Croquetes de formatge blau i all negre

Vaig comprar alls negres sense saber què en faria d'ells i dissabte passat, llegint una revista d'aquelles que m' "il·lustren" quan vaig a la perruqueria em vaig entretenir a la part final, on hi ha les receptes... i d'allí va sortir la idea d'aquestes croquetes

Per fer la panada necessitem:
  • 400g de llet
  • 4 cullerades ben plenes de farina
Per a les croquetes:
  • 1 ceba
  • 3 dents d'all negre
  • 150 de formatge blau
  • Pa ratllat
  • Ou
  • Sal i oli
Sofregim la ceba tallada ben petita, quan ja tingui un color ben daurat hi afegim la farina i ho remenem bé durant un minut perquè ens agafi una miqueta de color Després hi anem afegint la llet, a poc a poc, sense deixar de remenar fins aconseguir que ens quedi una beixamel espesa i sense grumolls. 
Tallem els alls negres petits i esmicolem el formatge blau i ho afegim, sense deixar de remenar fins que el formatge es fongui. Tastar i salar, vigilant ja que el formatge és fort.
Deixem que aquesta massa es refredi bé.
Donem forma a les croquetes, les arrebossem amb ou i pa ratllat, les deixem eixugar una bona estona i passem a fregir-les, amb l'oli calent però no massa, tenint cura que ens quedin igual de daurades per tots els costats.

Sopem, aperitiu, segon plat de dinar, carmanyola per a la uni... trieu!

Comentaris

  1. Jo l'altre dia vaig fer una prova amb alls negres i no va tenir gaire éxit, haure de continuar fent proves per que aquestes croquetes han quedat fantàstiques.
    Petonets

    ResponElimina
  2. Hummm!!! quines croquetes mes originals i bones.

    ResponElimina
  3. Jo.....aperitiu a casa teva!!! A la meva no les podré fer..... :(
    Han de ser delicioses......
    Petonets i bona setmana!!!
    Olga

    ResponElimina
  4. Quina recepta més original!! L'haurem de provar, segur que ens encanta!!

    ResponElimina
  5. No he provat mai l’all negre, però aquestes croquetes es veuen delicioses!!!!
    Petons

    ResponElimina
  6. Pues solo de leerte ya salivo,jajjaja,,tiene que estar muy ricas,,un beso.

    ResponElimina
  7. A casa meva volarien aquestes croquetes! jo m'he aficionat a l'all negre, allà on puc en poso... deu ser la novetat, però la veritat és que és molt suau de gust, i també dona color...
    Bona setmana!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també trobo que té un gust interessant, i no retorna gens... cosa bona heheh
      PTNTS
      DOLÇA

      Elimina
  8. Quina combinació de gustos tan interessant. Queda anotada.

    ResponElimina
  9. No he provat mai l´all negre...Pel que diuen per aquí dalt és molt més suau que el clàssic. Les croquetes de formatge són una perdició.

    ResponElimina
  10. Hola Gloria. He leído varias entradas sobre el ajo negro pero te diré que no lo he probado. Por lo que he leído tiene un sabor especial. Aunque sea por curiosidad si encuentro lo probaré aunque por aquí no lo he visto o no me he dado cuenta, que todo puede ser jj.
    Unas croquetas que tienen que estar muy ricas aunque personalmente el queso azul no me llame mucho porque lo considero un poco fuerte jj y a mí no me gustan mucho los de ese sabor. Pero conociendo como cocinas, aunque sea de forma virtual claro, ya que no he tenido la suerte de probar alguno de los estupendos platos que preparas, no dudaría en comerme una de estas croquetas porque creo estarán deliciosas.
    Gloria, una pregunta. Veo que haces la masa o bechamel pero luego cuando haces el sofrito no he leído si lo mezclas con la bechamel o como lo preparas, supongo que lo unirás no?
    un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si que lo uno Juan, hago el sofrito de la cebolla, añado la harina y después la leche mezclando continuamente hasta conseguir la bechamel.
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  11. doncs jo també tinc moltes ganes de provar els alls negres, es veu que van tan i tan bé!! has fet una proposta fantastica! que m'apunto per quan tingui el mateix deliri jeje! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. De tant en tant m'agafen dèries... i no paro fins que no les duc a terme !!!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  12. Que originals! On es pot trobar l'all negre?
    Petons
    Anna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo el vaig baixar en conserva d'Andorra. A Reus no en trobem, no sé si a Valls en trobaràs. segurament al Tall Anglès, quan baixis a TGNA...
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  13. No me he decidido aún a comprarlo pero ahora veo tus croquetas y me arrepiento que no veas que pinta tan buena!!!
    Besazos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Yo lo compré sin saber en que usarlo. Y salió una buena receta!!!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  14. He probado el ajo negro y me gusta y es muy bueno, menos su alto precio¡Buenas croquetes con esta combinacion¡¡
    peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Miquel, no es pot tenir tot. Si que és caret, però una vegada de tant en tant...
      PTNTS
      Dolça

      Elimina
  15. Mai he provat all negre però com que totes les croquete sempre em semblen divines, una recepta genial! Sort que hi ha les receptes a aquestes revistes, oi?!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. A vegades trobes coses sorprenents on inspirar-te en aquestes revistes, a més ajuden a passar l'estona quan estas amb el cap ple de "pringues" :-)
      Ptnts
      Dolça

      Elimina
  16. Que buenas y originales, el ajo negro no lo he probado, lo tengo que probar.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  17. Quina combinació mes bona !!!! aixo u tinc que provar !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  18. Visca!!! Tinc alls negres i se m'acabaven les idees!!! :D
    Han de quedar realment bones! Vaja, almenys per mi que m'encanta e formatge blau! ;)
    Les provarem de fer! Nosatres som més de fer l'aperitiu! Serà de luxe.
    Una abraçada!!

    Nuni

    ResponElimina
    Respostes
    1. I si les poses damunt una culleradeta de melmelada de pebrot i de tomaca i el luxe ja és total Nuni!
      PTNTS
      Dolça

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides