Coc de mascarpone i xocolata (82)
Dia 20... dia de "Del Blog al Plat", aquest mes amb la M.Àngels del blog Visc a la Cuina. Feina he tingut per decidir-me, hi ha un grapat ben gros de receptes per a fer però aquesta vegada m'ha sortit la Dolça i m'he decantat per un coc... una autèntica delícia de coc...amb un gust molt important de xocolata perquè porta...molta xocolata!!!!
Necessitem:
200g de formatge mascarpone
250g de xocolata negra
100g de mantega en pomada
1 cullerada de cacau en pols i una de sucre glaç
100g de sucre
3 ous grossos
150g de farina
1 culleradeta d'extracte de vainilla
1/2 sobre de llevat químic
Posem a preescalfar el forn a 200º
Agafem el sucre i el barregem amb la mantega en pomada ajudant-nos d'un robot de cuina, les varetes elèctriques o d'un batedor manual. Ens ha de quedar una barreja molt cremosa i suau. Hi afegirem el mascarpone, els ous i la vainilla.
Mentrestant, en una cassola plana, a foc molt baix ( a la placa lenta al núm1 ) desfem 150g de xocolata, que, una vegada desfeta incorporarem a la massa del mascarpone.
Barrejarem la farina i el llevat i ho incorporarem a la massa anterior.
Prepararem un motlle rectangular amb mantega i farina, o posant-hi un paper de forn, perquè no se'ns enganxi i hi abocarem la massa.
Agafarem la xocolata que ens ha sobrat, la tallarem a trossos petits i la anirem enfonsant per dins la massa quan ja la tenim al motlle.
Ho posem al forn, ja calent uns 45 minuts.
Barregem la cullerada de cacau en pols i la de sucre glaç.
El deixem refredar una mica abans de treure'l del motlle, el deixem damunt una reixeta, l'empolsimem amb sucre/cacau per sobre i... bon profit!!!!
La M Àngels va publicar el seu cake de mató i xocolata el 25 d'agost del 2013 i gairebé dos anys més tard l'he descobert i us puc dir que serveix per animar una tarda d'agost, com ens va dir ella, o per fer bufar unes espelmes, com hem fet nosaltres... però també en gaudireu moltíssim en un berenar, per esmorzar, a les postres d'un dinar... animeu-vos a fer-lo. Val la pena!!!
Ja sé que no tot són postres a la cuina...però amb dolços de xocolata com aquest...és fa molt difícil passar al tema salat!!! Petons!
ResponElimina"Touché" Mònica hehehe
EliminaPTNTS
Dolça
Ei, que bonic t'ha quedat, me n'alegro que us hagi agradat, es veu impressionant a les fotos, gràcies!
ResponEliminaQueda apuntat! A casa ens encanta el mascarpone...
ResponEliminaPetons
Anna
Això és un pecatòrum!! Què bo!!
ResponEliminaM'agrada!!!! que bo!!!
ResponEliminaEm sembla un coc boníssim i n'has fet una presentació molt bonica. Moltíssimes gracies per participar!
ResponEliminaTots hem trobat una recepta perfecte per nosaltres en el blog de la M ângels, oi?
ResponEliminaAquest coc de xocolata i mascarpone està fet a la teva mida! T'ha quedat impressionant.
Uauhhh!! Aquest coc te un aspecte que fa venir tots els desitjos impurs!!
ResponEliminaA més, m'encanta la combinació del mascarpone amb la xocolata (la vaig probar un dia per accident), així que segurament intentar fer-ne una mala copia (impossible que em surti tant bé) de la teva recepta, jejeje
Petons!!
Cuina d'emergencia
Aquest l'he de provar!!! som llaminers...ens hem decantat per receptes dolces...! bona setmana!
ResponEliminaMare meva, amb mascarpone i xocolata... quin pecat més deliciós!! M'encanta!!
ResponEliminaPetons.
Una recepta molt ben triada pel repte d´aquest mes!!! El tall d´aquest coc es fantàstic. Bona setmana! Una abraçada.
ResponElimina
ResponEliminaM. Glória; Quina bona combinació. Un bon coc per la gran col.lecció de cocs que tens.
Salutacions Glória¡¡ :O)
Aquest coc de xocolata m'ha robat el cor! Tinc tot els ingredients només em falten uns pantalons un parell de talles més grans per encendre el forn i posar-me a fer aquest deliciós coc....!! Un petonet!
ResponEliminaOtro coc a tu gran colección y esta claro que esta muy bueno, con lo que lleva es imposible que no lo este.GENIAL PARA CUALQUIER MOMENTO
ResponEliminaPetons
Ja m'ho crec que va molt la pena!!! La barreja de xocolata i mascarpone ha de ser deliciosa, no ho he provat mai però queda apuntat!! ptons!!
ResponEliminaHola Gloria. Me encanta el chocolate y también el mascarpone así que imagina como disfrutaría saboreando un gran trozo, no pequeño jj, de este bizcocho.
ResponEliminaTiene una pinta sensacional y sin duda es toda una tentación.
Con cualquier cosa con la que se le acompañe, café o té, será una delicia. un bocado exquisito.
Un abrazo
Xocolata i mascarpone.... una parella perfecte
ResponEliminaMuas
Els cocs amb mascarpone tenen un sabor i una textura fantàstics!!! I si a més afegeixes una mica de xocolata, com vols que pugui resistir?! Que dolenta ets amb la dieta :o)
ResponEliminaPetons
Palmira
Ummm, que tentador se ve...
ResponEliminaQue rico y chocolateado pastel.Besosssss
ResponEliminaOh que bo! Amb mascarpone!! Quina textura sembla que té!
ResponEliminaMarta
Ideal per una celebració tan important com la vostra! Quin goig fan les espelmes! I el cóc....deliciós!!!
ResponEliminaPetonets, Dolça!
Olga
Ui doncs si porta tanta xocolata a mi m'encantaria! hehehe :P
ResponEliminaLa pinta realment és brutal! Un petonet!
Doncs t'ha quedat magnífic!! El greix del mascarpone li dona una textura i un gust espectacular, set fa aigua a la boca, quina pinta!!
ResponEliminaAquest el faig segur!
ResponElimina