Flam per a la sopa

Ara que venen festes ens agrada menjar sopes importants, amb galets, sopa amb "brossa", consomé a les quatre coses...
Una de les coses que no m'agrada que falti mai a les sopes de Nadal és el flam...potser perquè és una d'aquelles coses que em traslladen a èpoques remotes, quan el Nadal el celebravem a casa l'àvia i sempre començavem a dinar amb una sopa amb flam... si, si, no cal que us estranyeu gens... una sopa amb flam... salat!
Necessitem:
  • 6 rovells d'ou
  • 4 clares
  • 1/2 l. de caldo
  • sal i un polset de pebre blanc  
  • mantega per untar el motlle o flamera
 Posem el forn a preescalfar a 180º.
Untem un motlle o flamera de silicona amb mantega fosa i el reservem.
A part batem tots els ingredients i els aboquem, ben remenats, dins la flamera.
Posem aquesta flamera dins una safata fonda que omplirem d'aigua fins que mig cobreixi el motlle i ho posarem al bany maria dins el forn, ja calent, durant una hora. Quan el toquem hem de notar-lo que està près, aleshores ja està a punt.
 
El deixem refredar i després el posem a la nevera. El dia després es desemmotlla i es talla a dauets que seran els que servirem en un bol perquè cadascú es serveixi amb la sopa o el consomé.


Comentaris

  1. Jo no es que m'hagi extranyat... directament es que he fli-pat!! :O

    I tinc curiositat, es clar :)

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. Un flam però com el mismo caldo.es lo que hacía mi madre

      Elimina
  3. uau, no ho havia sentit mai, un flam amb la sopa de nadal... m'agrada molt la idea.
    Els records de la infància sempre són molt dolços...

    ResponElimina
  4. Tinc una companya de feina que és d'Alforja i sempre m'explica que a la sopa hi posen un flam. Ho hem comentat moltes vegades i sempre diem que ja ho faré un dia. Ara el proper dia li diré que no cal que em porti la recepta (fa anys que parlem d'això i mai hi pensem).
    Tu me l'has proporcionat. Nena, no dubtis que el faré perquè la curiositat em pica. Enguany estem deixades anar...bé ens queden més dies que llonganissa!
    Unes bones festes, encara que crec que parlarem d'aquí a allà.
    Nani

    ResponElimina
  5. Jo tampoc ho havia vist mai!. Se m'acut que també estaria bé fer-los d'aquells minis i posar-los al fons de cada plat, si agrada a tothom, és clar!. Bones festes i una forta abraçada!

    ResponElimina
  6. "Que la magia de la Navidad llene tu vida de paz, tu corazón de alegría y haga que todos tus sueños sean realidad. Feliz Navidad"

    ResponElimina
  7. Això déu ser boníssim! No coneixia aquest costum però el trobo molt sofisticst...nena. Bon Nadal.

    ResponElimina
  8. Jo també he quedat bastant al·lucinada! no ho havia vist mai!! i si dius que sempre ho feia l'àvia...això s'haurà de provar! Marta

    ResponElimina
  9. No m'ha extranyat gens, feia molt de temps que estava buscant la recepta del flam per al caldo!! la meva àvia sempre ens feia el caldo amb flam per al dinar de Nadal o per a ocasions molt especials. Moltes gracies per compartir la recepta!,

    ResponElimina
  10. Quin gran descobriment!!!Una gran herència de la iaia!!! Segur que ho faré!
    Petonets,Dolça!!!!
    Olga

    ResponElimina
  11. Quin gran descobriment!!!Una gran herència de la iaia!!! Segur que ho faré!
    Petonets,Dolça!!!!
    Olga

    ResponElimina
  12. una recepta ben curiosa...mai ho havia sentit ni vist!!!! Original sens dubte!
    Petons!

    ResponElimina
  13. Glòria, això ha d'estar molt i molt bo, sempre fent cosetes, ets una crack!

    ResponElimina
  14. A casa també es feia, crec que el costum venia de Tragó de Noguera, el poble dels meus pares i avis, on la feien qlgunes cases.

    ResponElimina
  15. Disculpa,
    el brou de què és? Pollastre o vedella?

    ResponElimina
  16. Nosaltres a casa sempre l'hem fet per Nadal o Festa Major,,,,,,ou i caldo i al bany maría

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides