Croquetes de pa d'ahir

Què en faig d'aquest munt de pa que em va quedant a la coixinera? Ja en tinc un pot ple de pa ratllat i un altre de llesquetes torrades...no vull fer ni puddings ni res dolç... i passejant per internet arribo aquí i sense massa fe en el resultat final em poso a fer aquestes croquetes amb un resultat, per a mi i pels de casa , de "sorprenent i molt bo"
Necessitem:
  • 250g de pa sec
  • 3 ous
  • 300ml de llet
  • Un paquet de 100g de formatge ratllat (jo he fet servir CADÍ  especial gratinar que era el que hi havia a la nevera.
  • 100g de pernil salat tallat a taquets ( bacó, tonyina, xampinyons...poseu-hi el que us vingui més de gust)
  • Oli d'oliva, per a fregir
Tallem el pa a llesques o trossos i el posem en un bol amb la llet fins que s'estovi. Hi afegim els ous batuts i ho anem aplanant amb una forquilla fins que el pa es desfaci. Hi afegim el formatge i el pernil i ho barregem bé.
Deixem la massa un parell d'hores a la nevera i després en fem les croquetes.
Les deixem assecar una bona estona perquè perdin l'humitat i no s'obrin en fregir-les i passada una hora llarga ho fem, submergint-les totalment en oli calent, però no fumejant, durant un parell de minuts.
Les hem portat a taula, acompanyant una amanida, i han estat un sopar perfecte, però en un vermut de diumenge o en un entrant de pica-pica també hi quedaran molt bé.
Què us semblen???  Venen de gust?

Comentaris

  1. doncs em sembla molt bona idea perquè em passa com a tú, vaig acumulant el pa i a vegades no tinc ganes de fer pudding. Ho provarem!

    ResponElimina
  2. Ostres, bonísima idea!! A casa sempre ens sobra pa, i clar, al final de setmana acabem tenint bastant... Faig torrades de Santa Teresa, pudding, les típiques migues.. però així com croquetes, mai. No tinc pernil a daus, però si un bon xoriço que segurament també quedará molt bé :P M'han agradat tant que les provaré a fer jo també, i tant que si!
    Petons Glòria :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb xoriço segur que també són ben bones Debora. Jo el proper dia les enriquiré amb tonyina i ou dur
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  3. Bones idees és el que necessitem!!! Cuina d'aprofitament!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta és una autèntica recepta d'aprofitament Sílvia!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  4. I jo que sempre acabo fent pa ratllat......Prenc bona nota de la teva recepta,Dolça!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prent-ne nota i fes-les Olga..un vermutet de diumenge...
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  5. Muy bueno, las probaré, mi abuela hacía unas parecidas con el pan.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que sembla una mica una recepta de les àvies Montse. Ja em diràs si de gust te les recorden
      Ptnts
      Dolça

      Elimina

  6. M. Glória; Veus que bé? Croquetes amb pa d'ahir, per menjar-les avui, m'apunto la recepta per demà.
    Salutacions M. Glória¡¡ :O)

    ResponElimina
  7. Les receptes d'aprofitament són les millors!
    I com tu dius, en plan tapes o aperitiu, han de ser de vici total!

    ResponElimina
  8. Buena idea y cuando dices hoy croquetas gustan siempre.Yo normalmente con el pan de sobras hago pan rallado y migas.Tomo nota de tu idea.
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Buscava una recepta per sortir de les típiques...i la he trobat!!!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  9. a casa no hi ha mai sobres de pa perque m'agrada tant cuinar amb pa d'ahir que a vegades l'amago i tot :o) En croquete han de quedar genials, yo preparo uns canederli italians amb pa d'ahir que no esfregeixen i queden boníssims... i un pudding (salat) amb carbassa qu'entra pells ulls... El pa és màgic!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tend aquestes receptes al blog Palmira? Les buscaré
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  10. Mmmm m'encanten les croquetes i mai les he vist ni provat de pa, estic segura que han d'estar delicioses, ara... a casa meva el pa sec el guardem pels gossets, fins i tot ens hi comprem en sacs del que sobren a la fleca... hauré de guardar unes llesquetes per provar-les! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sempre en pits desar una mica especialment per a les croquetes Eva!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  11. quina bona recepta ens posàs ,,me la guardo,,un petonet

    ResponElimina
  12. Una molt bona recepta...uyyyy...la guardo pero deseguidaaaaa.
    Petonets.

    ResponElimina
  13. M'agrada la idea d'aprofitament del pa, i a sobre has volgut evitar fer alguna cosa dolça, felicitats, segur que estan bonissimes Glòria!
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que l'aprofitament del pa sempre acaba en dolç Anna!!!! I aquestes croquetes , a partir d'ara, un fix a casa meva!
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  14. una idea genial para aprovechar el pan que va quedando,se ven muy ricas
    bs

    ResponElimina
  15. Sempre pensava en ratllar el pa, però aquesta recepta d'aprofitament fa venir ganes de que et quedi! Me l'apunto! Una abraçada!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides