Braó a la farigola

Si alguna cosa és realment bona a les muntanyes de Prades, a més dels rovellons, són les herbes aromàtiques. Potser serà pel tipus de terra  o potser per la quantitat d'aigua, més aviat poca, que fa que siguin especialment concentrades en aroma i gust.
Cuinar amb farigola quan està en el seu millor moment és un plaer i ara és aquest moment, després d'unes pluges de primavera no massa abundants i abans de les calors fortes que la faran més llenyosa.
Amb poca cosa he fet aquests braons a la farigola, necessitem:

- un braó per cap si sóm molt menjadors o un per a cada dos persones.
- una bona branca de farigola
-un parell de cebes
-un parell de grans d'all
-oli, sal i una mica de pebre.
-caldo suau de verdures o en el seu defecte aigua

Salpebrem els braons i els enrossim  amb una mica d'oli i els retirem.
A la mateixa cassola i amb el mateix oli sofregim la ceba i els alls tot picat ben petit. Quan ja estigui ben ros hi afegim els braons, els cobrim de caldo, hi posem la farigola i ho deixem fent xup-xup fins que la carn estigui ben tendra i el suc s'hagi reduit.

Podem emplatar un braó per persona, acompanyant-lo amb una miqueta del suc, o el podem desossar i presentar-lo com un timbal de carn.

Us ve de gust? A nosaltres ens ha agradat molt i hem sucat pa fins deixar els plats ben nets. El gustet de farigola s'ho mereix!
                                                               farigola acabada de collir

Comentaris

  1. m'encanta el gust que li dona la farigola a cualsevol plat, jo soc molt d'especies i com mes aromatiques millor!! bonisim el plat!

    ResponElimina
  2. ha de estar boníssim, m´agrada!!!!

    ResponElimina
  3. La flaire arriba a Tarragona! Nena, a casa seria un braó per persona. I molt de pa! Ens agrada sucar moltíssim i com vosaltres, deixem els plats ben nets.
    Nani

    ResponElimina
  4. bonissima recepta la farigola te un aroma i gust exquisit

    ResponElimina
  5. Jajaja volia dir que te molt bona pinta!!!

    ResponElimina
  6. te una pinta espectacular!! jo abans n'acostumava a menjar però és massa gros per mi....amb farigola ha de donar-li un gustet.....petons

    ResponElimina
  7. Uau, t'ha quedat sensacional, ideal per sucar-hi pa i deixar el plat ben net :)
    A mi també m'encanten les herbes aromàtiques, quina sort que tenim!

    ResponElimina
  8. N'has tret molt bon profit, de la farigola! I segur que ajuda a païr millor el braó. Al Vallès també tenim una aromàtica farigola. Quan baixi per Prades també n'agafaré! Petons

    ResponElimina
  9. ja se'm fa la boca aigua!! la farigola dóna un toc deliciós als plats!!

    petonets

    ResponElimina
  10. Jo també sóc molt d'herbes aromàtiques! Tenim un petit herbolari al pati de casa i m'encanta poder cuinar amb les herbes acabades de collir. Ara, no dubto que les d'aquí han d'estar sensacionals!
    La recepta té mooolt bona pinta. Sembla que la carn s'hagi de desfer a la boca!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  11. La farigola i la carn lliguen molt bé. Un plat molt bo, m'agraden molt les herbes aromàtiques.
    Una abraçada

    ResponElimina
  12. Quina pinta aquests braons, semblen ben tendrets i què dir de la salsa!!!
    petonets

    ResponElimina
  13. Holaaaa, es verdad, las hierbas arómaticas ahora en primavera cuando acaban de salir es una gozada utilizarlas. Con el codillo tiene que quedar increíble. A mi me hubiese venido al pelo para el conejo, otro día lo prepararé al tomillo, es exquisito. A ver si compro codillo que hace un lustro que no lo compro.
    Me alegro de verte!
    Un besooo

    ResponElimina
  14. A la nostra carnisseria tenen sovint braons d'oferta (es veu que per aquí ningú els vol), jo n'agafo de tant en tant, ens encanten guisats al tagín, són fàcils de fer i boníssims. M'apunto això de fer-los amb farigola per a la propera, serà qüestió de llimar la planta de casa :-)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides