Bundt cake de llimona (67)
I seguim allargant la llista... ja hem arribat al 67, aquesta vegada amb l'ajut de EL TALLER DE CUINA. El meu motlle no és tan espectacular com el seu però el coc està boníssim... us ho puc assegurar! Jo com sempre he fet alguna variació, però em sembla que no he canviat l'essència de la recepta.
Necessitem:
- 225g de mantega
- 450g de sucre
- 6 ous
- 200 g de mató
- 1 sobret de llevat químic
- 285 g de farina
- una cullerada d'essència de vainilla
- una llimona sencera, amb pell i tot.
Escalfem el forn a 200 º.
Triturem amb la batedora la llimona sencera el més fina que puguem i la reservem.
Muntem les clares a punt de neu ben fort i les reservem.
Barregem amb el batedor de varetes o el robot que tinguem la mantega en pomada amb el sucre fins que la mescla comenci a blanquejar. Hi afegim el mató, els rovells d'ou d'un en un , la cullerada d'essència de vainilla, i la llimona
Barregem la farina i el llevat i ho anem incorporant a poc a poc, sense deixar de batre amb les varetes.
Amb molta cura, i amb ajuda d'una llengua de silicona o de qualsevol espàtula hi afegim les clares a punt de neu.
Preparem el motlle amb una mica de mantega i farina i hi aboquem la massa.
Ho posem al forn uns 45 - 50 minuts. Per saber si és cuit el punxem amb un escuradents.
El deixem refredar una mica abans de desemmotllar-lo i l'empolvorem de sucre glaç.
Una mica diferent serà si enlloc de la llimona sencera hi poseu tres cullerades de melmelada de llimona i reduïu la quantitat de sucre a 175 g, però també queda molt bo.
ResponSuprimeixDolça; Un bon coc, com sempre, i espectacular, també, com sempre i de llimona, un bon ingredient a la cuina per fer molts plats, i en aquest cas un bon coc de llimona.
Salutacions Dolça¡¡ :O) :O)
com m'agrada aquest coc, ¡¡que bo!!
ResponSuprimeixHola reina....tornem a veurens...per fi....aquet bundt cake es veu excelent!!!!...i els rusinyols....uaaaauuuuu....
ResponSuprimeixPetonetsssss
Hola M Glòria!!! Ja he vist que vas passar unes vacances fresquetes per la Cerdanya. Jo també vaig fugir de la calor, però cap a l'alta Garrotxa. A poc a poc tots ens anem incorporant a les nostres rutines diàries i com no, al nostre blog. Com les receptes dolces sempre venent de gust, aquest bundt cake em sembla perfecte. Petonets.
ResponSuprimeixQuina bona pinta!! Algun dia d'aquest el faré i ja te l'ensenyaré. Ha d'estar boníssim.
ResponSuprimeixQue pinta tiene!!! se ve muy rico. Acabo de conocer tu blog y me gusta, me quedo como seguidora y te invito a visitar mi blog.
ResponSuprimeixBesos
Cocinando con Montse
Fa una pinta deliciosa!! Què bo!!! Apuntat!!
ResponSuprimeixAmb aquest motlle queda espectacular! I la variació que proposes també deu ser boníssim!
ResponSuprimeixMarta
Hola de nuevo y este bundt cake de limón te ha quedado genial bien aromatico y bueno¡¡
ResponSuprimeixPeto
quina pintassa!! amb el cafe´anmb llet que m'estic prenent, aniria genial! que es aixo que tens del "blog enllaçat per la independencia"?? petons
ResponSuprimeixmmmm, Glòria...els bundt!!!!!
ResponSuprimeixSòn fantàstics, agraïts i boníssims.... i el teu te una pinta...que...no sé, plantejant-me estic de venir a esmortzar...en queda??????
Amb la llimona sencera? Ha de quedar molt gustós, segur!
ResponSuprimeixT'ha quedat preciós, aquests motlles són sensacionals.
Quina frescor amb la llimona, ha de ser boníssim!
ResponSuprimeixOstres Dolça ja encens el forn?? jo encara no m'hi atreveixo!! jajaja
ResponSuprimeixAQuest coc és espectacular!! I amb toc de llimona ben marcat.... :P Que bo!!
El mató segur que li dona un gust molt bo, no?
Petonets. MAR, de EQNME
Que be t'ha quedat!!! I te que estar bonissim amb els ingredients que has utilitzat! petons
ResponSuprimeixHola M.Glòria guapa tu
ResponSuprimeixJa tornem més o menys a la rutina, je,je,
M´encanta la teva proposta em permís la COPIO
Mil petonets Susanna
ohhh que bó que ha de ser!!! Em van regalar un motlle d'aquets del Nordic i encara no l'he fet servir. Crec que amb aquesta super recepta sería una bona ocasió.
ResponSuprimeixPetons!
Nena,
ResponSuprimeixUna proposta d'allò més. Venint de tu i del taller de cuina, molt bé. Comencen el curs en tots els aspectes.
Vinga a treballar!
Una abraçada,
Nani
Aquest cóc a casa meva triomfa segur!!!
ResponSuprimeixhttp://artsesceniquesxlaindependencia.blogspot.com/2013/09/cadena-de-blogs-per-la-independencia.html
ResponSuprimeixAquest amb formatge,,queden super bons.Teu una pinta que a aquesta hora me vindria molt de gust.
ResponSuprimeixOstres, m'encanta aquesta recepta, me la apunto per fer tan aviat com pugui!
ResponSuprimeixDolça quina ilusio que el fessis i sobretot que t agrdés!! T ha quedat perfecte!
ResponSuprimeixMolts petons
Podràs guardar-me un trosset, please????
ResponSuprimeixHa de ser...boníssim!!!!
Petons, Dolça!!!
Olga