Crema de xirivia i poma amb xips de xirivia

Amb la crema de xirivia i ceps vaig començar a fer-la servir per alguna cosa més que per fer caldo. La Marta sempre em diu que a la Parsnip Soup li he de posar poma  i avui m'he decidit a fer-li cas. La meva recepta és una versió  de la seva...com sempre, però per això estem, no? Per tastar, provar, cuinar i versionar a veure què surt. I ha sortit aquesta crema que junt amb els xips que he fet seguint la recepta amb que l'Alf Mota va fer els xips de salsifins ha quedat... ja m'ho direu vosaltres!

Necessitem per a fer la crema per a quatre persones:

  • 3pomes mitjanes  cuites al forn (sense sucre)
  • La part blanca d'un porro
  • 3 xirivies mitjanes
  • Un litre de caldo de verdures, o com ha estat en el meu cas,  l'aigua de bullir les bajoques del migdia.
  • Oove
  • Sal
En una olla posem una miqueta d'oli i hi posem a sofregir el porro tallat petit. Quan comenci a agafar una mica de color hi afegim la xirivia tallada a trossos no massa grossos, ho remenem i ho deixem un parell de minuts a foc suau. Ho cobrim amb el caldo de verdures i ho deixem bullir fins que la xirivia sigui cuita, més o menys un quart d'hora.
Ho posem al bol de la batedora, hi afegim la carn de les tres pomes, i ho triturem fins que sigui ben fi. Ho tastem de sal i ja tenim la crema a punt.
Per fer els xips:
  • 1 xirivia 
  • 1culleradeta de sal
  • 1culleradeta de curcuma en pols
  • Un polsim de pebre negre
  • Oove
Preparem  posant-hi un full de paper de forn  Preescalfem el forn a 180º

Pelem la xirivia i la  passem per sota el raig de l'aixeta, l'eixuguem i tallem amb ajuda d 'una mandolina a rodanxes el més primes possible,  Les posem en un bol i les amanim amb una culleradeta de sal, una de curcuma, una miqueta de pebre negre i un rajolí d'oove; ho barregem bé perquè l'amaniment arribi a tots els racons de la xirivia i les posem a la safata del forn.
Posem la safata al forn, ja calent, encés per damunt i per sota uns 20 minuts o fins que els xips estiguin daurats.
Posem la crema calenta en una tassa, i per presentar-ho podem posar  unes gotes d'oove,  una miqueta de pebre  i al moment de portar-ho a taula un parell o tres de xips al damunt.

Comentaris

  1. Molt bona crema. T'agafo la recpta, a veure si un dia d'aquest en faig.
    Petons.

    ResponElimina
  2. MMmmm.....que bona! M'agrada la idea de les pomes al forn! Prenc bona nota!
    Les xips han degut quedar molt bones amb el toc de la cúrcuma, oi?
    Petonets i bona setmana, Glòria!
    Olga

    ResponElimina
  3. he vist moltes vegades posar poma a les cremes! i jo encara no ho he provat, no sé a que espero! aquesta crema te la compro, ha de ser mooolt bona, i si a més l'acompanyes de xips ja...petons

    ResponElimina
  4. Bona versió!! I és que la poma li dona un toc...que l'"amoreix"...una molt bona crema! Aquesta i la de nyàmeres!!!
    Ptnts

    ResponElimina
  5. Saps que he hagut de buscar xirivia a la Viquipèdia jajajajaja no tenia ni idea de què m'estaves parlant!!! Mare meva quin desastre!! jajajaja Però ara que ja ho sé, estic segura que la crema és boníssima i crec que el truquet de les pomes de la Marta, li ha de refermar el gustet.
    Una abraçada

    ResponElimina
  6. fa pocs dies vaig fer crema de xirivia però no ens va agradar la textura...segur que la poma li dona el toc diferent... potser ho provaré!petons

    ResponElimina
  7. Hola guapa!!! molt bona idea la de barreixar la poma amb la xirivia, segur que li dona un toc dolç molt bo. M'agradat la teva recepta. Petons.

    ResponElimina
  8. Que buena que tiene que estar esta crema de esta manera que nos presentas.
    Rico rico
    Petons

    ResponElimina
  9. Està boníssima! Fa uns dies vaig preparar una crema bastant semblant i ens va encantar! I això que la xirivia ni al caldo m'agradava molt!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides