Coc d'avellanes amb codonyat (21)

Aquest curs que comença tinc al cap fer alguna cosa una mica diferent. He pensat fer un apartat al blog de receptes amb productes típics de la meva zona, però sense que siguin les receptes típiques, o almenys que no tot siguin receptes típiques. I he pensat que aquest any les receptes poden ser amb un producte amb DO Reus, és a dir les avellanes. La freqüència d'aquesta recepta pot ser mensual i si algú de vosaltres en té alguna que vulgui donar a conèixer només cal que me la faci arribar i sense cap inconvenient posaré el link .


La recepta d'aquest mes de setembre: COC D´AVELLANES AMB CODONYAT
Necessitem:


  • - 4 ous
  • -200cc d'oli
  • -200g de sucre
  • -1 sobret llevat ràpid
  • -200g de farina
  • -200g d'avellanes DO REUS torrades mòltes (farina d'avellana)
  • -1 culleradeta de canyella

Amb la TCH:

Posem els ous i l'oli, V-3, 10 segons.
Deixem la màquina a V-3 i anem tirant, pel forat de la tapa, el sucre, el llevat, la farina i la farina d'avellana. Al final de tot s'hi afegeix la canyella. Es puja la velocitat 5-7-9 uns 10 segons i ja ho tenim a punt.
Preparem un motlle amb oli i farina i hi aboquem la pasta. Hi podem posar unes avellanes al damunt per guarnir-lo una mica.
Al forn, que ja tindrem calent a 160º, uns 50 minuts.

Mètode tradicional:
Batem una mica els ous i l'oli. hi afegim el sucre, el llevat, la farina i la farina d'avellana. Ho barregem tot fins que quedi ben homogeni. Hi posem la culleradeta de canyella i ho tornem a barrejar bé.
Preparem un motlle amb oli i farina i hi aboquem la pasra. Hi podem posar unes avellanes al damunt per guarnir-lo una mica.
Al forn, que ja tindrem a 160º, uns 50 minuts.

Ens el menjarem acompanyat d'una mica de codonyat.

Un secret: aquest codonyat és de la tardor passada i s'ha conservat en perfecte estat ja que el vaig congelar!

Comentaris

  1. Hola Dolça, em sembla una gran idea que ens donis a conèixer els productes de la teva zona! Has començat genial amb aquest coc tan original! gràcies!

    ResponElimina
  2. Doncs molt bona idea Dolça. Promoció dels productes de la terra, lo millor que hi ha. Per cert aquest coc una delícia. Salut!!!!!

    ResponElimina
  3. M'agraden moltíssim les avellanes, i les de Reus son fantástiques, no son comparables a cap altre. Nosaltres ens portem els fruits secs cap aquí,tenen un gust difícil de superar per altres. I gràcies pel secret del codony, el penso fer servir aquest any. Petons

    ResponElimina
  4. me encanta el membrillo, y esta forma de utilizarlo me parece deliciosa, buen trabajo!

    besitos,

    pity

    ResponElimina
  5. Quina pinta aquest cóc!
    Segur que aquesta nova idea de promocionar els productes de la teva zona serà un èxit
    Una abraçada
    Mònica

    ResponElimina
  6. s'ha de promocionar els productoes de la terra.......em sembla perfecta el que fas

    ptns

    ResponElimina
  7. Les avellanes de Reus són les més bones del món.
    M'agrada molt aquesta nova secció, segur que tots la seguirem amb molt interès, ja que els productes de casa nostra es mereixen tota la nostra atenció.

    ResponElimina
  8. Tot el que siguen propostes culinàries són una bona idea!

    ResponElimina
  9. Dolça; -No tot son postres...-
    La terra de casa nostra, dóna molts bons productes i de on ets tú de molts bons... les avellanes, els calçots, els vins, les taronges a Xerta... vinga doncs¡. Que vaigi de gust Dolça¡. Josepb -menja de bacallà-.

    ResponElimina
  10. Este bizcocho debe estar riquísimo. Me apunto tu receta para cuando termine de pasar el verano. Todavía no puedo encender el horno en casa

    Besos. Ana

    ResponElimina
  11. Dolça, doncs molt bona idea!! Així promous els productes de la terra. Bravo!
    Petons!

    ResponElimina
  12. Haces muy bien pomocionando los productos de tu tierra,a mi las avellanas me gustan mucho seguro que la coca es deliciosa.
    Besets.

    ResponElimina
  13. Hola DolÇa, que rico esta coca y con membrillo y avellanas... ¡cómo me gusta!

    Besos!!

    ResponElimina
  14. Millor sempre amb productes de la zona...esperem mes receptes així!!

    salutacions
    jorge
    http://pocohecho.wordpress.com/

    ResponElimina
  15. Una muy buena mezcla, ummm delicioso, besos, pepa.

    ResponElimina
  16. Molt bona idea, la nova secció.
    I el coc, boníssim. I ara aviat podrem fer-nos el codonyat a casa, que aviat hi haurà codonys.
    ptns.

    ResponElimina
  17. Molt bona te que ser aquesta coca.
    Jo fa uns anys que soc una mica de aquestes terres i m´agrada con eixa les vostres costums.

    ResponElimina
  18. quin coc més bo!!!! Està molt bé això de fer servir avellanes de la terra, boníssimes!

    ResponElimina
  19. Dolça, que cosa mas rica. Yo no se que hacer con la mermelada de membrillos que tengo, tiene poca salida.
    Esta receta me viene como anillo al dedo, ademas de las avellanas que son tan ricas.
    Un buen comienzo para el otoño.
    Que rico!
    Besos.

    ResponElimina
  20. con avellnas y membrillo nunca lo he comido, pero como ya pronto tendremos los membrillos en el mercado pienso hacerla.

    Saludos

    ResponElimina
  21. Una iniciativa boníssima!!! t´asseguro que no penso passar-me ni una entrada...i el coc ja el tinc apuntat :) petonets

    ResponElimina
  22. Que bon coc nena!!I amb avellanetes de Reus, oooohhhh!!!Bona combinació de sabors!

    Petonets preciosa.

    Vanesuky.

    ResponElimina
  23. A tots i totes,
    com que veig que us ha agradat la meva idea de fer "pàtria" us prometo una recepta amb "vellanes" de Reus un cop a l mes.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  24. Una idea excelente la combinación de las avellanas con el membrillo, tiene que estar buenísimo.
    Un beso.

    ResponElimina
  25. Que buena idea me gustò mucho tu receta tengo siempre Avellanas ,abrazos

    ResponElimina
  26. Em sembla una recepta fantàstica, i per proximitat geogràfica i amor compartit a les nostres avellanes m'agafo al peu de la lletra l'oferiment d'enviar-te receptes i et passo la del nostre bloc: http://untrossetdenatros.blogspot.com.es/
    Gràcies i bona castanyada!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides