ESCABETX, seitons
Aquesta vegada, Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta no han triat un ingredient ens han reptat amb una tècnica culinària de cocció, l'escabetx.
En el mateix oli he posat la ceba tallada a juliana i els alls i ho he deixat coure fins que han començat a estar "transparents".
Moment d'afegir-hi el Pimentón de la Vera, el pebre, la sal i el vinagre i ho he deixat a foc ben lent.
Al final hi he posat els seitons i ho he deixat coure uns 5 minuts.
Ho he tret del foc i ho tinc reposant, ens ho menjarem demà perquè trobo que l'escabetx guanya si no és acabat de fer.
Aquesta és una manera de cuinar i de conservar que m'agrada força, sóc molt amant de vinagres, i com a tal el escabetx entra dins els meus gustos preferits. I la manera que m' agrada més és amb sardines, verats, seitons, tonyina....fins i tot amb emperador.
He trobat uns seitons, no massa petits i els he preparat de la següent manera:
- - Seitons
- -3 grans d'all
- -una ceba tendra petita
- -1cullerada de Pimentón de la Vera
- -Sal
- -una mica de pebre negre
- - Oli Siurana
- -Vinagre que sigui bo
En el mateix oli he posat la ceba tallada a juliana i els alls i ho he deixat coure fins que han començat a estar "transparents".
Moment d'afegir-hi el Pimentón de la Vera, el pebre, la sal i el vinagre i ho he deixat a foc ben lent.
Al final hi he posat els seitons i ho he deixat coure uns 5 minuts.
Ho he tret del foc i ho tinc reposant, ens ho menjarem demà perquè trobo que l'escabetx guanya si no és acabat de fer.
Què si ens agrada la teva proposta? Ens encanta! Al Xavi sobretot li xiflen els seitons, o sigui que aquesta l'haurem de fer!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Escabetx de seitons !!! Aquest repte ha estat fantàstic, quina varietat mes surtida de productes. Carns, peixos, fruites.... Molt bona i deliciosa proposta. Petons,
ResponEliminaDoncs mira amb seitons ho trobo súper apropiat!!
ResponEliminaQuin llistat d'escabetx pendents de tastar que Porto avui!
Un petó,
Esther
els seitons m'agraden, però només arrebossats! jajajaja. els hauré de tastar així, a veure què. Petonets
ResponEliminatens raó que l'escabetx amb sardina, seitó, verat, tonyina... queda fantàstic, i per sort ara els de l'interior també tenim accés fàcil a aquests productes.
ResponEliminaaquest cop se m'ha passat la data de la recepta del quinze, però estic fent amb retard un escabetx amb productes més típics del meu poble, a veure com queda.
L'escabetx de camagrocs queda fantàstic! 😉
EliminaEncara no m'he animat a prepara escabetx. El teu faria que el meu marit es llepés els dits.....
ResponEliminaMMmm seitons en escabetx! encara no havia vist aquesta recepta! m'agrada molt!! la pinta és genial! petons
ResponEliminaEn escabetx no els he tastat mai, però per mi els seitons són adictius!
ResponEliminaUns seitons que han d'estar de vici. M'encanta la proposta... Quina delícia.
ResponEliminaGràcies per participar!
Petonets!
Doncs aquí un altre molt fan de l'escabetx del pexi blau. Jo els faig a l'estil de la familia a Extremadura (és curiós, una terra d'interior on broden els escabetxos de peix).
ResponEliminaI el teu està a la mateixa alçada!!
Que ric escabetx de seitons! Aquest si que ho faig sovint perquè m'encanta, clar que no és esactamente la mateixa recepta, és a dir que em porto la teva per provar perquè la veig esplèndida. En aquest repte van sortir estupendes receptes, a qual mes rica.
ResponEliminaPeto0Ons!!!
Sembla tan sucós... i segur que els seitons escabetxats són boníssims. La foto fa mengera.
ResponEliminaFantàstics aquests seitons! Han de ser deliciosos!
ResponEliminaPetons.
Belén.
Sempre els he fet amb l’espina, la pròxima et copio la recepta.
ResponEliminaPetons
Tenen una pinta estupenda. Avui dissabte és un bon dia per anar al mercat i comprar seitons. M'animarém a fer la teva recepta.
ResponEliminaGràcies per compartir-la.
Sònia.
Trobe que t'ha quedat una recepta boníssima. Per cert, al País Valencià, dels seitons en diem "aladrocs" (amb o oberta).
ResponEliminaA mi també m'agrada molt l'escabetx i els seitons queden boníssims. Llàstima que costin tan de netejar... ;)
ResponEliminaBon vinagre i sense por! Et juro que, superat el trauma, ara serà el meu crit de guerra cada cop que faci un escabetx!
ResponEliminaApa, seitons també! Què NO es pot escabetxar???
Salut!
Yo nunca he hecho escabeche, me tengo que animar con los boquerones ;) besos
ResponEliminadons amb seitons no he fet mai l'escabetx aixi que apunto la recepta,petons
ResponEliminaHola Dolça.
ResponEliminaA veure si tenim manera de comunicar-nos.
Molt bé els seitons.
Una abraçada,
Nani