Coc de xocolata amb avellanes (38)

Fa molts dies que no faig cap coc ni cap recepta amb avellanes i a casa ja s'enyoren una mica, sobretot del primer.
Però amb aquest ja he fet les paus amb ells. He versionat a la meva manera la Tarta Carolina que al seu dia va publicar la revista HOLA en un llibre monogràfic sobre la xocolata i ha quedat un coc de textura humida, que ve molt de gust ara que ja comença a fer fresqueta.


Necessitem:
-Una rajola de 200g de xocolata negra (mínim 70%)
-200g de sucre
-150 d'oli d'oliva
-3 cullerades soperes de farina
-1 culleradeta de llevat en pols.
-4 ous
- avellanes per posar per damunt.

Desfer la xocolata. Muntar 3 clares a punt de neu ben fort.
Barrejat l'oli i el sucre remenant-ho bé. Afegir-hi l'ou sencer i els tres rovells i batre-ho bé fins tenir una massa homogènia. Posar-hi la farina, barrejada amb el llevat, a poc a poc, sense deixar de remenar. Afegir-hi amb cura i sense deixar de remenar les clares muntades.
Preparar un motlle amb farina i oli perque no s'engnxi i abocar-hi la massa. Hi posem les avellanes pel damunt i ho posem al forn, ja calent, a 180º, uns 40 minuts.
Vigilar de no passar-vos en la cocció ja que ha de quedar humit de dins, és a dir quan el punxeu no ha de sortir l'escuradents sec del tot.
Ve de gust? ja veureu com us agrada!!

Comentaris

  1. Un bizcocho de chocolate y avellanas riquísimo!!!! un besito

    ResponElimina
  2. aquest coc de xocolata i avellana ha de ser boníssim!

    ResponElimina
  3. El dia que els gustos es puguin transmetre per internet, et postularé pel Premi Nobel de Cuina. Els de casa teva em fan una enveja MALSANA,
    Felicitats

    ResponElimina
  4. Tu amb les avellanes, jo amb les pomes!!!!
    Quin coc mes rebó, si em sembla que m'arriva l'oloreta!!!!

    Petons

    ResponElimina
  5. Buenisima coca!Chocolate y avellanas es la combinacion perfecta,sabra a bombon.
    Besets.

    ResponElimina
  6. coc de textura humida. Màgiques paraules per a les meves oides i per al meu paladar.

    El compro!! A kilos!! :DD

    ResponElimina
  7. La combinación chocolate-avellana es la preferida en mi casa bueno en casi todas las casas ¿verdad?
    Te ha quedado muy apetecible.
    Saludos

    ResponElimina
  8. Ja n'agafaria un tros ara mateix, m'apunto la recepta per fer-la a casa, això de les avellanes i la xocolata serà bo de debò!

    ResponElimina
  9. M´encanta la xoxolata i totes les postres que en portin em chiflen!!!
    Quin coc més bo!!!
    Prenc nota!!!
    Un petonet de xocolata!!!

    ResponElimina
  10. si a mi em diuen el rei de l'arròs perquè n'he publicat 35, a tu que arribes al coc 38 t'hem de dir... LA REINA DE LA COCA!
    i amb 'vellanes' de reus, of course!

    ResponElimina
  11. Un coc boníssim, amb xocolata i avellanas uhmmm....

    Petonets

    ResponElimina
  12. fresay pimienta, Eva, M.Dolores, Carmen,AnaPowel: si que está rico y es facilito de hacer.Bo i facilet, animeu-vos!

    Sotaescala, m'agrada això de Nobel de Cuina, llàstima que els suecs no tinguin calerons per a la dotació econòmica, jejej

    Dolorss, cadascuna fent pàtria amb el producte de casa!

    mesilda, doncs si, una miqueta de gustet de Ferrero Roché!

    Piligoto, celebro que te guste.

    Oscar, de textura humida... i de xocolata ... mmmm sense més comentaris!

    Visc a la cuina, a veure si t'agrada tant com a nosaltres!

    Titanii, gràcies pel petonet de xocolata, m'ha encantat.

    manel, de reina dels COCS (no de les coques) a rei de l'arròs: Gràcies pel cumpliment.



    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Visca les avellanes de Reus :)
    Xocolata i avellanes, la millor combinació del món. I cuit al punt just, una mica humit com un brownie, és com m'agrada més...
    I tant que ens ve de gust! ;)

    ResponElimina
  14. Aquet coc pinta molt bé, però que molt bé.
    Petons

    ResponElimina
  15. no era un compliment, és una veritat. i d'una altra banda, una petita broma, perquè sé que no t'agrada dir-ne coca com fem nosaltres. i potser millor, perquè reina de la coca sona una mica lleig i pot portar a confusions que em sembla que no t'escauen!
    una abraçada

    ResponElimina
  16. per esmorzar o berenar,... fantastic
    a casa tampoc passen gaires dies sense un coc...
    Una abraçada

    ResponElimina
  17. Això a de estar "de muerte" ;.
    Salutacions des de Osona . Anna . PD: Gràcies per la teva visita .

    ResponElimina
  18. M'agrada el toc reusenc de les avellanes :-)

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides