crema de carabassa amb brandada de bacallà

Aquesta crema és fruit d'una improvització d'aquelles que fem tots de tant en tant... podria haver sortit molt malament però no... el resultat ha estat sorprenentment bo. Vaig estar fent brandada de bacallà amb la TMX i tenia preparada la crema de carabassa per dinar.  Quan ja havia retirat la brandada perquè es refredés me'n quedava una mica  per la zona de les ganivetes de la màquina, i enlloc de  entretenir-me a  treure-la vaig agafar una tassa de crema i la vaig tirar a la màquina ... ben triturada... un primer plat boníssim ... i a més no vaig llençar gens ni mica de brandada :-)
Us explico com ho vaig fer!

Necessitem:

  • Carabassa tallada a trossos
  • Patata ( una quarta part que de la quantitat de carabassa) tallada a trossos també.
  • Aigua
  • Oli
  • Una cullerada sopera de brandada per plat de crema.
Posem un bon raig d'oli en una cassola fonda i hi posem els talls de carabassa. Els daurem una mica.
Hi afegim la patata a daus i fem el mateix.
Ho cobrim d'aigua i ho fem coure a foc mitjà fins que vegem quela patata està ben cuita.
Ho deixem refredar una mica i ho passem per ka batedora, TMX, turmix... fins aconseguir que la crema sigui ben fina. Afegim la brandada de bacallà, ho triturem una miqueta més perquè quedi tot ben lligat .
Servida en tasses de consomé... un magnífic entrant!

Comentaris

  1. Una opció ben sana que sempre va bé després de tant dolç...
    Bones Festes!

    ResponElimina
  2. la combinacio pinta super!!
    bones festes!!

    ResponElimina
  3. Una crema que debe estar de lujo, una combinación de bacalao o calabaza......que rica!!! Que tengas una feliz navidad, un besito

    ResponElimina
  4. Fa poc vaig tastar una crema amb brandada de bacallà (no recordo de què era la crema, era de verdures). La vaig trobar deliciosa. El bacallà amb les verdures queda molt bé, i aquesta crema de carabassa que presentes havia d'estar boníssima. La provaré. Bon Nadal!

    ResponElimina
  5. Glor auna improvisació que ha sortit d'allò més bé. Bon Nadal !!!
    Petons

    ResponElimina
  6. La crema de carabassa m'encanta, i amb el puntet de bacallà estic segura que estava per repetir! Bones Festes!!

    ResponElimina
  7. m'encanta aquesta crema de carabassa, és de les meves preferides per la suavitat que té. Una abraçada!

    ResponElimina
  8. Automàticament em faig fan d'aquesta crema!!!! Dos ingredients sensacionals!! La carabassa i la brandada!!! MMmmmmm....no tardaré gens en fer-la!!!!
    Petons,Dolça!!
    Olga

    ResponElimina
  9. No he provat aquesta combinació però segur que està boníssima! m'encanta la crema de carbassa! bones festes1

    ResponElimina
  10. Hola Gloria. Una deliciosa crema la que nos ofreces. Con la brandada tiene que estar sensacional. Un plato exquisito.
    Te deseo que pases una muy Feliz Navidad y que la disfrutes en unión de tu familia.
    ¡¡¡Feliz Navidad!!!
    Un abrazo

    ResponElimina
  11. Segur que la combinació deu quedar deliciosa, sembla un bon invent. Bones festes!

    ResponElimina
  12. Una crema molt adient per aquests dies.. Bon Nadal i Bones Festes. Petons,

    ResponElimina
  13. Quina combinació mes bona!!! He estat un pel desconectada del blog i de les vostres cuines però aquestes vacances em possaré al dia de tot que ja he vist alguna recepta que ha d'estar per llepar-se els dits.
    Et desitjo que passis unes molt bones festes.
    Bon Nadal !!!!
    Petons!

    ResponElimina
  14. Sovint les receptes improvisades són les meés bones, oi? I la combinació ha de quedar fantàstica.
    Bon Nadal i bones festes!

    ResponElimina
  15. ostres no m'estranya que la publiquis, una improvització d'aquelles que si no es guarden mai més te n'enrecordes!! m'encanta!! petons i bon nadal!!!

    ResponElimina
  16. M'encanta la carabassa amb totes les formes i gustos possibles. La crema només la fem amb carabassa i ceba, però així que en torni a fer la faré amb bacallà, segur, segur...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides