Bica blanca gallega


Si després de fer servir uns quants rovells d'ous tenim unes clares rondant per la nevera de seguida ens ve al cap fer un Àngel Food Cake, lleuger, suau...com un núvol. Però si volem canviar una mica aquí tenim una altra proposta, un coc típic de Galícia, que acostumen a fer per Carnaval.  Res a veure amb l'altre que us he dit, és un coc "contundent" ja que porta força farina a més de nata...però té un gustet inconfusible que no ens deixarà indiferents... ideal per acompanyar una xocolata en un esmorzar de diumenge  o  un cafè o una ratafia en una llarga sobretaula , o per esmorzar abans de fer una bona excursió el cap de setmana 😃


Necessitem:

  • 6 clares d'ou
  • 250ml de nata 35%
  • 250g de sucre + 25g empolsimar-lo abans de posar al forn
  • 250g de farina d'arròs  (podeu fer-lo amb farina de blat si voleu, o meitat meitat )

Posem el forn a preescalfar a 200º.

Muntem la nata, ben freda i la reservem.

Amb el batedor de varetes, la KA o el robot que tinguem muntem les clares a punt de neu fort, afegint a poc a poc el sucre. 
Afegim la farina, tamissada, ben a poc a poc, barrejant-la amb una espàtula amb moviments de sota cap dalt perquè no ens baixin.
Després hi afegim la nata, de la mateixa manera.

Preparem un motlle rectangular folrant-lo amb paper de forn i hi aboquem la massa.  Al damunt hi empolsimem els 25 g de sucre que no hem fet servir.

Ho tenim al forn, a 180º, uns 35-40 minuts, o fins que quan el punxem ens surti l'agulla neta.



El deixem una estona, fora del forn, dins el motlle, i després el traiem i el posem damunt una reixa perquè es refredi.

Aquest coc aguanta perfectament tres o quatre dies dins una caixa hermètica sense assecar-se. Si volem que ens duri més, o no volem menjar-nos-el tot podem congelar-lo.

Comentaris

  1. Hola Gloria. Pues sí que tiene que estar rico este bizcocho. Me gusta mucho la nata y formando parte de un bizcocho mucho más. Comer un trozo debe ser una delicia.
    Buen fin de semana.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  2. Hola Gloria. Segur que està molt bó i suau. Las clares i la farina d'arròs són la clau per que sigui esponjós i lleuger . Felicitats. Ptns.

    ResponElimina
  3. Que bien me venia a mi ahora un trozo....yo pongo el chocolate bien caliente hace?. besinos

    ResponElimina
  4. Te una pinta deliciosa! Ideal per sucar al cafè amb llet!
    Ptnts

    ResponElimina
  5. La de veces que me han quedado claras y no he sabido qué hacer con ellas... ya veo que tú sí que sabes aprovecharlas, qué maravilla para una merienda!

    Petons!

    ResponElimina
  6. Tiene una pinta deliciosaaa
    Besos
    Www.masqueropa.blogspot.com

    ResponElimina
  7. Esta bica siempre me ha parecido extraordinaria, aunque nunca la he probado, pero se ve tan esponjosa, alta y rica que llama mucho la atención y seguro que en sabor tampoco defrauda.
    Un beso.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Si sou per aquí i em voleu dir alguna cosa, l'acceptaré de bon grat i sempre serà tinguda en compte.

Entrades més llegides