Pastís salat d’olives i pernil dolç
Ha estat una setmana de Festa, de seguici festiu, de TRONADA, i com no! de revetlles.
I què hi ha en una revetlla de Sant Pere? Menjar. Beure. Masclet. Coques. Música i ballaruca!
Una petita mostra d’uns entrants de revetlla pot ser aquest pastís salat d’olives i pernil dolç:
Necessitem:
- -250g de farina
- - 4 ous
- - 1 sobret de llevat
- -1/2 gotet de cava
- -1/2 gotet d’oli d’oliva Siurana
- -1 paquet de taquets de pernil dolç
- - 1 llauna d’olives (sense pinyol)
- - 100g de formatge ratllat
Barregem els ous, l’oli i el cava amb la batedora ( TCH : V3 1 minut)
Hi afegim la farina i el llevat i ho barregem fins aconseguir una massa fina i homogènia (TCH: V3-5 2 minuts)
Amb una espátula hi barregem les olives, el pernil a taquets i el formatge ratllat i ho remenem amb cura.
Untem un motlle de corona, de silicona, amb oli, i hi aboquem la massa.
Ho posem al forn, preescalfat a 200º, uns 45 minuts.
Aquí teniu la recepta d’on m’he inspirat, l’original és
sense gluten.
Per acompanyar la revetlla un bon assortit de coques, on no hi pot faltar la nostra típica coca de cireres.
Aprofito per fer-vos saber, que amb aquesta coca estic participant al concurs Cuinar amb els productes de la nostra terra té premi que fan gastroteca.cat junt amb el Tàpies Variades de Catalunya Ràdio.
Si la voleu veure i us agrada aquí la teniu.
Ara només queda que la mossegueu. Si us ve de gust, és clar!
Por favor, qué rico todo! Un beso.
ResponEliminaEts una artista dels cócs, aquest cop en versió salada. Segur que et va quedar boíssim, el secret, l'oli de Siurana ;)
ResponEliminaI la coca de cireres... tot un clàssic que et quedar fantàstic!
Peró que bona que te que esta aquesta coca salada.
ResponEliminaDiria que has fet un canvi de look al bloc no???
Un petonet
Que bo aquest pastís salat, el provaré a casa, segur que els encanta! I la coca de cireres té un aspecte...
ResponEliminaQuantes coses bones!!
ResponEliminaUna abraçada,
Jo em quedo amb el pastís de cireres, perquè si faig el salat me l'hauria de menjar tot jo sola: un, no menja mai olives, l'altre no vol pernil dolç, l'altre, ni una cosa ni l'altra...
ResponEliminaAmb el cireres ens barallaríem per aconseguir el tros més gros!!!!
S'ha acabat la festa major de Reus, però segur que els pobles del costat també les celebren durant l'estiu. Així, de festa en festa (i de coc en coc),l'estiu es passa millor!
Una abraçada
Per aquí també se celebra sant Pere, però no tenim la sort de celebrar-ho amb uns maravellosos cocs com aquests teus... sobretot el de cireres, al que tu ja saps que jo sempre m'hi apunto
ResponEliminaUna abraçada
Aquest pastís salat m'ha agradat tant que el farè aquest cap de setmana. Ostres quines ganes que tinc ara mateix de tastar-lo!!
ResponElimina:)
Oh quina passada la foto del focs i la del pastís amb aquestes olives a dins, ummm!!! i desprès per rematar'ho la coca de cireres s'em fa la boca aigua!!
ResponEliminaPetons
Dolça; Quin contrast amb aquest pastís d'olives i pernil dolç... i per les festes de Sant Pere de Reus, queda molt ben companyada, no?
ResponElimina:-D.
quin pastís ben curiós
ResponEliminabon cap de setmana
El xivatillo de wordpress m'ha dit algú parlava de mi jajajaja.
ResponEliminaUna bona elecció de pastís salat, a mi m'encanta fer-los, són tant bons!
Encara que jo ara per esmorçar agafaria un trosset de coca de cireres que fa una pinta.... :)
Me ha encantado el pastel salado, se ve riquísimo!!!! un beso
ResponEliminaqué rico!! vaya con las fiestas!! que tengas mucha suerte en el concurso, ya nos contarás!
ResponEliminabesos
Un pastís saladet molt i mot bo !
ResponEliminaLa festa be, oi?
ResponEliminaapa i ara a esperar les vacances d'estiu que ja les tens aquí de ben segur.
Sort en el concurs, que t'ho mereixes.
Petons
Molt bones coques!!! començaria per la salada i acabaria amb la de cireres...ummmm
ResponEliminaEspero esa receta que me dijiste para el concurso de cerezas, sea en catalán o en castellano, será un lujo contar con tu participación...
ResponEliminaEntre tanto, qué gusto este pastel con jamón y aceitunas, qué rico con ese aceite...
Jo en vull un tall de cada.
ResponEliminaMuas!
Et pots creure que en la vida no havia vist una coca de cireres?
ResponElimina