Crema freda d'ametlla i poma
Avui havia de fer el diluvi, baixar les temperatures i fer-nos més lleugeres les darreres calors... però res de res, almenys per aquí. Com que hem volgut anar a la platja (vivim al costat i no l'havíem trepitjat des del mes de juny) per desintoxicar-nos de la clorofila que portavem acumulada de tot l'estiu i davant l'amenaça de pluges fortes hem sortit aviadet, així que ahir vaig preparar aquesta crema, facileta i que quan hem arribat ens ha vingut molt de gust ja que avui a la platja ha fet sol i s'hi estava d'allò més bé ja que hi havia poqueta gent... per fi la platja torna a ser per als autòctons!
Necessitem:
- 2 pomes golden ben grosses o 3 de més petites
-150g d'ametlla marcona crua
-150g de molla de pa del dia abans
-1 dent d'all
-50g d'oli d'oliva
-sal
-Aigua
Per guarnir jo hi he posat retalls de pernil assecats al forn.
Pelem les pomes, les trossegem i les bullim en aigua.
Piquem les ametlles, també ho podem fer amb farina d'ametlla així ens estalviem aquest pas.
Una vegada tenim les pomes cuites i fredes les posem en un bol, hi afegim les ametlles, la molla de pa, l'all, l'oli i una miqueta de sal. Hi posem l'aigua de bullir les pomes (un litre) i ho triturem fins que sigui tan fi com poguem.
Jo ho he fet a la TMX, posant-t'ho tot junt al bol i a velocitat màxima uns 3 minuts.
Ho posem a refredar a la nevera i quan ho servim hi podem posar uns retalls de pernil al damunt.
Mmmmmmmmmm que rico, me gusta.
ResponEliminaQue tengas buen fin de semana.
Molt bona la crema y amb productes típics! Jo tbn he anat a la platja quina diferéncia de fa dos díes que no cabia ni una agulla.
ResponEliminaM'encanta aquesta crema, jo la faig semblant amb raïm però amb poma no l'he provat mai. També ha de quedar molt bona, me l'apunto ;)
ResponEliminaAquests homes del temps no són gens de fiar, je je je...
Jo ahir esperava la pluja amb candeletes perquè baixessin les temperatures... i encara l'espero sota un sol de justícia!!
ResponEliminaAquesta cremeta m'ha enamorat, apuntada!
Petonets
Sandra
No la he tastat mai peró tots els ingredients m'encantem. Estic desitjant tastar-la, mal.leït régim!!!!!
ResponEliminaPetonets maca!
Esther
M'ha agradat, compraré les ametlles
ResponEliminaCaram... no l'havia sentit mai aquesta sopa.
ResponEliminaFa molt bona pinta i, pels ingredients que porta, estic segura que m'ha d'agradar molt.
Salutacions :)
Platja per als autòctons? Que passa, que ja no hi van els de la Tarraco Imperial? ;-P
ResponEliminaummmmm què bona!!!
ResponEliminaAquesta crema ha d'estar molt bona prenc nota dels ingredients ja que no la he provada mai. Petons
ResponEliminaAmb poma i ametlla.. segur que la combinació és molt bona.
ResponEliminadoncs mira, no he menjat mai una crema de poma, i és d'allò més temptadora i fàcil de fer.
ResponEliminaUna crema fría ideal!!!!! es como un ajoblanco de manzana, me encanta!!!! Que delicia encontrase esta cremita en la nevera esperándote al regreso de un día de playa, es ideal!!!! besos
ResponEliminaAquesta crema ben fresqueta ve de gust amb aquests dies de calor que està fent. Ha d'estar tan bona...
ResponEliminaPetons
Guapetona , pasate por mi blog que he colgado fotos de la boda de mi hija .
ResponEliminaBesitos primor