Mona o pastís de Sara
Es torna a acostar dilluns de Pasqua, tots els fillols esperen que padrins i padrines els fem arribar la mona.
A mi ja sabeu que m'agraden els dolços tradicionals, no massa dolços, a poder ser sense massa guarniments ni farcits, per això m'agrada la mona tradicional... la dels ous durs, i aquesta és la que faré per casa. Però per la fillola, un pastís de Sara amb una bona figura de xocolata, que això és el que vol!!
Comencem fent un pa de pessic , us recordo com fer-lo:
- -6ous sencers de gallina
- -150g de sucre
- -200g de farina
Preescalfar el forn a 200º
Batre els ous sencers amb el sucre a punt de cinta ben fort ( encara que no ho posi a la recepta original afegiu-hi un polsim de sal que us ajudarà). Jo avui he muntat primer les clares a punt de neu fort i després els rovells amb el sucre a punt de cinta
Després posar-hi la farina a poc a poc i amb molta cura mirant que no ens baixi gens la massa.
Preparar un motlle amb oli i farina perquè no s'enganxi.
Abocar-hi la massa i posar-lo al forn uns 20 minuts.
El deixem refredar i amb un ganivet llarg l'obrim pel mig i el farcim de melmelada de préssec.
Al forn torrem una mica les ametlles laminades i les deixem refredar.
Fem la crema de mantega per cobrir el pastís:
- · 200g de sucre
- · 50g d’aigua
- · 4 rovells d’ou
- · 250g de mantega pomada
Bullim l’aigua amb el sucre durant 3 o 4 minuts fins que tinguem un almívar espès. L¨'aboquem a poc a poc sobre els rovells sense deixar de batre fins que es refredi l’almívar.Hi afegim la mantega en pomada i anem batent fins aconseguir una crema homogènia que deixarem refeedar.
Hi posarem una mica de sucre glaç pel damunt i ho decorarem amb plomes, pollets...
Una safata amb una blonda, ben embolicada amb un bon llaç i la figura de xocolata... a punt de fer les delícies de qui la rebrà!!
Glòria m'agrada la teva sara, haurem de provar de fer la base d'aquesta manera. A veure com em surt!!
ResponEliminabonica y molt bona, aquesta mona
ResponEliminaBona Pascua
Segur que amb aquesta mona la teva fillola estarà encantada. Bones minivacances!
ResponEliminaDolça t'ha quedat molt be aquesta Mona o pastís de Sara la recepta molt entenedora.
ResponEliminaLas pastiserías es poden anar preparannnn. Els i a sortit una dura competencia, renoi que ben feta !!!!!
ResponEliminapetonets.
Que pinta a ver si me ánimo y preparo una este año...
ResponEliminaBesets
Pues aunque te gusten las tradicionales esta te ha quedado divina, y con ese rico bizcocho tiene que ser una delicia. Miles de besicos
ResponEliminaCom li deia a la nani aquesta setmana la Sara és el meu pastís favorit!!!!!! Així que accepto totes les variants!
ResponEliminaOjalà fossis la meva madrina!!!!
m'encanta!! m'encanta la sara amb crema de mantega, és el meu pastís preferit! i t'ha quedat monissima, mai millor dit! jo ja he rebut la mona, i saps, hem provat una pastisseria nova i no ens ha fet el pes! l'any que ve la faig jo!! amb lo cares que són....petons
ResponEliminaJo també vaig a posar-me a fer-la. Bona Pasqua!
ResponEliminaJa pot estar ben contenta la teva fillola amb aquesta mona tant xula!
ResponEliminaBona Pasqua!!
Dolça.....vols ser la meva padrina???? Estaria encantada de rebre una mona com la teva!!!!
ResponEliminaPetonets,
Olga
A veure, les mones tradicionals són un petit gran desastre, sense atractiu! Val, jo encara soc força criatura i per això ho dec dir.. però es que no hi ha color!!! :P
ResponEliminaSegur que la teva fillola li haurà encantat! I a casa, tan la de sara com la de yema, és la tradicional que hem menjat sempre...
ResponEliminaAquesta mona t’ha quedat xulissima!!!!
ResponEliminaJo l’he fet exactament com tu i esta boníssima!!!!
petons
Apa, sense posar-nos d'acord hem fet la sara, bé a mi l'han fet. I és que els de Reus ho feu bé, eh...
ResponEliminaNani
Ben contenta que segur va estar la teva fillola amb aquesta fantàstica mona!
ResponEliminaPetons!
Jo també l'he fet de Sara aquest. És tan bona!!
ResponEliminaNo sé si saps que l'Annie ha obert la convocatòria del seu Repte mensual als grans i que toca la Mona de Pasqua. Si et fa gràcia participar només li has d'enviar la foto o l'enllaç a info@pastissets.cat . A veure si t'animes...
Petonets