Crema catalana... ho mana la data, és St Josep!!
I seré tan típica i tòpica com mana la data. Felicitaré a tots els Joseps, Josepes, Peps, Pepes... amb aquesta magnífica crema catalana.
La recepta? M'imagino que la de tots i cadascun de nosaltres, més o menys la mateixa, però amb el puntet personal que fa que em pensi que és la millor, almenys a casa m'ho diuen, què carai!!!
La millor o no, aquesta és la meva crema, dedicada a tots i totes els que teniu algun motiu de celebració un dia com avui:
- 1 litre de llet ( jo la he agafat sense lactosa, per allò de les intoleràncies)
-10 rovells d'ou
-200g de sucre
-50g de midó per espessir crema
-1 culleradeta de sucre avainillat
-un polsim de sal
-la pell d'una llimona
-un canó de canyella
En fred, amb la batedora, barrejar bé la llet, els rovells, el sucre, el midó, el sucre avainillat i la sal.
Afegir la pelll de llimona i el canó de canyella.
Posar-ho en una cassola i , sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta, escalfar-ho, sense que arribi a bullir, aleshores abaixar el foc i seguir remenant fins que tingui la consistència de crema que a nosaltres ens agrada. Retirar-ho del foc i remenar un minutet més. Treure la llimona i la canyella
Abocar-ho en sis platets o cassoletes de fang.
Empolvorar de sucre i cremar-ho, amb un bufador, una pala, o posant-ho uns minuts al gratinador.
I ja sé que vaig tard, però aquests dies hem estat una mica més "enfeinats " del compte i no he arribat a temps a La Recepta del 15, organitzat per Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta. Però em sembla que m'hi deixen afegir!
La recepta? M'imagino que la de tots i cadascun de nosaltres, més o menys la mateixa, però amb el puntet personal que fa que em pensi que és la millor, almenys a casa m'ho diuen, què carai!!!
La millor o no, aquesta és la meva crema, dedicada a tots i totes els que teniu algun motiu de celebració un dia com avui:
- 1 litre de llet ( jo la he agafat sense lactosa, per allò de les intoleràncies)
-10 rovells d'ou
-200g de sucre
-50g de midó per espessir crema
-1 culleradeta de sucre avainillat
-un polsim de sal
-la pell d'una llimona
-un canó de canyella
En fred, amb la batedora, barrejar bé la llet, els rovells, el sucre, el midó, el sucre avainillat i la sal.
Afegir la pelll de llimona i el canó de canyella.
Posar-ho en una cassola i , sense deixar de remenar amb una espàtula de fusta, escalfar-ho, sense que arribi a bullir, aleshores abaixar el foc i seguir remenant fins que tingui la consistència de crema que a nosaltres ens agrada. Retirar-ho del foc i remenar un minutet més. Treure la llimona i la canyella
Abocar-ho en sis platets o cassoletes de fang.
Empolvorar de sucre i cremar-ho, amb un bufador, una pala, o posant-ho uns minuts al gratinador.
I ja sé que vaig tard, però aquests dies hem estat una mica més "enfeinats " del compte i no he arribat a temps a La Recepta del 15, organitzat per Els fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta. Però em sembla que m'hi deixen afegir!
salutaçións Dolça, já has vist el méu comentari al blog del josepb, cal dir lo mateix per a tú, la crema catalana bonissima........paco
ResponEliminaHola,
ResponEliminaI tant que si! la teva la millor, amb l'aspecte ja ho diu tot..
A la pregunta de la crema de cacauet, si no hi ha massa problema en comprar-la en els supers. En el Condis i Lidl hi ha. Està a l'apartat on està la Nocilla, xocolates.. Però segur que en altres la pots trobar sense massa dificultat. Feliç dia de Sant Josep!
Tens raó, cada u pensa que la seva crema és la millor.
ResponEliminaBen mirat totes son bones, però diferents.
Aquets procés d’elaboració que has fet no el coneixia, soc dels que creu com tu, que la crema no ha de bullir. Ja hem après una cosa més
bona cuina
Dolça; Si tu diuen els de casa, de segur que és la millor, que carài¡¡.
ResponEliminaFelicitacions Dolça¡¡ :-D
um que rica me invitas,un besin
ResponEliminaUna crema catalana deliciosa! ha quedta d'escàndol i tant catalana!
ResponEliminaMolts petonetss
M'encanta aquesta tradició :)
ResponEliminaFelicitats a tots els Joseps!
Hola Dolça!
ResponEliminaAl final has fet crema catalana! :D Si vols pots entrar encara a la llista de la Recepta del 15, eh? que ja saps que aquí no tenim restricció de dates! jejeje
Segur que la teva és boníssima!
Petonets
Sandra
bona crema catalana i soc como tu la crema a 90º
ResponEliminabona setmana
peto
miquel
Dolça, t'ha quedat molt bé. A casa no tenim problemes amb la lactosa però està bé tenir-ho en compte.
ResponEliminaFins aviat
Una cremeta tradicionaL. si a casa et diuen que és la millor, nO hi ha dubte: ÉS LA MILLOR!uNA ABRAÇADA!
ResponEliminaa csa també sóm tipics i tòpics i tenim Joseps ..... Res que la tradició mana i a conservar-la per molt temps.
ResponEliminaHola Dolça. Siempre que tengo ocasión me pido después de la cena de los viernes con los amigos este postre y es que me gusta a rabiar.
ResponEliminaNo sé si la que has hecho será la mejor o no tal como dices pero puedo asegurarte que de la ración que me pusieras no quedaría ni señal.
Tiene una pinta fabulosa.
Saludos
Gloria...no trobo el coc :-P
ResponEliminaT'ha quedat preciosa la crema amb aquesta galeta, et mereixes un 10 :)
Perdó per comentar un post vellet, però m'ha fet il·lu veure que casa meva no és l'única on els ingredients de la crema es barregen en fred i es couen només una vegada. Ja m'estava traumant de veure que totes les receptes couen la llet primer...
ResponElimina