Zoodles o espaguetti de carabassó
Fa un mes que vam anar a l'Aula Cooktime de Sant Celoni a fer el Taller d'ensaïmades amb els germans Rodellas i el de cuina macrobiòtica amb macroseny, tot remullat amb els mostos de Suc de Vida
Tinc pendent de fer ensaïmades, però la veritat, ara amb la calor em fa mandra engegar el forn i m'he decidit per fer uns ZOODLES o espaguetti de carabasso, inspirant-me en la recepta que ens va fer l'Alf Mota, però sense seguir-la al peu de la lletra.
Necessitem:
- Un parell de carabassons
- Tomàquets xerry
- Salsa de soja
- Vinagre d'arròs
- Pebre negre
- Una culleradeta de llavors de sèsam
Amb un espiralitzador o maquineta de fer punxa als carabassons els tallem a tires llargues (com si fossin espaguetti) i els posem en un bol.
Barregem una cullerada de salsa de soja amb una de vinagre d'arròs, una mica de pebre negre i ho barregem bé amb el carabassó. Ho deixem macerar una hora.
Un quart d'hora abans hi afegim els tomàquets xerry tallats pel mig i la culleradeta de llavors de sèsam i ho remenem bé.
Ho servim ajudant-nos d'un cercle per emplatar, mirant d'escorrer el suc el màxim que puguem.
Ens va agradar, és una manera diferent de menjar la verdura, molt saborosa... ara m'esperen unes xirivies per fer-ne xips... però ja les veureu més endavant.
Com més endavant veureu també les ensaïmades.
Si us ve de gust saber com va anar el taller us remeto a les entrades que han fet la Marta Pa de nous, la Laura Cuinejar i l'Òscar DeCuina.net
Aquesta màquina de fer punxa va genial!!!! Jo els vaig coure al vapor, res un minut!!! I amb comí...bonissíms!!!!!
ResponEliminaPtnts
Una altra versió aquesta teva...cal anar fent proves Marta!
EliminaPtnts
Glòria
Una manera molt original de preparar el carabassó! Ha de ser molt bo!
ResponEliminaPetonets,
Olga
Ho és Olga, prova-ho!
EliminaPtnts
Glòria
Me gusta el calabacin en crudo y esta propuesta vegana esta muy bien y apetecible incluso como aperitivo.
ResponEliminapetons
Les maneres de cuinar verdures una mica differents de les clàssiques m'encanten i he de dir que el carbassó cru és una de les millors !
ResponEliminaUna mica marinat, entra de meravella i a més sense calentar la cuina, oi?
Petons
Palmira
Te ha quedado un plato delicioso, ahora espero ver tus ricas ensaimadas. Mil besicos
ResponEliminaTinc pendent de tastar-los,tenen una pinta genial!!
ResponEliminaTinc moltes ganes de provar de fer aquesta versió de pasta més "verda". Quin goig de presentació! Petornarros!
ResponEliminaEstupendo plato, me gusta, besos
ResponEliminaUn plato repleto de color y de sabor.
ResponEliminaUn plato delicioso, sano y frugal, es perfecto para este tiempo, me encanta! Me quedo por aquí para seguir descubriendo tu cocina. Saludos!
ResponEliminaMe encanta tú receta ,tiene que estar de rechupete,por la pinta que tiene rica rica
ResponEliminaBesos
Excelente esta blog en idioma Catalán,
ResponElimina¡¡¡¡¡¡¡saludos desde VENEZUELA!!!!!!!
Buenos días Gloria. Muy ricos y originales esta receta que nos has preparado de espaguetis de calabacín, te han quedado francamente extraordinarios y tienen que estar buenísimos, un plato ideal para esto días de calor que tenemos.
ResponEliminaSinceramente me encanta
Espero que tengas unas muy felices vacaciones.
Un beso Paco
Que buenos!!!!
ResponEliminaUn saludito
M'apunto la recepta! Sí que han d'estar bons els espirals macerats en salsa de soja i vinagre d'arròs! Una abraçada!
ResponElimina