Pastís de mató sense farina (6)
És un pastís molt lleuger, ja que no porta gens de farina. La gràcia són les clares muntades a punt de neu ben fort.
S'ha de tenir una cura especial a l'hora de treure'l del motlle ja que és molt flonjo i es trenca amb facilitat.
Necessitem:
Separar els rovells de les clares.
Agafar els rovells, el mató i el sucre i amb el batedor de varetes batre-ho fins que quedi una massa escumosa i blanquinosa.
A banda muntar les clares a punt de neu ben fort.
Barrejar amb molta suavitat les dues barreges.
Abocar-ho en un motlle untat amb mantega i posar-ho al forn, ja calent, durant una hora més o menys a uns 2ooº.
S'ha de tenir una cura especial a l'hora de treure'l del motlle ja que és molt flonjo i es trenca amb facilitat.
Necessitem:
- Una tarrina de mig quilo de mató
- 150g de sucre
- 6 ous
Separar els rovells de les clares.
Agafar els rovells, el mató i el sucre i amb el batedor de varetes batre-ho fins que quedi una massa escumosa i blanquinosa.
A banda muntar les clares a punt de neu ben fort.
Barrejar amb molta suavitat les dues barreges.
Abocar-ho en un motlle untat amb mantega i posar-ho al forn, ja calent, durant una hora més o menys a uns 2ooº.
hola, dolça, et torno la visita com t'havia promès i t'haig de dir que m'agrada força el teu bloc. de fet, estic fent ara mateix (el tinc al forn) el coc de iogurt, i em sembla que quedarà molt bo.
ResponEliminanomés un advertiment: a la recepte expliques com anar barrejant tots els ingredients, però et descuides el principal, el iogurt. ha vist que també t'ha passat en aquest pastís de mató sense farina, però ho he fet a ull i la massa ha quedat molt bé, ja et diré com és el resultat final.
felicitats per aquest bloc tan jove i fins ben aviat!
He descobert el teu bloc i la veritat m'ha agradat moltíssim!! Aquest pastís de mató ha de ser boníssim, i ha de tenir una textura tan suau... A veure si m'atreveixo a fer-ho!!
ResponEliminaGràcies Manel, ja ho he corregit. Coses de novata!
ResponEliminaEspero que et surti bé el coc malgrat el lapsus de la recepta!
Myriam, si el proves ja em diràs el què! Es un pastís que a casa s'ha fet sempre, em sembla que ja el feia una àvia i sempre surt bó.
dolça, ha quedat boníssim, una mica massa torrat per fora (la propera vegada posaré el forn més fluix), però súper esponjós.
ResponEliminaaixò de descuidar-se ingredients o fins i tot mitja recepta passa sovint, la setmana passada em vaig descuidar de posar el farcit a un pastís de patat i també em van haver d'avisar.
fins aviat!
té una pinta deliciosa, segur que era boníssima. enhorabona.
ResponEliminaDolça, ahir el vaig fer!!! un èxit! els ha agradat molt, es que acasa són fans dels pastissos de formatge, i ja et dic, aquest els ha encantat!
ResponEliminaGràcies per compartir-lo!