Magret d'ànec amb ceba confitada amb figues
Avui un plat de cap de setmana, d'aquells que agrada acompanyar amb una bona llesca de pa i una copa d'un bon vi negre de la Terra Alta, per exemple. Un plat d'aquells que cal menjar a poc a poc, amb previsió d'allargar la sobretaula per tant ha de ser un plat de cap de setmana, un plat per a un dia dels que no córrer.
Necessitem:
- Un magret d'ànec per a cada dues persones, per tant dos magrets.
- 4 cebes ben maques
- Una culleradeta de melmelada de figues
- 6 figues ben madures
- Un gotet de moscatell Miró
- Sal i oli.
Tallem les cebes en juliana i les posem, amb un raig d'oli a coure, a foc baixet fins que agafin un color daurat. Hi afegim el moscatell i la culleradeta de melmelada de figues i deixem que es redueixi a mesura que la ceba va agafant un color més torrat. Hi posem les figues tallades a quatre trossos i fem que es segueixi coent fins que es comencin a desfer. Tanquem el foc i ho deixem a la mateixa cassola.
Salem generosament el magret i a la graella ben calenta el marquem pels dos costats.. Quan el tinguem al punt que ens agradi el traiem, el tallem a talls de dos dits, el posem damunt la ceba i ho posem uns cinc minuts a foc ben baix perquè s'escalfi tot junt.
Emplatat i menjat... és o no un plat de cap de setmana???
M.Glòria,
ResponSuprimeixAquesta ceba caramel·litzada amb figues és un complement perfecte per a la carn del magret.
Una combinació superba.
Amb sembla un plat de festa major !!!
ResponSuprimeixPetonssss
M'encanta el truco de la melmelada de figa, ha de quedar una salsa molt melosa i ben lligada. El magret combina super bé amb la ceba i la figa.
ResponSuprimeixTu i la NAni el mateix post??? Es que sou tremendes!!!
ResponSuprimeixPtns
Em sembla d'una combinació exquisita!
ResponSuprimeixSegur que us vàreu llepar els dits!
; )
Em sembla d'una combinació exquisita!
ResponSuprimeixSegur que us vàreu llepar els dits!
; )
mmm! Glòria, fa salivera de la bona, aquesta recepta!!
ResponSuprimeixUoo quin plat! Tota una delícia! petons
ResponSuprimeixbonissim!! l'aspecte que te el plat ho diu tot! petons
ResponSuprimeixNena, com diu la Marta ens hem posat d'acord! Una ceba ben confitada. M'agrada la teva versió.
ResponSuprimeixNani
El magret és un èxit assegurat!! i amb aquesta ceba confitada....
ResponSuprimeixpetonets
molt bona un magret exqusit¡¡
ResponSuprimeixPeto
Dolça....la propera vegada que el preparis.....puc venir a dinar a casa teva??? Quina salivera!!!!!
ResponSuprimeixPetons,
Olga
Una de pomes i una de figues!! crec que no hi ha millor manera d'aprofitar la fruita de temporada, a casa l'ànec ens encanta i ben aviat caurà un bon magret... dissabte m'ho vaig passar molt bé noies ;-)
ResponSuprimeixHola Gloria. El magret es una de las cosas que no me llaman mucho la atención pero te diré que acompañado de esta salsa que le has puesto no pondría reparos en comerme una ración porque esa cebolla con los higos y el toque de moscatel y mermelada tiene que estar sensacional.
ResponSuprimeixSaludos
Quin color que té aquest magret! ha d'estar molt bo amb la melmelada de figa i la ceba confitada!
ResponSuprimeixEs un plat de cap de setmana de luxe!!! El coloret sonrosat del magret i el confitat de les cebes i figues es genial.
ResponSuprimeixPetons!
El magret és una carn que t'assegura l'èxit, però si a sobre l'acompanyes amb ceba caramelitzada i figues!! Nyam!! Quina gana Dolça!!
ResponSuprimeixNosaltres ben aviat també publicarem un magret amb fruita :P
Petonets guapa! MAR, de EQNME