Cassoleta de costella, llangonissa i bolets
Amb el fred que està fent aquests dies què ve més de gust que una cassoleta, contundent on hi puguem sucar pa... això si, abans un bon caldet ;-)
Necessitem
- quatre costelles de porc
- quatre talls de llangonissa
- bolets secs
- 2 cebes
- un gotet de vi ranci
- l'aigua de rehidratar els bolets
- Picada : un gra d'all, 6-8 avellanes DOReus, un carquinyoli, una branqueta de julivert
Rehidratem els bolets amb una mica d'aigua
En una cassola posem a enrossir els talls de costella i els reservem.
Piquem la ceba ben petita i la posem en una cassola a enrossir, a foc ben baixet. Quan ja la tinguem a punt hi afegim la llangonissa a talls i la costella. Hi posem el vi ranci, una miqueta de l'aigua de rehidratar els bolets i ho posem a foc ben baixet. Quan comenci a fer`xup-xup hi afegim els bolets i ho deixem fins que vegem que el suc ha reduït i la costella està tendra.
Fem la picada al morter, la barregem amb una miqueta de l'aigua dels bolets i la afegim... ho tastem de sal i pebre i ho deixem fins que la salsa es lligui una mica.
Ho deixem reposar i al cap d'unes hores i l'endemà tindreu una cassoleta... confitada i boníssima!!
Si voleu que la cassoleta encara sigui més "important" podeu afegir-hi botifarra blanca i/o negra, que les afegirem abans de posar els bolets.
Bon profit i bons freds ;-)
una cassoleta bona de veritat
ResponEliminaAquesta cassoleta ha d'estar de mort!!! Ara que fa fred, com tu bé dius...bé molt de gust sucar-hi pa.
ResponEliminaSens dubte que un dia d'aquests faré aquesta recepta.
Ptnts.
Quina cassoleta més saborosa! Un deliciós plat de tardor. Petons.
ResponEliminaNoia, això és un tresor!!!!! ....i també fa funcions d'estufa, oi??
ResponEliminaNo tardaré gaire en fer-la.....El dissabte tinc gent a sopar, potser m'animo!!!!!!
Molt bona setmana, Dolça!!!!
Petons,
Olga
És veritat que amb el fred vénen de gust guisats com aquest...
ResponEliminaUNa bona llesca de pa i a disfrutar!
En sé d'un que aquesta cassoleta li encantaria! Ep, a mi també m'agrada,eh? Però jo... sóc més de peix. Boníssim plat, però, que no en quedi! Petons
ResponEliminaSí que es cierto que con este tiempo apeetecen cositas así ehh, te han quedado genial.
ResponEliminabesazos
Segur que si que ens escalfa el cos aquesta cassola!!
ResponEliminaPetonets. MAR, de EQNME
Amb aquest fred té que entrar boníssima aquesta cassola! petons
ResponEliminaUn guisadet genial per aquests dies de fred!
ResponEliminaUauuuu!!! Me'l quedo! Me l'apunto!!!... i el dissabte....el preparo!!! Em moro de ganes de tastar-lo!!!
ResponEliminaPetonets,Dolça!
Olga
Amb un plat així, a fora ja pot fer fred. Dels que et deixen ben servit.
ResponEliminaUna abraçada.
Una cassoleta deliciosa, i per a sucar-hi molt de pa
ResponEliminaPetons
esta combinacion de ingredientes en esta cassoleta es deliciosamente rico
ResponEliminaBss
Carai quina pinta! i ben reposadet. mai he fet la picada amb carquinyolis i la provaré aviat perquè m'ha agradat molt este plat! Marta
ResponElimina