Croquetes d'aprofitament
A casa fregim poc, millor dit només fregim una cosa croquetes i cada vegada menys. Quan la xiqueta era petita li agradaven molt i un parell de vegades a la setmana en feiem, i en preparàvem amb diferents tipus de farciment. Avui només en fem de tant en tant, i les fem per aprofitar la carn del caldo quan ja en tinc una carmanyola plena al congelador i cal donar-li sortida.
Aprofitant que la recepta del 15 d'aquest mes, a proposta de Xocolata desfeta i de Els fogons de la bordeta, són les croquetes us faig arribar la meva recepta de croquetes d'aprofitament.
Per a la pasta de carn:
- carn del caldo ( jo he fet servir la carn de tres olles de caldo que la tenia congelada)
- mitja dotzena de fetges de pollastre.
- un parell de cebes
- un parell d'alls
- Vi ranci
- Sal, pebre
- Una mica d'oli
Per a la panada de farina:
- 1i1/2l de llet
- 50g de mantega
- 300g de farina
- sal
- canyella (o nou moscada)
Per l'arrebossat:
- 6ous
- 1kg de pa ratllat
Oli per fregir.
Comenceu
tallant les cebes i els alls i sofregint-los. Quan ja estiguin una mica
rossets hi afegiu elsl fetges i els enrossim, hi posem la carn del caldo, un bon raget de vi
ranci i en feu un bon rostit.
Quan estigui tebi trinxeu la carn amb la picadora o el robot que tingueu i la reserveu.
A banda feu la panada de farina:
Es
posa la llet al foc amb la sal, la canyella i la mantega; quan arrenca
el bull s'aparta del foc i es tira la farina i amb la batedora es barreja
bé. Es torna a posar al foc remenant-ho constantment. Quan vegeu que es
una massa espesa que s'enganxa a l'espàtula de fusta i s'aixeca de la
cassola formant una bola ho treieu del foc i ho barregeu amb la carn.
Ho poseu en un bol perquè es refredi bé (jo ho deixo a la nevera d'un dia per l'altra)
Quan és ben fred es formen les croquetes:
Per un cantó es prepara un recipient amb l'ou batut i un altre amb el pa ratllat.
Les croquetes es fan amb les mans. Es posen dins el recipient de l'ou, s'hi suquen i després es passen pel pa ratllat.
Es deixen assecar una estona.
Es
fregeixen en oli calent (no bullent), s'escorren bé posant-les una
estona damunt un paper de cuina i se serveixen calentes i cruixents.
Amb les quantitats que us he posat us en surten moltes, tantes que en podeu congelar una bona quantitat (sense fregir) i us solventaran uns quants sopars.
Fregeix unes quantes de més que pujo a menjar-me-les! Nena, que bones.
ResponEliminaNani
Nosaltres tampoc som de fregits, però per unes croquetes així val la pena!! Quina pinta, i amb aquest sofregit i el vi ranci, nyam!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar
Petons
Sandra
les croquetes del bullit del caldo, son de les mellors
ResponEliminaA casa tampoc em fem de fregits, però les croquetes del cocido mai no falten.
ResponEliminaMuas!
Buenisimas estas croquetas, se ven crujientes y buenas.
ResponEliminaY a mi me gustan toooodas.
Besinos
Unas croquetas de lujo!!! Muchisimas gracias por tu visita y por sacarme de dudas, haré tus panecillos seguro!! UN BESO!!!!
ResponEliminaJo tampoc sóc de fregits, pero aquestes croquetes no se'm resisteixen!! quina pinta! petonets
ResponEliminaQuines croquetes, aquests dos dies comença la pluja de croquetes!, les teves amb tot el que porten han d'estar molt bones.
ResponEliminaUna abraçada
A casa tampoc som de fregits, però ja sabem que als nens als encanta. Per ells fem qualsevol cosa, oi?
ResponEliminaNo hi ha res millor que unes bones croquetes casolanes d'aprofitament!
Unes croquetes clàssiques que són de les més gustoses! Sense fregir també! Petons
ResponEliminaUnes croquetes tradicionals que mai fallen, i a sobre amb els fetges han de quedar encara més gustoses, quina gana m'està entrant amb tantes croquetes....
ResponEliminaBuenisimas,en mi casa las croquetas vuelan....nos gustan todas.
ResponEliminaBesets.
Aquestes croquetes són com les de la mami!!! Boníssimes!!!
ResponEliminaPtns
Tampoco somos de freir mucho pero las croquetas no se salvan porque nos encantan.
ResponEliminaUna propuesta muy buena, muchas gracias por tu receta.
Un besito
A casa tampoc som gaire de fregits, però les croquetes estan boníssimes!
ResponEliminaJo guardo de tot al congelador que sobra, no m'agrada tirar res... sempre va bé tenir una mica de ceba tallada, etc. etc.
Las recetas de Glutoniana
Todos cocinamos sin gluten
A casa els únics fregits que faig són croquetes. Les teves, delicioses, les de sempre, les de la meva mami!!!
ResponEliminaPetonets
Boníssimes aquestes de carn d'olla són les millors jo també les faig per aprofitar el que em queda.
ResponEliminaPetons
M'encanten! A casa en fem sovint amb la carn d'olla de l'escudella i queden molt gustoses!
ResponEliminaPetonets!
Anna
La veritat és que les croquetes són la millor opció per fer cuina d'aprofitament. Se'n poden fer de tot i sempre estan bones!
ResponEliminaT'han quedat de luxe. Ja m'agradaria provar-les, ja...
MOltes gràcies per participar!
Petonets!
Per mi les croquetes són la millor recepta d'aprofitament que hi ha. Aquestes han de ser molt bones. Encara que siguin fregides, si no n'abusem, de tant en tant no fan mal, oi?
ResponEliminaPetons
Jo també es de les poques coses que faig fregides, les croquetes.. que bones aquestes d´aprofitament, com diu la meva mare, un pecat no fer-ne amb la carn del caldo.. Avui per sopar, cauran !!!petons,
ResponEliminaI és que les croquetes ho tenen tot!, són bones, ens permeten aprofitar algún raconet, les podem fer de mil coses, què més volem!!! i de tant en tant un fregit tampoc mata!!!
ResponEliminaQué buena pinta tienen las croquetas, en casa nos encantan y como sólo somos dos también las congelo para tener siempre a punto algunas cuando nos apetece. Un saludo.
ResponEliminaJo prefereixo fer canelons per aprofitar qualsevol cosa que sobri, a casa les croquetes són ben escasses (de fet, només n'hi ha quan en porta la sogra).
ResponElimina