Galetes de canyella
Unes galetes per acompanyar el cafè de després de dinar... o com passa a casa nostra per "anar picant" mentre s'estudia!
Necessitem:
100g de mantega en pomada
150g de farina
100g de sucre
1ou
1 tall de taronja confitada picada ben petita
1culleradeta de canyella en pols
un quart de culleradeta de gingebre en pols
1 culleradeta de llevat químic.
Barregem el sucre amb la mantega fins que tinguem una barreja escumosa. Sense deixar de remenar hi afegim l'ou i la farina. Quan ho tinguem una mica lligat comencem a amassar amb les mans i hi anem posant la resta dels ingredients (taronja, canyella, gingebre, llevat) fins aconseguir una massa ben lligada.
Fem una bola i la posem a la nevera.
Quan estigui ben freda estirem la massa amb el corró (un mig centímetre de gruix) i anem tallant les galetes amb el motlle de la forma que volgueu. les posem damunt la safata que ha d'anar al forn ajudant-nos d'una espàtula i les enfornem uns 10 minuts a 180º de temperatura.
Si cal, com que ara fa calor, aneu posant la massa a la nevera perquè se us refredi, ja que d'altra manera costa de donar forma a les galetes perquè s'enganxa molt a les mans.
Necessitem:
100g de mantega en pomada
150g de farina
100g de sucre
1ou
1 tall de taronja confitada picada ben petita
1culleradeta de canyella en pols
un quart de culleradeta de gingebre en pols
1 culleradeta de llevat químic.
Barregem el sucre amb la mantega fins que tinguem una barreja escumosa. Sense deixar de remenar hi afegim l'ou i la farina. Quan ho tinguem una mica lligat comencem a amassar amb les mans i hi anem posant la resta dels ingredients (taronja, canyella, gingebre, llevat) fins aconseguir una massa ben lligada.
Fem una bola i la posem a la nevera.
Quan estigui ben freda estirem la massa amb el corró (un mig centímetre de gruix) i anem tallant les galetes amb el motlle de la forma que volgueu. les posem damunt la safata que ha d'anar al forn ajudant-nos d'una espàtula i les enfornem uns 10 minuts a 180º de temperatura.
Si cal, com que ara fa calor, aneu posant la massa a la nevera perquè se us refredi, ja que d'altra manera costa de donar forma a les galetes perquè s'enganxa molt a les mans.
Galetes inspirades en aquesta recepta,
però fetes a la meva manera...
com sempre!
Pero que cosa tan rica ¿a qué hora me paso por tu casa?
ResponEliminaBesos.
a casa les cometes les posariem al 'mentre estuiem' i no al 'anar picant' hehehehe. Era un una mica dropo per als colzes... :P
ResponEliminaBona aquesta Oscar :-D
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Que ricas con el sabor de la canela.
ResponEliminaBesos
perfectes! m'imagino l'aroma que deu haver per casa teva!! m'encanta la canyella!
ResponEliminaserien perfectes per mi ara mateix!!
ResponEliminam´encanten!!!!
ResponEliminaEs una de esas cosas que tenemos pendientes. En casa siempre hay galletas. El siguiente paso es hacerlas en nuestro horno (ahora que funciona como un Fórmula 1).
ResponEliminacanyella, gingebre i taronja... les meves galetes preferides! Jo ja no estudio, però també en picaria unes quantes, je je je...
ResponEliminaTe han quedado unas galletas preciosa, y con ese toque de canela tienen que estar ricas de verdad. Un besazo
ResponEliminacosicasdulces.blogspot.com
Hola Dolça guapa tu
ResponEliminanena que bones, anoto la formula, segur que tenen que estar de Super 10
mil petonets de canyella Susanna
Que bones, ben perfumades amb la canyella i el gingebre, un sabor molt especial.
ResponEliminaUna abraçada
Qué buenas de canela, Dolça! No dejaba ni una... Un besazo.
ResponEliminaUna comanda: tres dotzenes per a demà! I rapidet, que tindrem convidats! amb aquestes galetes quedarem com uns senyors...
ResponEliminaNani
He de posar-me a estudiar per tastar-les?ptnts
ResponEliminaUhmmm!!!! quina cosa més bona!!! Emntre treballo també puc picar???
ResponEliminaPetonets