Panets d'olives negres
Anar a la "muntanya" vol dir baixar carregats. Carregats de viandes, és clar!
I què millor que uns panets acabadets de fer per acompanyar aquest bé de Déu de secallona, llonganissa seca i baiona.
Per fer-los necessitem:
S’amassen tots els ingredients fins aconseguir una massa no enganxosa i al final hi afegim les olives , ho posem en un bol i ho tapem amb un drap de cotó durant una hora perquè reposi i creixi.
Folrem una safata de forn amb paper vegetal i el pintem amb oli.
Una vegada la massa ha crescut en fem boletes de la mida que vulguem els panets i els posem damunt el paper vegetal.
Posem el forn a escalfar a 200º.
I què millor que uns panets acabadets de fer per acompanyar aquest bé de Déu de secallona, llonganissa seca i baiona.
Per fer-los necessitem:
- -Un quart de litre d’aigua tèbia.
- -4 o 5 culleradetes d’oli d’oliva.
- -2 culleradetes de sucre.
- -2 culleradetes de sal.
- -450/500 de farina.
- -1 sobre de llevat de pastisseria super ràpid o 25g de llevat fresc.
- -250g d'olives negres d'Aragó
S’amassen tots els ingredients fins aconseguir una massa no enganxosa i al final hi afegim les olives , ho posem en un bol i ho tapem amb un drap de cotó durant una hora perquè reposi i creixi.
Folrem una safata de forn amb paper vegetal i el pintem amb oli.
Una vegada la massa ha crescut en fem boletes de la mida que vulguem els panets i els posem damunt el paper vegetal.
Els pintem amb oli i els espolsem amb sal gruixuda.
Posem la safata , a 50/60º, al forn durant mitja hora i la traiem perquè es refredi.
Posem el forn a escalfar a 200º.
Com que en van sortir molts uns quants han fet cap al congelador i serviran d'entrepà per esmorzar a l'hora del pati, quan s'acabi la setmana blanca i tot torni a la normalitat.
que bons els panets amb olives negres!!!! són dels meus preferits. Però vaja, aquest embotit per posar-lo a dins uhmmmm!!!.....
ResponEliminaQue bons aquests panets...
ResponEliminapetons
Doncs la combinació panet i secallona la podem batejar com un "bé celestial"...Cada dia me´n menjaria un per esmorzar.
ResponEliminaT´han quedat d´allò més flonjos.
Quina bona manera d'acompanyar aquests excel·lents embotits! Em sembla que em quedo amb tot! Petons
ResponEliminaCom tu ja has dit quin bé de déu!!
ResponEliminaBoníssims, i amb l´acompanyament que els hi has posat qui s´hi resistiria? a mi la llonganissa seca em perd , el que més.
ResponEliminauna abraçada
M'encanten els panets d'olives, queden molt gustosos. Amb un bon oli d'oliva i la secaiona, tens un sopar deliciós!
ResponEliminaUns panets fantàstics!! i amb bon embotit....MMMMM!
ResponEliminaEmma
Mmmm quins oanets més bons, i acompanyats amb aquestes viandes encara més!!
ResponEliminaostres, ho expliques que sembla molt fàcil fer aquests panets. no, si al final ho hauré de provar, perquè amb un bé de déu d'embotits com aquests, val la pena un pa de primera, i no sempre es troba als forns.
ResponEliminauns panets molt bons,a veure si un dia m'animo,petons
ResponEliminaQuina gana que se m'ha obert, els panets d'olives em xiflen i si a sobre els hi posem embotits tan rebons, ja només li afegiria una copeta de vi ;)
ResponEliminaMil petons!
Jo també hi estic molt a favor, tot i que darrerament em fa mandra posar-me a pastar el pa. I això que tinc panificadora que com a minim em podria fer la mescla...
ResponEliminaAra, que la proposta es fantàstica!!
M'encanten els panets d'olives negres! Jo accepto encantada un entrepanet per l'hora del pati! jeje
ResponEliminaPetonets
Sandra
Glòria, em semblen perfectes aquests panets per combinar amb aquests embotits tan bons!
ResponEliminaPetons!
Si los he ehco alguna vez pero con otro formato ..son ideales para el fuet y jamon ..preciosos te han salido ..besos MARIMI
ResponEliminaDolça; Aquets panets, són per sucar les mandonguilles que estàn fent el xup-xup...? ;-D
ResponEliminauna manera maravillosa de comerse los embutidos con este precioso pan.Me gusta
ResponEliminapeto
miquel
Quins panets i quins embutits, per posar-se les botes!!!!
ResponEliminaLa crema catalana és molt bona però a mi se m'en van los ulls a estos panets tan bons.
ResponEliminaI amb els embotits que vau comprar ja no vull ni pensar-ho...
Las recetas de Glutoniana
A tots i totes, ( Manel) si jo faig pa és que es facilet de fer, per tan Òscar, fora mandra, i a més tens panificadora...
ResponEliminaEm sembla que us han agradat més les viandes que els panets, jejej!!!
PTNTS
Dolça
Hola Dolça, estimada i guapa tu
ResponEliminaanoto em permís aquesta meravellosa recepta de pa amb olives,...hummmm
mil petonets Susanna