Escabetx de llom
Aquesta recepta és un clàssic a casa. Ja sabeu que m'agrada molt el vinagre, per tant m'agraden els escabetxos de tot tipus, i gairebé sempre en podem trobar a la meva nevera.
A veure que us sembla aquest.
Necessitem:
- 2 llomillets
- Mitja dotzena de grans d'all
- 1 branca de farigola
- boles de pebre
- Sal
- 500c.c. d'OOVE
- 250c.c. de vinagre de poma o de vi blanc.
Comencem salant els llomillets i els posem, amb una mica d'oli, en una cassola, marcant-los per tots els costats fins que quedin lleugerament daurats.
Pelem i aixafem els alls, els posem junt amb la farigola, el llorer i les boles de pebre a la cassola amb els llomillets. Cobrim la carn amb l'oli i el vinagre (per fer un bon escabetx sempre hem de tenir en compte aquestes proporcions una mesura devinagre per dues d'oli), és important que quedi pràcticament coberta.
Ho deixem coure a foc ben suau durant uns 3/4 d'hora i si la carn no ens ha quedat coberta del tot l'anirem girant.
Passat aquest temps deixarem que es refredi tot junt. Una vegada fred separem la carn i retirem la farigola i el llorer del suc. Ara tenim dues opcions, deixar el suc tal i com està ( és el que hem fet nosaltres) o passar-ho per la batedora elèctrica, aleshores us quedarà una salsa untuosa d'un color clar.
Tallem els llomillets a rodanxes i les posem en un recipient hermètic de vidre. Estigui batut o no, cobrim la carn amb el suc, ho tapem i ho posem dins la nevera.
L'hem de deixar com a mínim 24 hores, però si ho deixem dos o tres dies el trobarem més bo!
Mmm....aquesta recepta la preparo ben aviat! Que bo! He escabetxat conill, pollastre i gall d'indi però mai llomillet. He pres bona nota! Que boooooooo!
ResponEliminaPetonets, Glòria!
Olga
Ja saps que a casa ho escabetxem tot, Olga!
EliminaQueda molt bo 😋
Ptnts
Glòria
Reina dels cocs i els escabetxos! En preparo pocs d'ambdues coses quan els veig penso, l'he de fer... però no em decideixo! A veure si algun dia el faig, per que estic segura que m'agradaria!
ResponEliminaPetonets
Segur que t'agradaria Marta!
EliminaPtnts
Glòria
D'escabetx en faig sovint, ara bé no n'he fet mai amb llominet i em sembla una molt bona idea.
ResponEliminaJa sé que em toca fer.
Una abraçada, Glòria.
Doncs ja em diràs què et sembla.
EliminaPtnts
Glòria
Esta claro Gloria que os gusta el escabeche en vuestra casa.Y con esta carne también queda muy bien.
ResponEliminapetons
Moltíssim ens agrada Miquel.
EliminaPtnts
Glòria
Fa poc que m'he aficionat als escabetxos i aquest em sembla genial! Amb llom mai ho he preparat i segur ens encanta!
ResponEliminaPetons
Palmira
Ja m'explicaràs que et sembla!
EliminaPtnts
Glòria
M'agraden tots els escabetxos!!! Aquest l'haurem de fer!! Petons
ResponEliminaA mi tb m'agraden moooolt. Ja estic pensant que més puc escabetxar
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria!!! suposo que que són lloms de tocino?? m'agradat molt aquest escabetx, ho he de fer. Felicitats.
ResponEliminaEls llomillets són el que vosaltres en dieu llamineres, lloms de porc.
EliminaSi el fas ja em diràs que et sembla
Ptnts
Glòria
Glòria, em vas engrescar, ja t'ho he comentat.
ResponEliminaAcabo de publicar el meu escabetx. Veritablement deliciós.
Moltes gràcies.
Una abraçada.
Una versió diferent aquest escabetx de mandarina. M'agrada 😉
EliminaPtnts
Glòria