COQUES AMB CIRERES
Corpus és la darrera de les festes de la primavera. Un dijous que es celebra 11 dies després de la segona Pasqua. El toc general de festa, la sortida dels gegants, la coca amb cireres, l'ofici religiós, la professó i les ballades dels elements festius de la ciutat configuren aquesta festa que, per
a molts és com el tret de sortida cap a la Festa Major de Sant Pere.
a molts és com el tret de sortida cap a la Festa Major de Sant Pere.
Per Corpus surten els gegants i és tradicional celebrar-ho menjant coca amb cireres. La coca amb cireres es pot fer amb dos tipus de massa, amb la massa adobada, com la de la recepta que aquí ens explica la Mariona Quadrada; o amb la massa de coca de forner que recupero de la recepta que us vaig posar per aquestes mateixes dates ara fa un any.
Aquest any, però, he aconseguit cireres negretes, d'aquelles tan dolces que fan molt de suc, que, si et descuides quan les menges et cau un regalim boca avall... i vigila que taquen molt! Aquestes cireres, en coure's, barrejades amb el sucre deixen anar el seu almívar, de color vinós, que fa que la coca sigui una menja insuperable.
Costen d'aconseguir aquestes cireres, però val la pena intentar-ho ja que la coca amb cireres negretes és un tipus de postre que s'està perdent, però que si la tasteu entendreu perquè calia fer l'esforç.
Amb aquesta coca també participo al concurs de receptes amb cireres del blog LAZY BLOG, el concurs el promou la DO cerezas del Jerte, unes cireres boníssimes i que ara estan en plena temporada!
Que coca más rica!! No conocía la tradición de comer esta coca por esta fecha. Me ha parecido interesante.
ResponEliminaAunque lo cierto es que vista la coca yo me la comería todo el tiempo.
Un beso.
La vaig veure al programa Divendres, quan va estar aquí a Reus, que bé que hagis posat la recepte.
ResponEliminaGraciès per compartir-la
Petonets guapa
que rica¡¡¡¡
ResponEliminabuscare esas cerezas
un beso
GEnial aquesta coca, està super ben feta i segur que és suculenta!!! Molts petons i gràcies per comapartir-la!!
ResponEliminaUna coca de cerezas que no importa comerla en cualquier momento. He visto tu entrada de hace un año y te dije que si me podrías mandar un trozo, ahora vuelvo a decirlo porque debe ser una delicia poder probarla.
ResponEliminaTiene que estar exquisita.
Saludos
No pot ser, una coca de la meva fruita preferida!! No pot serrrrrrrr!!
ResponEliminaQuin regal més bó per acabar el dilluns :)
Ja en faria un mos...les cireres boníssimes, si són d'aquestes que descrius tant bé, excel.lents!A reveure!
ResponEliminaDolça que bones són aquestes coques, amb tu permís me la còpia que tenia ganes de fer una.
ResponEliminapetons maca
Divina, t'ha quedat divina!!Fa un goig tan bo tan maduretes!!
ResponEliminaGràcies per la recepta, ben facileta i deliciosa!!
Petonets,
Vanesuky.
Que saborosa t'ha quedat! I la manera de fer-la, molt original: apuntada està!
ResponEliminaUna recepta fantàstica, a més l'aspecte és insuperable. Gràcies.
ResponEliminaPetonets
Recordo perfectament el post de cireres que vas posar fa un any... no sabia gens aquesta tradició de fer coc de cireres per corpus. En canvi, aquest any ja l'esperava, je je je... i t'has superat de llarg!
ResponEliminaquin luxe aconseguir aquestes cireres per a la coca.
ResponEliminapt!
gràcies per penjar la recepta!! i a més amb dues variants!! fa unparell d'anys vaig estar a Reus per la FM i vaig veure que totes les pastisseries practicament en tenien, pero no vaig trobar receptes! Tenia la idea de fer-la, però ara "cau" segur!!!
ResponEliminaQue delecia de coca y de cuantas cosas aprendemos.
ResponEliminaUn beso
kina bona pinta, els meus sogress tenen molts cireres i ja han començat a donar-me, aquest any són molt dolçes
ResponEliminapetons
Empezaria a comermela ya!!se ve buenisimaaaa....como me gustan esos chorretones de cereza ummmm.....
ResponEliminaBesets.
Una coca que des d’estar d’allò mes bona, moltes gràcies per compartir-la, amb quedo la de, amb coca de forner.
ResponEliminaPetonets
Quina coca! ja m'imagino regalimant el suquet aquest vermellós.....
ResponEliminaAl meu poble la festa Major també és a Sant Pere.
Muas!
Ummm la coca de cerezas tiene que estar delicicosa, jamás la he comido y me muero d eganas, así que tomo nota;) un beso
ResponEliminaQue delicia de coca, pensé que eran arándanos y no cerezas.
ResponEliminaQue disfrutes de las fiestas y tambien de esta rica coca.
Un besito.
Empar, es una tradició de casa meva: Reus, per Corpus surten els gegants i mengem coques de cireres.
ResponEliminaNeus, aquest programa DIvendres farà que es coneguin costums d'aquí i d'allà que d'altra manera es dificil que siguin conegudes.
Isa, son cerezas difíciles de encontrar ya que tienen una piel muy fina y se conservan muy poquito tiempo, pero si conoces alguien que tenga un cerezo de negritas vale la pena usarlas para hacer dulces!
Vermells, gràcies a vosaltres per voler-la compartir amb mi!
Juan, si ya me lo dijiste el año pasado y este repites... tendré que enviar-te una para que la pruebes, verdad?
Oscar, siiiiiiiii que pot ser, i és regal de dijous ( de Corpus)!
mercè, ai, aquell regalim de color vinós... que només té una pega, si et cau a la camisa blanca ja la pots llençar!!
M.José, i a Tarragona, se'n mengen de coques de cireres per Corpus?
Vanesuky, gràcies, ja sé que tu la has posada en pràctica amb un bon resultat!
Visc a la cuina, d'original res, típica de REUS!
Carmen (Dulces bocados), gràcies a tu!
PTNTS
Dolça
Esa torta de cerezas se ve deliciosa,con tu permiso me copio la receta de los CARQUINYOLIS,gracias por tu comentario en mi Blog,me pongo de seguidora para poder seguir tu Blog,nos vemos un besazo
ResponEliminaGemma, realment recordaves l'entrada de l'any passat? quina memòria, amb la quantitat de blocs que freqüentes! Realment aquest any la qualitat de la cirera ha fet que la coca hagi guanyat mooooolt!
ResponEliminaEva, tinc una botiga de fruites i verdures de capçalera que és una meravella!
Anirac, les que vas veure a les pastisseries són tipus la recepta de la Mariona Quadrada, la que us he posat jo és de forn de pa!
Curra, es lo que tiene el mundo de los blogs, aprendemos y intercambiamos!!!
Lídia, si te'n sobren... ja ho saps, jejej
mesilda, si encuentras cerezas jugosas es facilísima de hacer, ya verás!
Sion, a mi també m'agrada més la coca amb la massa de forner, el gust de la coca no emmascara gens el gust de les cireres.
gemma, hi ha tans pobles que celebrem la Festa Major per Sant Pere... i amb pòlvora i coets!
fresaypimienta, esto tiene remedio... manos a la masa !
PTNTS
Dolça
Quina bona pinta aquesta coca de cireres! no la coneixia, però ha d'estar super bona!
ResponEliminaSalutacions!
Bien divina ♥
ResponEliminaNo hi ha res com "el temps de cireres". Quina coca noia!
ResponEliminaUna abraçada
Quelle tarte. j'aime beaucoup.
ResponEliminaA bientôt.
El meu cirerer comença a agafar color vermell, però les garses es fan un bon tip de cireres i no sé si me'n deixaran gaires!
ResponEliminaQuin goig que fa aquesta coca amb les cireres negres. Ja ho crec que han de ser bones i ben sucoses! Les meves encara estan una mica àcides. A veure si quan ja estiguin a punt per fer coques, no me'n queda cap!!!!!
Una abraçada
Si no me equivoco, no has dado los ingredientes exactos para hacer la coca.
ResponEliminaQué pena que no hayas publicado las recetas en roman paladino. Yo no he conseguido entenderlo completamente.
No obstante, gracias.
Bueno!!
ResponEliminaQue postre tan rico.
Dan ganas de meter el cubierto por la pantalla.
Te felicito.
Una coca com aquesta la feia la meva àvia i estava increïble !!! .. algunes vegades he estat buscant aquest tipus de cireres, fins i tot en fires monogràfiques al voltant d ela cirera.... però no les trobo ... on es poden aconseguir??
ResponEliminadolça, a veure la coca tan guapa que has fet, mareméguadelremei, cal no haverla vist mai, en donaré una réplica prou distinta...já u vorás....salutaçións paco
ResponEliminaYa sabes que me encanta esta coca, Dolça!!!! Una delicia. Besitos.
ResponEliminaQuina coca! bona bona bona y sucoseta amb el suquet que regalima endolçat per les vores.
ResponEliminaMira si vaig tard qeu em pensava que encara no havia passat el corpus , però a mi em va be igual eh?
si trobo d' aquestes cireres, en faré una. Però amb la massa de forner que m' agrada més..
ResponEliminaayyy; que bo !!! M'encanten aquests tipos de coques...
ResponEliminaBsss
Hola!!! ahir a la tarde vaig fer aquesta coca i ja no quedar ni un bocinet.
ResponEliminaEn breu la publicare
Un petonet
Muchísimas gracias por participar con esta coca tan estupenda. Qué bueno que la compartas con nosotros. Un beso.
ResponEliminaY suerte para el concurso!!