Pollastre amb ceba confitada
Amb els calcots una coca ha servit per reciclar-los i amb el pollastre he fet aquest segon plat... Recordant que la recepta del conill a les herbes de la Mussara de l'Unió de l'Aleixar cou a la brassa el conill abans de posar-lo a la cassola amb les herbes he pensat ... i per què no amb el pollastre?...
A partir d'aquí ha sortit aquest pollastre amb ceba, realment gustós, i ningú ha sabut que es trobava davant d'un plat d'aprofitament!
Necessitem:
- Pollastre tallat a trossos grossos i ben oberts cuits a la brassa ( si no "aprofitem" els podem fer a la brassa una estona abans de fer el plat)
- Un parell de quilos de cebes
-Un got de brou de pollastre
- Vi ranci
- Oli, sal
Tallem la ceba en juliana i la posem a confitar, en un wok, a foc ben baixet amb un bon raig d'oli, fins que agafi un color daurat, això s'aconsegueix una hora llarga i remenant de tant en tant.
Quan la ceba està llesta hi afegim el vi ranci i el got de brou, ho tastem de sal i en arrencar el bull hi posem els talls de pollastre. Abaixem el foc i ho deixem fent un xup-xup suau fins que s'hagi begut gairebé tot el suc.
Emplatar i bon profit!
Aquest pollastre fa salivera, amb el que m'agrada la ceba a mi!
ResponEliminaPetons
Sandra
Ah, quina manera més bona d'aprofitar a la cuina. A casa tampoc llencem mai res. Segur que avui heu dinat molt bé, com ahir també al Prat.
ResponEliminaBona setmana Glòria,
Nani
un pollastre molt gustòs
ResponEliminaEl pollastre amb ceba a casa ens encanta, queda molt deliciòs.
ResponEliminaUna abraçada
No m'agrada molt el pollastre però la veritat és que em fas agafar gana. Així ha de quedar bo. Petons.
ResponEliminammm...el gust de la cebeta al pollastre és fantàstic! m'ho enduc! petons
ResponEliminaUn plat fantàstic! Tot es pot aprofitar... que no estem per llençar res.
ResponEliminaPetons
si l'has fet com el conill del meu poble, aqst pollastre t'haurà quedat boníssim!!!(falta la picada ;))
ResponEliminaPollastre a la brasa i ceba confitada??? Ha de ser bo per força!
ResponEliminaQué rico se ve con la cebolla confitada....besitos y feliz semana
ResponEliminaUn plat ben conjuntat, segur que va encantar
ResponEliminaPetons
Un bon aprofitament i amb la ceba queda molt melòs. No es pot llançar res que sigui comestible.
ResponEliminaPetons.
Dolceta,
ResponEliminaSaps que a mi tampoc no m'agradaven les bledes? Però no gens! Però arran de tenir-les a l'hort, les he hagudes de collir i enginyar-me-les per a cuinar-les. I, sorpresa!, han acabant agradant-me! Sabent-les combinar se'ls trau un gust en un principi molt amagat.
Moltes besades,
Xavier
Tramendu, i amb la menció al conill de La Mussara quasi em cau la llàgrima i tot!! :)
ResponEliminammmm que bo te que està!!! A mi tambè m'encanta la seba i així en masa i amb pollastre!!!mmmmmm
ResponEliminaMolt bé, aprofitar es guanyar... i si algun dia comprem un pota blava.... ja sabrem que fer amb les sobres!
Petons!
És que perquè ens ho has dit, que sinó no ho dira pas que és un plat d'aprofitament!
ResponEliminaAmb lo que m'agrada posar ceba als plats, aquest pollastre de ben segur que m'agradaria!
ptns!!
M'encanta amb seva confitada!!! Quina delicia!!!
ResponEliminaPetonets
Hola Dolça, un pollastre boníssim! Avui tens un petit homenatge a la teva melmelada al meu blog! http://tapatdetapes.blogspot.com.es/2013/03/pastis-de-brisa-amb-melmelada-de-figues.html
ResponEliminaAprofitament??? doncs tot un luxe.
ResponEliminaMuas!
Òstres, no hauria de mirar blocs de cuina quan s'apropa l'hora de sopar! Quin plat més fàcil! la meva àvia maria el feia sempre amb hamburguesa quan l'anavem a veure, la ceba encara la sonmio
ResponEliminaMolt bona idea per aprofitar el que ha quedat!! M'ho apunto. Un peto!
ResponEliminaDolça....al veure el teu pollastre....mmmmm....quina gana!!!
ResponEliminaEns agrada el pollastre i la ceba confitada, així que...ja tinc una recepta a punt!!!
Petonets,
Olga
Olé !!!...això m'agrada molt a mi. Palasaaaaaaaaaaaaaaka !!!! jeje.
ResponElimina