Un coc amb gust de "sempre" (56)
Amb el fred que està fent ve tant de gust un cafè amb llet o una xocolata desfeta. I què millor que acompanyar-ho amb un bon coc.
Ara fa temps que no en feia cap de nou, els anava repetint, especialment el de matafaluga , el de taronja i algun de xocolata que ens agraden força però avui m'ha caigut a les mans una llibreta d'aquelles que tenen les pàgines grogues i uns quants fulls mig estripats , una llibreta on la meva sogra apuntava receptes, una llibreta que de tant en tant em miro i de tant en tant recupero alguna de les seves receptes, com la del pa de pessic de la besàvia.
Avui m'he animat amb la recepta que ella va anomenar "bescuit" de convent.
He necessitat:
-6ous
-300g de sucre
-250g de llet
-250g d'oli d'oliva
-400g de farina
-Un pols de vainilla (jo he posat una cullerada de sucre avainillat)
-2 cullerades de bicarbonat ( jo he posat un sobre de llevat químic)
Muntem les clares a punt de neu ben fort i les separem.
Muntem els rovells amb el sucre a punt de cinta, hi afegim l'oli i la llet i ho seguim remenant fins aconseguir una crema homogènia.
Barregem la farina amb el llevat i el sucre avainillat i ho afegim a la barreja anterior amb cura. Al final hi posem les clares a punt de neu, remenat molt a poc a poc perquè no ens baixin.
Ho aboquem en un motlle preparat amb oli i farina i ho posem al forn, que ja tindrem preescalfat a 180º, una mitja hora (ja sabeu que la prova per saber si està ben cuit és punxar el coc amb un escuradents i quan aquest surt eixut vol dir que ja està a punt).
El treiem del motlle i el deixem refredar damunt una reixa, i l'empolvorem amb sucre glass.
Us asseguro que acompanyant una xocolata calenta els melindros no tenen res a envejar!
Aquest bescuit amb xocolata desfeta em faria posar bona de cop!
ResponEliminaNani
POtser era pels bescuits de convent que hi havia mes "vocacions" abans!!! ja,ja,ja,..
ResponEliminaPetons
Amb el gustet de vainilla deu ser fantàstic, com tots els altres!
ResponEliminaPetons
Sandra
Ja la tenim aqui!, la reina de les coques!, quina il.lusió veure les teves coques esponjoses... Prenc nota que és una garantía d'èxit. Una abraçada.
ResponEliminaun coc, clàsic i molt bò
ResponEliminaTé una pinta espectacular, tan esponjós... jo ho he provat diverses vegades, això del pa de pessic, però mai no me n'acabo de sortir... sempre em queda massa compacte... el teu és fantàstic. I amb matafaluga també m'agradaria molt!
ResponEliminaAquestes receptes son de les millors!!! Té una pinta deliciosa!!!
ResponEliminaPetonets
Me'n menjaria un troç ara mateix amb el cafè. Té una pinta motl bona!!
ResponEliminaPetons
un clássic que mai falla! molts petonets
ResponEliminaEl tall del coc es veu impressionant.
ResponEliminaMuas!
La clàssica coca aromatitzada amb vainilla no passarà mai de moda... Una recepta sense pretensions però amb un resultat deliciós, molt millor que qualsevol melindro! ;)
ResponEliminaNo et sembla que les receptes surten més bones, quan vénen de llibretes com aquesta, groguenques i gastades pel temps...?? jaja Mira, per mi sí, trobo que tenen una màgia especial!! :D I aquest bescuit de la teva àvia té una pinta boníssima, m'estic pensant de fer-lo per demà mateix... :)
ResponEliminaUn petonet!! :D
Me encanta, divino te ha quedado!!!
ResponEliminaSí, sí, sí... una tassa de xocolata i un tall de bescuit de convent, m'hi apunto ara mateix. T'ha quedat fantàstic.
ResponEliminaPetons
Perfecte per acompanyar un bon esmorzar, no falla mai.
ResponEliminaUna abraçada
Hola ,gracias por visitar mi blog
ResponEliminaMe encanta este bizcocho y es que las recetas de las abuelas son las mejores verdad?
besinos
Hola Dolça estimada i guapa tu
ResponEliminamoltes gràcies per compartir aquests secrets de familia tant bons
mil petonets Susanna
mmm, no conocía este bizcochuelo, tiene una pinta hiper esponjosa, y me intriga saber cómo quedará con el aceite de oliva.
ResponEliminaQuin goig que fa!!! M'encanten aquestes coques!! Petons
ResponEliminaAquesta setmana vaig fer aquest coc i he de donar-te les gràcies. La recepta és fantàstica i les messures són exactes. Em va quedar un coc preciós, esponjós i amb un gust excel.lent. Moltes gràcies per compartir aquestes receptes de l´àvia. Felicitats pel teu bloc.
ResponElimina