Crema catalana... ho mana la data, és St Josep!!

I seré tan típica i tòpica com mana la data. Felicitaré a tots els Joseps, Josepes, Peps, Pepes... amb aquesta magnífica crema catalana.

La recepta? M'imagino que la de tots i cadascun de nosaltres, més o menys la mateixa, però amb el puntet personal que fa que em pensi que és la millor, almenys a casa m'ho diuen, què carai!!!



La millor o no, aquesta és la meva crema, dedicada a tots i totes els que teniu algun motiu de celebració un dia com avui:

- 1 litre de llet ( jo la he agafat sense lactosa, per allò de les intoleràncies)
-10 rovells d'ou
-200g de sucre
-50g de midó per espessir crema
-1 culleradeta de sucre avainillat
-un polsim de sal
-la pell d'una llimona
-un canó de canyella

En fred, amb la batedora, barrejar bé la llet, els rovells, el sucre, el midó, el sucre avainillat i la sal.
Afegir la pelll de llimona i el canó de canyella.
Posar-ho en una cassola i  , sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta, escalfar-ho, sense que arribi a bullir, aleshores abaixar el foc i seguir remenant fins que tingui la consistència de crema que a nosaltres ens agrada. Retirar-ho del foc i remenar un minutet més. Treure la llimona i la canyella
Abocar-ho en sis platets o cassoletes de fang.
Empolvorar de sucre i cremar-ho, amb un bufador, una pala, o posant-ho uns minuts al gratinador.

I ja sé que vaig tard, però aquests dies hem estat una mica més "enfeinats " del compte i no he arribat a temps a La Recepta del 15, organitzat per Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta.  Però em sembla que m'hi deixen afegir!

Comentaris

  1. salutaçións Dolça, já has vist el méu comentari al blog del josepb, cal dir lo mateix per a tú, la crema catalana bonissima........paco

    ResponElimina
  2. Hola,
    I tant que si! la teva la millor, amb l'aspecte ja ho diu tot..
    A la pregunta de la crema de cacauet, si no hi ha massa problema en comprar-la en els supers. En el Condis i Lidl hi ha. Està a l'apartat on està la Nocilla, xocolates.. Però segur que en altres la pots trobar sense massa dificultat. Feliç dia de Sant Josep!

    ResponElimina
  3. Tens raó, cada u pensa que la seva crema és la millor.
    Ben mirat totes son bones, però diferents.
    Aquets procés d’elaboració que has fet no el coneixia, soc dels que creu com tu, que la crema no ha de bullir. Ja hem après una cosa més
    bona cuina

    ResponElimina
  4. Dolça; Si tu diuen els de casa, de segur que és la millor, que carài¡¡.
    Felicitacions Dolça¡¡ :-D

    ResponElimina
  5. Una crema catalana deliciosa! ha quedta d'escàndol i tant catalana!
    Molts petonetss

    ResponElimina
  6. M'encanta aquesta tradició :)
    Felicitats a tots els Joseps!

    ResponElimina
  7. Hola Dolça!
    Al final has fet crema catalana! :D Si vols pots entrar encara a la llista de la Recepta del 15, eh? que ja saps que aquí no tenim restricció de dates! jejeje
    Segur que la teva és boníssima!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. bona crema catalana i soc como tu la crema a 90º
    bona setmana
    peto
    miquel

    ResponElimina
  9. Dolça, t'ha quedat molt bé. A casa no tenim problemes amb la lactosa però està bé tenir-ho en compte.
    Fins aviat

    ResponElimina
  10. Una cremeta tradicionaL. si a casa et diuen que és la millor, nO hi ha dubte: ÉS LA MILLOR!uNA ABRAÇADA!

    ResponElimina
  11. a csa també sóm tipics i tòpics i tenim Joseps ..... Res que la tradició mana i a conservar-la per molt temps.

    ResponElimina
  12. Hola Dolça. Siempre que tengo ocasión me pido después de la cena de los viernes con los amigos este postre y es que me gusta a rabiar.
    No sé si la que has hecho será la mejor o no tal como dices pero puedo asegurarte que de la ración que me pusieras no quedaría ni señal.
    Tiene una pinta fabulosa.
    Saludos

    ResponElimina
  13. Gloria...no trobo el coc :-P

    T'ha quedat preciosa la crema amb aquesta galeta, et mereixes un 10 :)

    ResponElimina
  14. Perdó per comentar un post vellet, però m'ha fet il·lu veure que casa meva no és l'única on els ingredients de la crema es barregen en fred i es couen només una vegada. Ja m'estava traumant de veure que totes les receptes couen la llet primer...

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides