Cake salat d' espàrrecs, tomàquet i mozzarella
Vam començar amb una crema de ceps, després el cake de verdures acompanyat per una amanida de brots tendres amb vinagreta d'albergínia i unes senzilles maduixes de postres. Tot regat amb un Brut Nature Gran Reserva ben fresquet va fer que la sobretaula acabés a quarts de set.
Per a fer el cake vaig necessitar:
- - 3ous
- -150g de farina
- -1 sobre llevat en pols
- -100cc d'oli d'oliva
- -125cc de llet
- - 100g de formatge ratllat
- -200g de mozzarella
- - 4 tomacons de penjar
- -8 espàrrecs verds tendres
- -sal i pebre
Posar en una paella amb una miqueta d'oli els espàrrecs tallats a foc ben baixet.
Escaldar els tomàquets, pelar-los tallar-los a daus i afegir-los als espàrrecs. Quan ja estigui cuit retirar-ho del foc i deixar-ho refredar. Una vegada estigui fred afegir-hi la mozzarella tallada a daus.
A banda, amb la batedora barrejar els ous i la farina barrejada amb el llevat, afegir-hi la llet i l'oli, al final el formatge ratllat. Amb cura barrejar-ho amb els espàrrecs, el tomàquet i la mozzarella i posar-ho en un motlle que haureu preparat untant-lo amb unamiqueta d'oli i pa ratllat.
Ho posareu al forn que ja tindreu calent a 180º una mitja hora.
Si ho voleu fer amb la TCH:
Posar el protector a les ganivetes.
A V1, a 70º durant 4 minuts posarem els espàrrecs i el tomàquet(sense pell) tot tallat a daus. Ho treurem del bol i ho deixarem refredar. Una vegada fred hi afegirem la mozzarella tallada a daus.
En el mateix bol, treient el protector de les ganivetes, posarem a v3 els ous i la farina barrejada amb el llevat, pel forat de la tapa i anirem afegint l'oli, la llet i el formatge ratllat. Hi donarem un parell de cops de Turbo.
Barrejarem amb cura les dues preparacions i ho posarem en un motlle al forn, ja calent a 180º, uns 30 minuts.
ese pastel tiene que estar buenisimo me encanta
ResponEliminaun saludo
M'encanten els pastissos salats!!!me l'apunto!!!
ResponEliminam'agraden molt els cakes salats, i això que els he descobert fa ben poc.
ResponEliminaAquest ha de ser tan bo, no et quedarà un trosset?
pt!
Em quedo amb el pastis o cake salat i ... el cava!!!!
ResponEliminapetons
Per ser un dinar senzill, trobo que et vas lluir molt! La crema, aquest pastís i unes maduixes és un menú deliciós.
ResponEliminaEls cakes salats m'encanten, tenen la justa proporció entre un plat informal i original...
Mmm que bo deu estar mai he fet un cake salat sempre els faig dolços ...... serà questió de fer l'experiència..
ResponEliminaptonassos
Este menú exquisito y si se comparte con amigos y sobremesa incluída pues ya de cine.
ResponEliminaUn beso
Guau, quina sort les teves amigues! Té una pinta deliciosa.
ResponEliminaPetons!
Gemma
Ayer tuve la suerte de estar en este "momento" del que nos habla Glòria i os puedo asegurar que el pastel estaba "en armonia" con la velada.
ResponEliminaMuy bueno tu menu,estos pasteles salados me encantan,son muy sabrosos y admiten gran variedad de ingredientes.
ResponEliminaBesets.
Un cake salat té moltes possibilitats aquest m'agrada...algun dia te'l copio!
ResponEliminaPtnts
Quina recepta més bona!!! I quina sort tenen les teues amigues amb una supercuinera com tu!!! Salutacions
ResponEliminaMolt bona la combinació d'ingredients per aquest pastís salat. Això és el millor que tenen que pots combinar molta varietat de verdures i formatges per fer-los i t'arreglen un sopar en un moment.
ResponEliminaAprofito per preguntar: oli d'albergínia? com el prepares?
PEtons
Jo encara no m'he estrenat amb els cakes salats, però aquesta queda guardada, no trigaré gaire.
ResponEliminaMuas!
Que bo aquest pastís salat!!!!
ResponEliminaMe l'apunto per copiar-lo!!!
Ptnts
M'agrada la combinació! segur que estava d'allò més bo!!
ResponEliminauna abraçada!!
Per fer coses especials no cal complicar-se, segur que amb un dinar senzill podem gaudir més :) Segur que els va encantar.
ResponEliminaJo me l'apunto ja, que los cakes són lo meu :)
Isa, por lo facilito que es realmente está riquísimo!
ResponEliminaSílvia, si t'agraden els pastissos salats ja ho saps, amb aquesta base pots anar canviant les verdures i els tipus de formatge i vas variant de pastís!
*Eva*, em sap greu, la mica que va sobrar es va acabar per sopar!
Dolorss, el cava ben fresquet va ser el que va ajudar més a tenir una agradiblíssima sobretaula!
Gemma, informal però pensat! Però tampoc em va donar tanta feina, no et creguis!
Mar, doncs ja comença a ser hora de canviar-ho, no et sembla?
Curra, efectivamente, tu lo has dicho muy bien!
Gemma, guspires... les meves amigues tenen sorrt el dinar i jo de la seva companyia...són estones difícils d'aconseguir i de tant en tant s'ha d'intentar, no et sembla?
Milagros, gràcies per ser-hi!!!
Mesilda, esto es lo que tienen de bueno los pasteles salados, no te parece?
Marta, si el copies, a veure a qui li deixes degustar,eh!! jejej
Francesc, la recepta es facileta i resultona, no cal ser cap supercuinera, de veritat!
laia, t'he deixat l'explicació de com es fa la vinagreta d'alberginia al teu blog. Si et queda algun dubte m'ho dius, ok?
Gemma, jo també era reàcia als pastissos salats però una vegada m'hi vaig llençar no fallen mai i solventen sopars i trobades improvisades, amb èxit!
Glutoniana, si t'agraden els cakes segur que aquest o algun de molt semblant hauràs fet.
PTNTS
Dolça
Hola Dolça
ResponEliminaMe encantan los pasteles salados, una delicia de receta.
Feliz semana x