CLOÏSSES PICANTONES
Divendres vaig anar a plaça i em vaig passejar per la parada del peix, com sempre, i al final vaig comprar crancs i galeres per fer fumet ja que tenia idea de fer fideus rossos i unes quantes cloïsses.
En arribar a casa vaig pensar com puc arribar a ser d'avorrida si faig sempre els menjars de la mateixa manera, d'acord que ja ens agraden i que als de casa no els agraden gaire les variacions però un dia és un dia, així que, amb una cabeça d'alls , una punta de bitxo, i un polsim de pebre vermell (de la Vera) vaig fer les cloïsses.
Ben picats els allets i sofregits a foc ben baixet, quan estan gairebé caramel·litzats hi afegim el bitxo i el pebre vermell, ho remenem ràpidament, hi posem una mica de sal i un gotet de vi blanc. Quan comença a bullir hi posarem les cloïsses, que haurem tingut una horeta en aigua perquè treguin la mica d'arena que puguin tenir, ho taparem i quan s'hagin obert ja les tindrem a punt per servir.
Van quedar picantones, no arribaven a ser picants de veritat, però tenien una miqueta més d'alegria i el vi, fresquet, va córrer més que en altres ocasions, però sense passar-nos!
Ens demanem aquest platillo extraodinari, pel vermut de diumenge. T'apuntes. Una forta abraçada!
ResponEliminaUmmm, que buenas, me gustan mucho y las tuyas se ven deliciosas, besos, pepa.
ResponEliminaBoníssim !!!i si amb tot això i posessis unes quantes mongetes del ganxet et quedaria d´allo més bé.
ResponEliminaMolt bonna aquesta recepta.
Muy buena la receta y la pinta sensacional, pero cuando la haga, le quitare picante porque no puedo con él, eso si,también haré buena cuenta del vino. jejeje
ResponEliminaUn beso
Dolça, quina bona pinta que fan aquestes cloises, han de ser boníssimes, ideals, com entrant de qualsevol àpat!!
ResponEliminaUn petó! beth
Com m'agraden laes cloïsses!! i com tu dius sempre las faig de la mateixa manera, saltejadas amb all i julivert, una miqueta de vi i llimona. Las farè així picantones la propera vegada.
ResponEliminaPetonets
Glòria, caram que decidida! Tota la raó que s'ha d'anar variant, però noia... hi ha cada plat que és difícil de substituir!!! ;)
ResponEliminaPetons!
¿Que puedo hacer una tapita? de estas almejas tan ricas.
ResponElimina"Que buenas que se ven",saludos.
JUAN
Una pinta estupenda, me gustaria hacerlas algun día, pero que es bitxo? No tengo ni idea!! gracias!
ResponEliminaJa em va bé que siguin "picantones" sense arribar a per picants, perquè sinó em fan fora de casa!!! No em deixen posar bitxo a cap menjar, i el pebre amb moderació! Tu creus que així puc anar variant les meves receptes? Les meves sí que són realment avorrides!
ResponEliminaUn petó
Mira que son bones i fàcils de fer, i amb pebre de la Vera, mai pot sortir malament. Petons
ResponEliminaJe je je... no m'estranya que corrés el vi, entre els bitxos, el pebre roig i els alls, devien quedar ben picantones!
ResponEliminaquin suquet que es veu més bo, i m'agrada la idea de posar-li un bitxo.
ResponEliminaCap a favorits que les vui fer
ptns
Si que és cert que de vegades tenint mil llibres de cuina i mil receptes acabem cuinant sempre igual. M'alegro que trobesses una manera diferent de fer les cloïsses :)
ResponEliminaDolça; Les cloïsses, són un bon entrant, amb tots aquests acompanyants, bó de debó¡¡. Jo el bitxo no l'hi posaría. Que vaigi de gust Dolça¡¡. Josepb -menja de bacallà-.
ResponEliminaIncreiblement delicioses!!M'encanten les cloïsses i diuen que són boníssimes pel Ferro!!I picantones, hummmmm!
ResponEliminaPetons preciosa.
Vanesuky.
Que cosa mas rica Dolça. Los mariscos picantitos son muy bien recibidos en esta casa. A ver si encuentro algo con cáscara para poder hacerlos.
ResponEliminaUn abrazo.
A mi també m'agraden ben picantones. Bona recepta. Un petó.
ResponEliminaQué pinta tienen esas almejas, dolça!!!! Ah! y muy buena idea la idea de los bizcochitos a la taza. Un besito, guapa.
ResponEliminaDoncs, ganxeta, amb aquest plat a casa teva t'han hagut de tocar les palmes, perquè m'estic imaginant el sabor d'aquestes cloïsses i només puc dir, que gràcies per la recepta i com gaudiré quan les faci. Bona festa major!!!! Salut!!!!
ResponEliminaQue bones les cloïsses, a mi també m'agranden picants, com aquestes que ens presentes, queda apuntat!!!
ResponEliminaQue maravilla de posting.
ResponEliminaExcelente salsa.
Feliz finde semana x
Que bones aquestes cloïsses, i una mica picantones.. mmmm
ResponEliminaptns.
DolÇa, qué rico!! Me volvería loca mojando pan en esa salsita... uuuuuuuummmmmmmmmm
ResponEliminaPetons!!
Gràcies a tots i totes pels vostres comentaris. Us vull aclarir que de bitxo n'hi vaig posar una punteta, que el ebre de la Vera que tinc és dolç i que els alls gairebé caramelitzats perden l apotència, per tant només són picantones, res de picants amb majúscula!
ResponEliminaLaura: bitxo=guindilla.
PTNTS
Dolça