Arròs amb safrà i xistorra
Avui us porto una recepta que vaig fer fa dies per aprofitar quatre coses que tenia a la nevera, i la veritat va sortir molt bo, tant que he decidit compartir-lo amb vosaltres.
Necessitem:
- Una ceba
- Un all
- Uns brins de safrà
- Un grapat de pèsols
- Un tall de xistorra
- Arròs bomba
- caldo de verdures
- oove
- sal
Tallem la ceba petita i la posem a sofregir amb una mica d'oli. Quan comenci a agafar color hi afegim la xistorra tallada a trossos i, a foc baixet, fem que es vagi coent i deixi anar el greix i el color vermell que després acolorirà l'arròs. La hem de fer a foc baixet perquè es cogui però no es fregeixi,
Una vegada veiem que la xistorra ha deixat anar força greix hi posem l'arròs, que anirem remenant perquè agafi color i es sofregeixi una mica. Hi afegim els pèsols i ho barregem bé.
El brou de verdures ja l'hem de tenir calent.
Afegim dues tasses i mitja de brou de verdures per tassa d'arròs, ho salem i ho deixem a foc mig que es vagi fent.
Mentrestant, al morter, piquem una dent d'all petita i uns brins de safrà i ho deixatem amb una mica de caldo calent.
Quan veiem que gairebé s'ha begut tot el caldo es el moment de tirar-hi la picada, sacsar la paella, deixar-ho un parell de minuts més i treure'ho del foc.
Ho tapem i uns cinc minuts després ho podem portar a taula.
Dinarem un arròs senzill, gustós i molt aromàtic... invents que surten bé !
Mmmmm...doncs sí, sembla boníssim! No em faria res tastar-lo la propera vegada que el preparis!
ResponEliminaPetonets, Glòria!
Olga
Sembla molt bo, les receptes d aprofitament m encanten.
ResponEliminaPues solo se me ocurre decirte que has aprovechado estupendamente todos los ingredientes, el arroz se ve buenísimo
ResponEliminaMis mejores deseos para este nuevo año que comienza
Petons!!
Quin bon color te aquest arrós! I ben gustós que deu ser! D.aprifitanebt però de 10!!
ResponEliminaEl arroz es muy versátil y siempre queda muy bien con casi todo lo que le pongas, como lo demuestras con este arroz de aprovechamiento que te has marcado. Fantástico.
ResponEliminaPetons
No sóc massa de xistorra, però aquest arròs fa molt bona pinta, i estic segur a que el safrà li ha donar un toc especiat rebó! Una bona combinació!
ResponEliminaPetonets
Aquestes receptes d'aprofitament són genials i els arrossos, que bons, oi!
ResponEliminaMolt bon any maca!
I bon cap de setmana!
Palmira
Hola Gloria !!
ResponEliminaEt dic com Javier, millor no podies haver aprofitat els ingredients !!
És que l'arròs amb un bon sofregit és tot un ric menjar !!
petons
¡¡Hola M Glòria!! Un invento que te ha salido más que bien, porque ha tenido que quedar riquísimo. Cuando abro la nevera y veo mis restos, te aseguro que no se me ocurren recetas tan estupendas,
ResponEliminaja, ja. ¡¡Delicioso!! Besitos y feliz domingo.
Un arròs d'hivern, amb substància.
ResponEliminaTé molt bona pinta.
Una abraçada.
Ummm, que arroz mas rico!!
ResponEliminaUn beso
Hola!, te molt bona pinta, bonissim :) ptnts.
ResponEliminaun arròs ben recorrent!! amb bona matèria prima! petons
ResponEliminaHola Gloria. Me alegro mucho al recibir noticias tuyas. aunque ya ha pasado casi un mes te deseo un muy feliz 2018.
ResponEliminaEste arroz es muy parecido a uno que suelo hacer bastante y es que la chistorra nos encanta.
Estoy seguro que tal como lo has preparado tiene que estar de fábula. Con mucho sabor y delicioso.
Un abrazo.