Melmelada de tomàquet
Com que tinc força tomàquets madurs i no es tracta d'estar fent gaspatxo tot el dia he fet uns quants pots de melmelada de tomàquet. Després la faré servir per acompanyar carns , fer salses..., però també es pot menjar sucada en una llesca de pa per esmorzar.
Els pelem, fem que treguin el màxim d'aigua posant-los una bona estona cap per avall en un colador i apretant-los una mica. Treiem les llavors.
Pesem la polpa de tomàquet que queda i hi afegim la mateixa quantitat de sucre.
Ho barregem bé amb la batedora.
A foc baixet i remenant amb una espàtula de fusta s'ha d'anar coent fins que tingui la consistència d'una melmelada.
Després la deixarem refredar i la posarem en pots que esterilitzarem al bany Maria.
Necessitem:
- 2kg de tomàquets de pera
- Suc d'una llimona
- Ratlladura d'una llimona
- Sal
- Sucre
Els pelem, fem que treguin el màxim d'aigua posant-los una bona estona cap per avall en un colador i apretant-los una mica. Treiem les llavors.
Pesem la polpa de tomàquet que queda i hi afegim la mateixa quantitat de sucre.
Ho barregem bé amb la batedora.
A foc baixet i remenant amb una espàtula de fusta s'ha d'anar coent fins que tingui la consistència d'una melmelada.
Després la deixarem refredar i la posarem en pots que esterilitzarem al bany Maria.
Hola, Dolça
ResponEliminaHe descobert el teu bloc a partir dels comentaris que has fet al Manel, de cuinar és generós.
Ara mateix vaig a visitar-te i espero que ens mantindrem en contacte.
Fins aviat
Gràcies Glòria,
ResponEliminaespero seguir en contacte.
També he de visitar el teu blog, prometo fer-ho.
A reveure
Hola Dolca,
ResponEliminariquisima la mermelada. Voy a tener que usar un diccionario pero merece la pena. ¡Qué ricas recetas preparas¡
Un saludo
Que bien se ve esa mermelada, es de las que mas me gustan, aunque la primera en la lista es la de higos Mmmmm me encanta.
ResponEliminaBueno, voy a seguir conociendo tu blog. Es mi primer visita y ya fuí tentada de entrada.
Te invito a conocer mi cocina cuando gustes.
Un abrazo.
R°
Ya he tomado nota¡no sabia que llevara limon¡ estara deliciosa y no es nada complicada de preparar gracias por la receta.
ResponEliminaUn beso.
Si los núvols que hi ha a l'Arrabassada no descarreguen, i podem sortir a comprar, demà faig esta mermelada, així de pas provo de fer-la a la panificadora.
ResponEliminaGràcies per compartir-la!
Bajoqueta, si els núvols són com els de Reus, res de res quatre gotes grosses, molt de soroll de trons i llamps però res més, al menys refresqués una mica, que després de les temperatures sueques m'estic derritint!!!!
ResponEliminaSort amb la melmelada, jo també tinc tomàquets per fer-ne abans del cap de setmana, ja m'explicaràs com ho fas amb la panificadora!
PTNTS
Dolça