Amanida de patates amb all-i-oli
L´unic requisit és fer un bon morter d'all-i-oli. També el podeu fer amb la batedora però aleshores, enlloc d'all-i-oli, sembla maionesa amb all.
Feu l'all-i-oli suau, perquè després no "repeteixi" i veureu com repetireu.
Per a quatre persones.
- 4 patates mitjanes (busqueu-les llisses i de la mateixa mida)
- 2 ous durs
- 1 llauneta de tonyina
- 4cogombrets en vinagre
- 12 olives farcides
- Sal
- 1morter d'all i oli ( 1all, el rovell d'un ou, oli i sal)
Bulliu les patates amb pell ( l'aigua ha de ser força salada ja que d'altra manera les patates us quedaran dolces) i les deixeu refredar fora de la nevera.
Un cop fredes les peleu i les talleu a rodanxes de, més o menys, mig centimetre.
Talleu ben petitet tota la resta d'ingredients.
Barregeu les patates amb all-i-oli, amb cura de no trencar-les.
Barregeu la resta amb all-i-oli.
Ja podeu muntar el plat, posant una base de patata, al damunt una bona capa de la barreja feta d'ou, tonyina,cogombrets i olives, i una altra capa de patates.
És per menjar immediatament.
Si ho voleu deixar preparat us recomano no barrejar l'all-i-oli fins l'últim moment i en cas de fer-ho tapar-ho amb paper d'alumini i guardar-ho a la nevera.
sempre m'han agradat aquestes amanides, sens dubte, boníssim.
ResponElimina