui has clavat el plat!!!!!
ResponEliminaGràcies MJ, realment van quedar molt bons.
EliminaPtnts
Glòria
Uummmmmmmmmm pintaza tiene, no dejas de tentarme con las fotos.
ResponEliminaTe ha quedado de relujo y seguro esta de rexupete.
Bicos mil y feliz semana wapa.
Quina cassoleta més bona!!! Si ja m'agraden els popets, amb el romesco "ni te cuento"... M'encanta el plat! petons
ResponEliminaHola Gloria. Me encanta la salsa romesco así que puedes imaginar como disfrutaría saboreando estos pulpitos que por el aspecto que tienen se intuye que deben estar deliciosos. Con un buen pan al lado para mojar y un vaso de vino no hay que pedir más para disfrutar de este plato.
ResponEliminaUn abrazo.
La salsa romesco m’encanta i els popets també. Amb guardo la recepta amb el teu permís, perquè bull experimenta més plats a baixa temperatura. Han de quedar beníssims.
ResponEliminaPetonets