Amanida d'escalivada amb tonyina en escabetx de taronja
Sembla que arriba el bon temps, han passat les vacances i les mones i comencen a venir de gust entrants una mica més lleugers. Aquí teniu una amanida molt vistosa que, a més de lluir al plat, és molt agradable de menjar pel contrast de sabors que té.
A més és una recepta per aprofitar aquella mica d'escalivada que tenim a la nevera, o la mica de tonyina que ens ha quedat... i ningú diria que és d'aprofitament!
A veure què us sembla!
Necessitem:
- Pebrot i albergínia escalivats ( si és fet a les brases millor)
- Taronja
- Tonyina en escabetx de taronja ( si no en teniu podeu posar ventresca de tonyina en oli)
- Enciam de diferents tipus
- Tomàquets cirerols
- Paté d'olives arbequines (La Masrojana)
- Oove
- Vinagre Paula Coll
- sal
Tallem el pebrot i l'albergínia a trossos no massa grossos i els barregem. Ho deixem en un escorredor perquè perdin el líquid.
Fem el mateix amb la taronja.
Agafem la tonyina i l'esmicolem en trossos mitjans.
Agafem un cercle d'emplatar i hi posem una capa d'escalivada, una de taronja i una de tonyina. Al costat fem un bouquet de fulles d'enciam, hi posem uns quants tomàquets cirerols tallats pel mig i ho amanim amb una vinagreta feta amb Oove, una culleradeta de vinagre , una cullerada de paté d'olives arbequines i sal.
Damunt el timbal de l'escalivada hi posem una mica de sal, oli i vinagre.
Ve de gust?
Una amanida amb molt de sabor, i una presentació molt lluïda!
ResponEliminaI tant que ve de gust!!! Tinc tots els ingredients........així que...no tardaré gaire en fer-la!!!
ResponEliminaPetonets i bona setmana, Dolça!
Olga
oh, molt fan d'aquesta amanida!!! M'encanten els escabetx, i també posar taronja a l'amanida... mmm....
ResponEliminaQue si ve de gust?? Ostres, aquesta recepta és espectacular, personalment m'encanten les receptes així que, segurament te la segrestaré :)
ResponEliminaPetons!!
Cuina d'emergencia
Quin goig fa aquesta amanida! M'agraden les amanides amb tanta varietat d'ingredients i que llueix al plat... Així no podria resistir-me a repetir...
ResponEliminaPetons
Palmira
Boníssima!! quin aprofitament més genial que has fet, ningú ho diria perquè més aviat sembla un plat de festa ;). Un petó!
ResponEliminaUna amanida plena de sabors i colors.
ResponEliminaMmmm quina combinació més original, i refrescant imagino...la provaré de fer. gràcies :)
ResponEliminaUna abraçada
Anna
Doncs si que entraria bé, si... la presentació t'ha quedat esplèndida!
ResponEliminaMarta
Muy gustosa y refrescante receta.Bs
ResponEliminaOriginal ensalada y ahora ya empiezan apetecer estas ensaladas así.
ResponEliminapeto
Fantàstic Gloria!! es molt original i es veu deliciossa!! Un petó maca!!
ResponEliminaBuenas tardes Gloria. La escalibada es un plato que me encanta y esta de vicio, pero esta ensalada o escalibada con atún y naranja que has preparado tú, tiene que estar extraordinaria. UN LUJO DE PLATO ESTE QUE NOS DEJAS
ResponEliminaUn beso Paco
La verdad es que esta presentación hace la boca agua.
ResponEliminaHola Gloria. Todas las ensaladas están muy ricas pero esta que has hecho ya tiene que ser el no va más. El pimiento y la berenjena asada dan un toque especial a las ensaladas y si además las acompañas con ese atún, la naranja y lechugas variadas el plato adquiere notas sublimes. Has conseguido ponerme los dientes largos con esta delicia.
ResponEliminaUn abrazo
Glòria gràcies por tu visita, me encanta tu receta pienso hacer la ya. Me enseñais muchisimo los blogueros de cocina, felicidades por tu bloc
ResponElimina