Bou de mar
Vaig anar a comprar un llamàntol i vaig arribar a casa amb un parell de bous de mar. I sense tenir ni idea de com fer-los.
Tinc el record de la darrera vegada que en vaig menjar, a Sant Sebastià, i remenant per diferents blogs i pàgines web he fet un poti poti amb vàries receptes amb un resultat força satisfactori.
- 2 bous de mar
- Aigua (3 litres)
- Sal (60 g per litre d'aigua)
- 2 fulles de llorer
- Una branca de romaní
- Dos ous durs
- Una ceba tendra
Comencem bullint els bous de mar. Com que quan els vaig comprar eren vius els vaig "adormir" posant-los al congelador, cal fer-ho així ja que si els poses a l'aigua bullint quan encara són vius obren les potes i es perd el líquid que en coure'ls deixen dins la closca. Una vegada adormits els poso a bullir uns 15 minuts en una olla grossa, amb uns tres litres d'aigua on hi ha un parell de fulles de llorer, una branca de romaní i uns 180 g de sal. Deixem que bullin alegrement uns 15 minuts. Després els refredo submergint-los en aigua gelada i els deixo de panxa amunt mentre preparo el farcit.
Tallem la ceba tendra ben petita, hi afegim els ous durs ben esmicolats. Agafem els bous i separarem les pinces, amb un ganivet, amb cura, l'obrirem i el buidarem, posant la carn i el suc del bou en un plat. Ho esmicolem bé i ho barregem amb la ceba i els ous. Amb una cullera farcim les closques que ens han quedat buides ho posem en una safata i ho deixem a la nevera una mitja hora.
Mentre esperava que passés aquest temps he preparat una amanida d'escarola, cogombres, raves i tomàquets xerry i una salsa rosa que hem posat al damunt del bou al moment de menjar-nos-el.
He vist receptes que el fan calent, gratinat...ho provarem un altre dia.
No atipa, és un plat per fer com a entrant o com a sopar...a no ser que us en vulgueu menjar tres o quatre cadascú.
Bon profit!
No atipa, és un plat per fer com a entrant o com a sopar...a no ser que us en vulgueu menjar tres o quatre cadascú.
Bon profit!
MMMm...que bo! Un plat de luxe! A mi m'agraden moltíssim de qualsevol manera. M'has fet recordar uns que vaig preparar fa uns anys per Nadal!
ResponEliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga
És bo! Però dona força feineta i després no atipa!!!!
EliminaHas de fer segon plat 😉
Ptnts
Glòria
Una receta que así presentada es de categoría, buena y sana.
ResponEliminapetons
Doncs sí Miquel!
EliminaPtnts
Glòria
Doncs per no saber què fer-ne trobo que has quedat molt bé! La presentació es veu molt luxosa i el bou de mar segur que va ser boníssim :)
ResponEliminaSaps, mentre et llegia m'ha vingut al cap que a Suïssa, ara farà una setmana, va entrar en vigor una llei que prohibeix "adormir" i coure el marisc viu. No està massa clar com ho controlaran i què faran els restaurants a partir d'ara però es considera maltractament animal i ha quedat prohibit. A les cases particulars, no acostumem a menjar marisc fresc a aquí: tot és congelat :(
Vinga, bona setmana.
Caram amb els suïssos!
EliminaI matar-los directament obrint-los pel.mig com es fa amb els llamàntols?
Aquí per Nadal haurien de posar un vigilant a cada casa 😂😂😂😂
Ptnts
Glòria
El bou de mar m'encanta però quina feina!
ResponEliminaAmb aquesta amanida segur que m'encantaria!
Petons i bona setmana!
Palmira
Feina en dóna, però val la pena!
EliminaPtnts
Glòria
Hola Gloria. Quizá lo que te diga te extrañe jj pero solo he comido buey de mar y nada más que una cucharadita jj por probar. No me gusta, creo que debo ser algo raro en este aspecto porque cuando lo digo me miran con cara de asombro jj.
ResponEliminaObviamente nunca lo he preparado, ya veo que eres una experta en su cocción.
Estoy seguro de que disfrutarías saboreándolo.
Un abrazo.
Raro? No...con gustos diferentes!
EliminaNosotros disfrutamos muchísimo comiéndolo Juan😉
Ptnts
Glòria
Jo tampoc n'he cuinat Mai! A veure si un día vaig al mercat i m'animo! Tinc una salseta que lo quedaria molt bé! Un àpat de luxe!! Ptnts
ResponEliminaDoncs ja tardes a fer-lo...si tens la salseta ja és el primer pas😉
EliminaPtnts
Glòria