Conserva de formatge en oli picant
Ja sabeu que sempre que podem ens escapem a la muntanya... i que la muntanya cerdana és la que més ens agrada trepitjar.
I quan pugem a La Cerdanya ens ve de gust mercadejar. El cap de setmana passat ho vam fer per Saillagoussse i hi vam trobar força formatges. Vam baixar blau i serrat d'ovella.
Amb el serrat m'he animat a fer-ne conserva en oli. A veure què us sembla!
Necessitem:
- Un bon tall d''un formatge semi curat
- Oli OVE ( Premium d'OleumFlumen)
- Una branca de farigola
- Una branca de romaní
- Uns quants grans d'all
- Una punta de bitxo
Preparem l'oli picant posant en una ampolla el bitxo i l'oli i deixar-ho uns quants dies.
Tallar el formatge a tacs i el posem dins de pots de vidre. A cada pot hi posem dos o tres grans d'all, una branqueta de farigola, una de romaní i ho cobrim amb l'oli picant. Ho tapem i ho deixem al rebost.
Ho posarem a les amanides, als vermuts...però encara haurem d'esperar un parell de setmanes per obrir els pots :-)
I aquí teniu una recepta de la Pilar del "Les receptes que m'agraden", feta a la meva manera, que la hi dedico per celebrar el primer aniversari del seu blog. Un blog que val la pena descobrir!
Molt interesant i bona aquesta conserva ...
ResponEliminaA Saillagousse tinc una amiga blogera i vaig cada estiu a pasar un dia. Un poble ben maco!!
Petons
ja saps que l'estiu vinent hauràs de pujar dos dies... un a Saillagousse i un altre a veure'm a mi Manu!!!!
EliminaPTNTS
Dolça
Que bo el formatge amb oli,,, sempre me agrada tenir un pot al rebost,,una abraçada
ResponEliminaCoses bones i fàcils que no han de faltar mai Elena
EliminaPTNTS
Dolça
Doncs m'agrada molt la teva manera marinant primer l'oli amb el bitxo picant! Una adaptació boníssima de la meva recepta! Moltes gracies per participar al concurs, espero que tinguis molta sort! Per cert jo vaig demà a passar aquests tres dies a LLo, a verue si trobo també formatges perque passaré per Sallagousse, llástima que no hagis fet fotos de les botigues que recomanes! Una abraçada bonica!
ResponEliminaPilar, és que som poc del picant i he pensat que així "controlaria" la picantor heheh.
EliminaPTNTS
Dolça
Que rico!!! Me agrada este aceite picante, lo voy a probar.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Ja ens explicaras què et sembla Montse.
EliminaPTNTS
Dolça
Un d'aquests potets deu ser per mi, oi????
ResponEliminaPetonets, Dolça!!!
Olga
un, dos, tres... o quatre Olga!!!! Els que vulguis :-)
EliminaPTNTS
Dolça
Ben fàcil i amb el formatges tan bons que tenim una manera bona de conservar-los! bon carnaval!!
ResponEliminaJa tens raó teresa, amb els formatges tan bons que tenim i els olis de tan bona qualitat... no hi ha millor manera de fer aquesta conserva, no et sembla???
EliminaPTNTS
Dolça
M'encanta aquesta recepta!! La provaré!!! Què bona!!!
ResponEliminaProva-la i em dones la teva opinió Francesc. La espero!!!!
EliminaPTNTS
Dolça
No he provat mai de conservar el formatge així. Em sembla una gran idea, ha de quedar molt gustós, i perfecte per acompanyar una amanida o un bon aperitiu.
ResponEliminaperfecte per a pica-piques i per a amanides Gemma!
EliminaPTNTS
Dolça
El formatge així agafa uns aromes i sabors molt interessants. M'encanta!
ResponEliminaPetons
Depen del que posis junt amb l'oli el formatge agafa uns matissos o uns altres, veritat Mònica?
EliminaPTNTS
Dolça
Adoro el queso! en todas sus formas y texturas!!!
ResponEliminasuerte en el sorteo
un saludo
Eniko, si te gusta el queso aquí tienes otra manera de degustarlo.
EliminaPTNTS
Dolça